De ce ai nevoie de scaune de masă pentru bebeluși?

Daniela Ionita

Apetitul bebelușului poate depinde în mare măsură de scaunul de masă pentru bebeluși pe care îl alegi. Este important ca bebelușul să se simtă confortabil în toate condițiile. Un scaun de masă pentru bebeluși creează nu numai condiții confortabile pentru copil, ci și siguranță. Dacă un copil stă pe un scaun special creat pentru el, nu va putea fi rănit de niciun obiect cum ar fi un cuțit, o ceașcă de ceai fierbinte etc. Unii producători oferă chiar modele de scaune de masă pentru bebeluși cu centuri de siguranță. Datorită acestui fapt, riscul ca bebelușul să cadă de pe scaunul înalt este redus la minimum. De asemenea, este important ca un scaun de masa bebe să îi permită copilului să vadă cu ușurință tot ce se întâmplă la masă. Urmărind cum mănâncă părinții, copilul va învăța să mănânce singur. Pentru a alege scaune de masă pentru bebeluși, este important să știi tipurile care există pe piață. Dintre cele principale putem remarca: înalt, transformator, cu balamale, care este atașat de blatul mesei, booster care poate fi așezat pe un scaun obișnuit (se atașează cu curele speciale).

Scaune de masă pentru bebeluși înalte sau transformatoare

Daca vrei sa alegi cel mai versatil scaun de masă pentru hrănirea bebelușului tău, atunci optează pentru un model înalt. Este simplu și practic de utilizat. Când este pliat, ocupă puțin spațiu, este foarte practic și ușor de depozitat.

Scaunele de masă pentru bebeluși transformatoare sunt ideale pentru că pot fi folosite pentru copii de diferite vârste – sunt potrivite pentru bebelușii de șase luni și până la șase ani. Unele modele pot fi chiar transformate într-un birou, la care copilul poate studia, desena etc. Aceste scaune pot fi realizate din lemn sau plastic. Cele din plastic au înălțimi reglabile pentru spătar și blat, tavă, și au centuri de siguranță. Există și modele care pot servi drept leagăn portabil.

Cum să te asiguri că bebelușul tău este în siguranță în timp ce mănâncă?

Este mai bine să alegi scaune de masă pentru bebeluși care au centuri de siguranță. Datorită lor, copilul nu va cădea de pe scaun. Dacă ai un bebeluș foarte activ, este mai bine să alegi un model cu un ham în cinci puncte, deoarece bebelușul poate aluneca de sub un ham în trei puncte. Pentru a împiedica curelele să rănească pielea bebelușului, acestea trebuie să aibă tampoane moi. Un pod pentru picioare poate împiedica copilul să alunece de pe scaun. Pentru a preveni alunecarea scaunului pe podea, picioarele acestuia trebuie să fie suficient de stabile. Roțile vor oferi scaunului mobilitatea necesară. Cu ajutorul lor, îl poți transporta cu ușurință dintr-o cameră în alta și este important ca roțile să aibă blocaje care le vor împiedica să se rotească accidental.

Atunci când alegi un scaun de masă pentru bebeluși, acordă atenție înălțimii suportului pentru picioare și dacă este reglabil. Este important pentru un copil ca picioarele lui să nu atârne în jos, ci să aibă sprijin. Poziția corectă depinde de asta. La opțiunile mai scumpe, poți regla blatul îndepărtându-l și mutându-l mai aproape de copil. Acest lucru îți va permite să-l utilizezi nu numai pentru hrănire, ci și pentru divertisment. 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa