10 idei de decorațiuni pentru bradul de Crăciun, pe care să le faci acasă, cu copilul tău (tutorial)

Alexandra Irimiea
bradul de Crăciun

Bradul de Crăciun este nelipsit din orice casă. El este practic decorațiunea cea mai importantă care arată dragostea noastră pentru această sărbătoare și care ne ajută să intrăm într-o atmosferă plină de magie.

Împodobirea bradului de Crăciun este o activitate pe care întotdeauna am îndrăgit-o. Ea îmi aduce aminte de copilărie, de mama și de tata, de cât de bine mă simțeam acasă, cu ei. Iar acum, odată ce am devenit părinte, dăm tradiția mai departe și e un sentiment tare plăcut.

Avem cutiile noastre de globuri pe care să le agățăm în brad, dar mi-am zis: De ce să nu facem și noi unele handmade? Așa ne vom bucura și de un timp de calitate petrecut împreună cu copilul nostru.

Iată 10 idei simple și ușor de făcut acasă, împreună, în familie. Trebuie doar să te înarmezi cu hârtii colorate, cartoane, culori, sclipici, lipici, foarfecă și… multă creativitate.

1. Glob de hârtie

Ai nevoie de hârtie mai groasă, cartonată, colorată sau cum vă place, chiar și cu note muzicale, cum e în imagine. Decupezi 12 cercuri pe care le îndoi în jumătate și apoi le lipești unele de altele până formezi un glob. Iar ornamentul tău e gata de pus în pom!

1-glob-din-hartie

2. Glob textil

Pentru a face un glob textil ai nevoie de un balon, de aracet și de un ghem de ață. Mai întâi umfli balonul și apoi îl dai cu aracet folosind o pensulă. După aceea înfășori în jurul lui ghemul de ață. Îl lași la uscat și câteva ore mai târziu poți sparge balonul. În funcție de cât de mare vrei să fie globul, poți folosi baloane mici (de apă) sau mai mari. La fel, poți alege și culori diferite pentru ațe. Consultați-vă cu copilul și creați împreună globurile care vă plac!

2-glob-textil

3. Glob din beteală

Este absolut încântător! Poți folosi globurile mai vechi, care nu mai arată așa de bine sau globuri transparente. Tot ce ai de făcut este să lipești beteala pe ele și sunt gata! Cum ți se par?

3-glob-din-beteala

4. Glob strălucitor din CD

Dacă vrei ca bradul de Crăciun să fie gătit ca de discotecă, atunci sigur îți va plăcea globul din… CD. Ai nevoie de un glob de sticlă transparent, un CD, foarfecă, lipici, panglică colorată și de un pahar pentru sprijin astfel încât să-l manevrezi mai ușor. Practic tai bucățele de CD pe care le lipești pe glob, iar apoi bagi o panglică colorată la interior, pentru un plus de culoare. Pentru a vedea cât de ușor poți crea acest glob, urmărește tutorialul video de mai jos:

5. Glob personalizat cu mâna copilului

Dacă vrei să ai un glob cu totul special, atunci îl poți personaliza cu palma copilului. Trebuie doar să-i pictezi mâna și apoi s-o aplici pe glob. Poți chiar să-i scrii numele și anul, pentru a vedea în timp cum a crescut mititelul.

5-glittery-hand-5print-ornamen_ejwf0u

6. Glob dulce din bombonele

Poți obține un glob de pom neobișnuit și folosind bombonele micuțe dulci, ca niște biluțe colorate. Trebuie doar să ungi globul transparent din sticlă cu aracet și apoi să-l treci printr-o baie de bombonele.

6-glob-dulce

7. Brăduț din bețe de înghețată

Ai nevoie de un băț de înghețată și câteva crenguțe pe care să le rupi pentru a avea bucăți mai mari și mai mici. Pe bățul de înghețată aplici niște lipici, iar apoi doar așezi crenguțele astfel încât să-ți iasă un brăduț. La final, îl poți decora cu câteva steluțe sclipitoare din hârtie.

7-bradut-ok

8. Fulg de nea din cârlige

Ai nevoie de câteva cârlige din lemn pe care să le strici 🙂 După ce îndepărtezi sârma, le vopsești și le lipești în formă de stea, ca în imagine. Pune-i fulgului o agățătoare din panglică și ai terminat. Dacă ai niște sclipici, va arată și mai frumos!

8-fulg-ok

9. Renul Rudolf din dopuri de plută

Dacă ai dopuri din plută pe acasă, atunci poți face un mic ren pe care să-l agăți în bradul de Crăciun. Trebuie să le tai la dimensiuni și să le lipești. Apoi, pune-i ochișori, urechi, coarne și neapărat un nas roșu.

9-rudolf

10. Stea strălucitoare din lemn

Ce e bradul de Crăciun fără… steluțe? Iată cum le poți face foarte simplu. Îți trebuie niște bețe din lemn, lipici, culori pentru pictură și sclipici. Lipim cinci bețe în formă de stea, iar apoi le pictăm. Le dăm prin sclipici imediat, cât timp vopseaua este încă umedă.

diy-glitter-stars-an-easy-christmas-craft-and-decoration

Ei, cum vi se par propunerile noastre de decorațiuni pe care să le faceți acasă, împreună cu cei mici? Dacă aveți nevoie de mai multă inspirație, găsiți din belșug pe Internet, citind articole, vizionând tutoriale video pe Youtube sau o varietate de imagini pe Pinterest. Menționăm faptul că toate imaginile de mai sus au fost preluate de pe site-uri internaționale.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa