De ce să alegi să mergi cu copiii la all inclusive pe litoralul din România?

Cristina Călin, redactor
all inclusive pe litoralul din România

Numai cine nu a căutat un loc unde să își petreacă vacanța cu copiii nu știe ce stres implică acest lucru și câtă documentare se face înainte de plecare. Cu cât copiii sunt mai mici, cu atât cerințele sunt mai mari.

Când erau copiii mei mici-mici și trebuia să alegem locul unde să plecăm în vacanță începeam demersurile încă de prin noiembrie. Nu doar pentru că voiam să prindem un preț mai bun, dar trebuia să găsim un loc nu foarte îndepărtat, curat, cu mâncare de calitate, cu locuri de vizitat potrivite pentru toată familia, cu program pentru copii și adulți. Nu am găsit niciodată în România așa ceva în urmă mai bine de 10 ani, așa că absolut toate vacanțele la mare le-am petrecut în Grecia, Turcia, Bulgaria, Muntenegru.

Prima vacanță cu copiii la mare în România

Desigur, încercasem într-un singur an, în prima noastră vacanță în formula de 3, vacanța în stațiunea Venus, la finalul lui iunie. A fost atât de frig, hotelul a fost atât de trist, împrejurimile atât de neinteresante chiar și pentru un copil de aproape 2 ani care se bucura și când găsea o piatră mai colorată pe jos încât am zis că nu mai repetăm experiența.

Anii au trecut și îi tot ascultam pe prietenii noștri care mergeau în week-enduri la mare la noi care ne spuneau că lucrurile s-au mai schimbat. Nu îi puteam crede din moment ce vacanța ”mare” o petreceau și ei tot peste hotare. Totuși, anul acesta, văzând că litoralul nostru este mai liber am decis să testăm un hotel nou din stațiunea Eforie Nord.       

Acum, cu doi copii, unul de 8 ani și o adolescentă de 14, cerințele au fost altele față de acum mulți ani. Evident, ne-am dorit curățenie, cameră cu pat suplimentar, regim all inclusive, piscină și ceva activități pentru copii și adulți în interiorul hotelului.

De ce all inclusive pe litoralul din România?

Camerele cu pat suplimentar sunt un plus pentru familiile cu copii

Dacă mă stresează ceva în vacanțele cu copiii este mâncarea. De nu știu câte ori nu am comandat mâncarea pe care și-au dorit-o pe care am mâncat-o noi adulții fără să vrem, iar ei au ronțăit sticksuri sau alte prostii o oră după masă pentru că li se făcea foame. Nu exagerez dacă spun că am aruncat sute de euro la restaurante și taverne total fără rost. Lucrurile nu se schimbă nici când mai mari. Așa că un regim de cazare cu all inclusiv este cel mai potrivit. În plus, în România nu mai avem dorința de a gusta mâncăruri tradiționale, că știm deja toate ciorbele, tocănițele, șnițelele din bucătăria românească.

Piscina este întotdeauna apreciată de copii

Am avut surpriza să constat că la hotelul pe care l-am ales, Bacolux Koralio, existau și mâncăruri pentru bebeluși. Ce bine mi-ar fi prins când copiii mei erau mici! Dacă ați trecut de vârsta diversificării supele, ciorbele, carnea la grătar, pastele, piureul sau legumele îți salvează orice masă. Pentru cei care caută mâncare de Instagram există și creveți sau alte feluri mai elegante. Oricum, nimic nu bate ciorba de cocoș, una dintre cele mai bune pe care le-am mâncat în viața mea.

Cât de important este să fie hotelul aproape de plajă?

Pentru noi acest aspect nu a fost important niciodată. Nu pentru că am stat la piscină, ci pentru că nu ne dor picioarele să merge 5-10 minute până la mare. Nici măcar când nu ne mai vedeam pe colace, bărcuțe, papornițe cu tot felul de jucării, crème, scutece, apă și ce mai duceam pe vremea aia la plajă. Nici hotelul de care vă spun nu este pe plajă, dar are una a lui, la câteva minute de mers pe jos. Acolo găsești șezlonguri și tot ce ai nevoie.

Dacă ți se pare greu să mergi, ai la dispoziția piscina și mini parcul acvatic. Noi l-am folosit la ora prânzului, când evident copiii nu au vrut să doarmă, dar noi adulții da. Am făcut-o pe rând, fiecare stând o perioadă de timp la piscină cu cei mici. De fapt, pentru noi piscina hotelului este salvarea în astfel de momente și modalitatea de a împăca pe toată lumea. Noi vrem apa mării și nisipul, copiii mai degrabă tobogane.

În plus, la piscină sunt tot felul de activități și pentru adulți și pentru copii. Poți să îți mai tragi sufletul de părinte la o cafea pe terasă în timp ce niște oameni pregătiți pentru asta se joacă cu copiii tăi în apă. Nu e nimic rău să îți dorești asta. E chiar recomandat pentru psihic să se întâmple. Altfel vei căra sacoșele cu jucării la plajă după ce te-ai relaxat 15-20 de minute!

Ce poți face pe litoralul românesc?

Lipsa unor activități, altele decât plajă și piscină, ne-au îndepărtat ani la rândul de litoralul românesc. De data asta am zis să fim mai puțini concentrați pe partea culturală a vacanței și să ne bucurăm de ce ne oferă marea. Totuși, am mers la peștera Sfântului Andrei, am fost la Techirghiol, chiar și la hipodromul de la Mangalia. Seara ne-am plimbat prin stațiune sau am fost în cele din jur.

Evident, am avut programe artistic și la hotel: mini-disco, concerte. Ne-am bucurat de ele la un pahar de vin noi, copiii la un pahar de suc cu ochii în telefoane pe alocuri.

După 5 nopți la Bacolux Koralio am ajuns la concluzia că se poate să fie bine și la noi pe litoral. Trebuie doar să cauți bine ofertele (noi am rezervat de pe site-ul hotelului unde era mai ieftin decât la orice agenție sau pe orice platformă). Nu este perfect, dar nici în alte țări nu a fost așa. Poate este semnalul pe care ar trebui să îl vadă toți care oferă servicii de turism pe litoral că se poate să oferi condiții decente la prețuri care să concureze cu cele de afară.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa