Dădaca regală. 10 lucruri puțin știute despre cea care se ocupă de prințesa Charlotte, George și Louis

Anca Vlad
cosmopolitan.com

Prințul William și soția lui, Kate, au trei copii și dacă vă imaginați că trebuie să fie tot timpul cineva pe urmele odraslelor regale care aleargă prin palat, dau iama în bijuteriile Coroanei și se încuie în Turnul Londrei în timpul jocurilor de-a v-ați ascunselea, atunci nu v-ați înșelat prea mult. Ei bine, faceți cunoștință cu dădaca regală: Maria Teresa Turrion Borrallo. Despre ea, Perri Konecki ne spune mai multe pe cosmopolitan.com.

Revenind la copii și lăsând la o parte gluma, George nu ar închide pe nimeni în Turnul Londrei, dar asta doar pentru că acesta se află în cealaltă parte a orașului. Palatul Kensington este însă suficient de mare încât nimeni să nu audă strigătele disperate ale unui prieten de joacă închis într-o pivniță de Prințul George!

Ca să-i ajute cu cei mici, Wills și KMid (cum sunt alintați de englezi) o au la dispoziție pe cea numită dădaca regală cu normă întreagă. Maria Teresa Turrion Borrallo a absolvit cea mai cunoscută școală de bone din lume. Iată ce se știe despre ea.

La început, William și Kate au susținut că nu au nevoie de o bonă

În 2013, când s-a născut George, Wills și KMid au angajat-o pe o fostă cameristă a Reginei Elisabeta să-i ajute cu plimbatul câinelui, spălarea rufelor murdare, comisioane etc., dar în cele din urmă au ajuns a concluzia că au nevoie de un ajutor care să le stea la dispoziție non-stop, ținând cont de îndatoririle regale pe care le au. Mai întâi au angajat-o Jessie Webb, cea care l-a crescut pe William și care s-a pensionat la 72 de ani și nu plănuia să se întoarcă la palat pentru o slujbă permanentă. Din acest motiv au angajat-o pe Turrion Borrallo, o femeie de 40 și ceva de ani, cu origini spaniole și „munți” de experiență ca dădacă. De atunci, ea este alături de familia regală, iar acum are grijă de George și Charlotte, dar și de micul Louis.

Getty Images

Locuiește alături de familia regală în Palatul Kensington

Asta înseamnă că, tehnic, respiră același aer cu familia Prințului William dar și cu Prințul Harry și Meghan Markle.

Dădaca regală însoțește familia și în excursiile regale

În mod normal, dădaca regală călătorește aproape întotdeauna peste hotare împreună cu familia pentru care lucrează. Turrion Borrallo a mers împreună cu familia în Australia, în 2014, în excursia din Canada, din 2016, și în Polonia și Germania, în 2017.

A urmat cursuri pentru șofat defensiv, dar și de autoapărare

Turrion Borrallo, care a urmat cursurile prestigioasei școli pentru dădace Norland, este specializată în autoapărare, tehnici antitero, ca și în șofat defensiv, potrivit pentru orice situație care poate apărea atunci când trebuie să ducă undeva copiii. Hannah Brown, o altă absolventă a școlii Norland, a declarat pentru The Telegraph că trec printr-o probă numită „pană de înclinare” (skid pan), adică merg pe o suprafață alunecoasă pntru ca șoferul să-și testeze abilitățile, dar și automobilul.

„Bonele sunt pregătite în absolut toate domeniile de la condus defensiv la rezolvarea problemelor de securitate care se pot ivi atunci când ai în grijă viitori regi sau regine”, explică reporterul Victoria Murphy pentru ABC News. „Așadar, Turrion Borrallo chiar știe să se descurce în absolut orice situație care poate apărea în creșterea unui copil”.

Colegiul Norland este singurul de acest gen din Anglia

Aflată în Bath, școala are într-o promoție aproximativ 90 de elevi. Cursurile durează patru ani (în ultimul an lucrezi pentru o familie). La final, elevii obțin atât o diplomă susținută de Universitatea din Gloucestershire, cât și o diplomă de la Norland. Costul unui an de studii aici ajunge la 19.000 de dolari/an.

Absolvenții Colegiului Norland ajung să lucreze pentru cele mai prestigioase familii din lume

„În general, la finalul cursurilor, absolvenții primesc în jur de șase oferte de muncă”, a declarat directorul adjunct Mandy Donaldson penttru Business Insider UK. Mulți dintre ei ajung să lucreze pentru familii celebre. În afara lui Will și Kate, absolvenții Colegiului Norland au lucrat în trecut pentru diplomați, oligarhi și staruri rock.

Turrion Borrallo ajută vlăstarele regale să fie bilingve

Se știe că Prințul George și Prințea Charlotte învață spaniola de la dădaca regală. Încă de când era în primul an de grădiniță, George știa să numere până la 10.

Se zvonește că e fermă, dar iubitoare

O sursă a declarat publicației People că Turrion Borrallo îi adoră pe George, Chalotte și Louis. „Maria iubește enorm copiii. Ea poate fi strictă și fermă cu ei, dar și blândă și iubitoare”.

Uneori poartă o anumită uniformă

Getty Images

Privitorii au fost derutați când Turrion Borrallo a apărut îmbrăcată toată în maro la nunta Pippei Middleton și la botezul Prințesei Charlotte. Aceasta este, de fapt, uniforma care li se dă absolvenților Colegiului Norland.

Atunci când merg la cursuri, viitoarele dădace se fardează foarte, foarte discret, și poartă părul strâns. Li se permite o singură pereche de cercei cu șurub și pot purta doar pantofi cu șiret. Uniforma a fost inițial impusă ca să se facă distincția între bone și servitoare, dar elevele nu sunt obligate s-o poarte în afara școlii. Hannah Brown a spus pentru The Telegraph că cele mai multe absolvente ale Colegiului Norland aleg să nu o poarte deoarece „atrage atenția asupra copiilor și a ta și cele mai multe familii care angajează o bonă de la Norland țin foarte mult la intimitate”. „Mi s-a întâmplat deseori ca atunci când port uniforma să vină la mine oameni și să-mi vorbească. Am fost confundată cu o însoțitoare de bord sau o călugăriță”. Dădacele pot purta, dacă vor, uniforma în ocazii speciale.

Are mult bun-gust în alegerea hainelor copiilor

Când și-a făcutul debutul în lume, în 2015, Prințesa Charlotte a purtat o bonetă crem, lucrată manual în Spania. Presa spaniolă a susținut că i-ar fi fost oferită de dădaca ei.

E posibil să câștige peste 100.000 de dolari pe an

Un director de la Norland a spus că bonele cu experiență care trăiesc și muncesc în Londra câștigă în jur de 75.000 de lire sterline pe an, echivalentul a 100.000 de dolari.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa