10 idei de design interior care sunt învechite

Alexandra Constantin

Multe dintre soluțiile de amenajare interioară ce erau la mare căutare acum ceva timp nu mai sunt de actualitate. Descoperă în rândurile de mai jos mai multe idei de design interior care sunt învechite și cum poți să aranjezi încăperile ca să fie conform ultimelor tendințe.   

Idei de design interior care sunt învechite: plafon pe mai multe niveluri

Cei mai mulți dintre specialiștii în design interior susțin că ceea ce era la mare căutare în anii 2000 – anume plafonul pe mai multe niveluri – nu mai este acum de actualitate. Astăzi toate acele contrucții complexe și luminițele din tavan sunt înlocuite de plafoane cât mai simple, potrivit www.brightside.me. Nici măcar luminele de culori diferite nu mai sunt la modă, asta deși erau un element cheie de design interior acum ceva timp.

Compartimente separate și arcade

Arcadele înalte de pe holuri și pereții falși din rigips completează lista de idei de design interior care sunt învechite. Nu doar că acestea nu au o funcționalitate, ci ocupă și foarte mult spațiu în încăperea respectivă. Cu atât mai mult dacă este vorba de apartamente de mici dimensiuni. Designerii nu recomandă acum montarea ușilor pe hol și nici arcadele. Pentru împărțirea spațiului se poate opta pentru panourile metalice, mai ales că acestea sunt în tendințe.

Idei de design interior care sunt învechite: mobilă de-a lungul peretului

Când te gândești la piesele de mobilier masive îți vine în minte și faptul că ai la dispoziție mai mult spațiu pentru pus hainele și restul lucrurilor. Cu toate acestea, mobila dispusă de-a lungul peretului și mobilierul masiv nu mai sunt la modă. Ele pot să fie ușor înlocuite cu piesele de mobilier de mici dimensiuni și care nu ocupă o suprafață mare din încăpere.

Fototapetul

Oricât de atractivă este imaginea de pe fototapetul de perete, specialiștii în design interior nu îl recomandă. În locul unei imagini cu cerul sau cu pădurea poți să alegi un model intersant de tapet, plăci ceramice sau chiar panouri din lemn.

Idei de design interior care sunt învechite: dulapuri pentru compartimentare

Simplitatea este la modă. De aceea, designerii de interior recomandă ca în locul dulapurilor mari cu numeroase spații de compartimentare să alegem modelele clasice, cele cu uși normale și nu unele glisante.

Seturile de mobilier

Un pat cu noptiere, un dulap și o comodă în același stil, canapea care se potrivește cu fotoliile – seturile de mobilier nu mai sunt de actualitate. Specialiștii recomandă în schimb piesele de mobilier din seturi diferite, dar care să se îmbine frumos și să dea o notă aparte încăperii.

Idei de design interior care sunt învechite: tapet în întreaga cameră

Folosirea aceluiași tip de tapet pentru toți pereții din încăpere nu mai este o soluție de design de actualitate. Mult mai bine este să pui tapet doar pe un singur perete, de preferat pe cel care se observă cel mai bine când se intră în încăpere.

Dușul

Nu mai sunt la modă cabinele de duș sub formă de capsulă, susțin specialiștii în design interior. De preferat sunt cabinele de duș de tip construcție simplă, cu pereți mari din sticlă și materiale de calitate.

Idei de design interior care sunt învechite: biroul

Birourile de mari dimensiuni care au etajere deasupra nu mai sunt în tendințe. Acestea pot să fie înlocuite cu succes de măsuțele mici. Ai totuși nevoie de spațiu cum era cel de pe etajere? Atunci alege o măsuță care să aibă încorporate și sertare.

Masa de bucătărie și scaunele

Sunt mult mai moderne scaunele și mesele confortabile, cele care sunt mai joase și care permit să iei masa mult mai ușor. Alege scaune în care să te simți confortabil, chiar dacă modelul nu pare tocmai unul special conceput pentru bucătărie.

Vino să afli totul despre amenajarea camerei copilului de la specialiștii în design interior, Alina Vîlcu și Omid Ghannadi, la Conferința ”Spațiul Copilăriei” din 17 noiembrie 2018. Detalii AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa