Cum ne distrăm în weekendul 16 – 18 februarie. Cele mai interesante evenimente

Anca Vlad
scris pe

Chiar dacă vremea e capricioasă, oferta din weekendul 16 – 18 februarie e mult prea variată ca să stați în casă. Vreți să petreceți timp ce calitate alături de copii? Iată câteva dintre cele mai interesante spectacole, piese de teatru, filme de animație și ateliere destinate copiilor.

MUZICĂ ÎN WEEKENDUL 16 – 18 FEBRUARIE

În acest weekend, în fiecare zi de la ora 10.00, copiii sunt așteptați la Opera Comică ca să descopere pe „Universul lui Caragiale pentru copii”. Tot aici, cei mici pot veni în fiecare sâmbătă la „Games Room” – Camera de Joacă unde copiii și familiile lor se pot bucura de o mulțime de jocuri, pot face puzzle-uri sau pot picta. Pasionații de LEGO vor avea la dispoziție jocuri și modele de construit, pe care le vor putea achiziționa apoi de la Magazinul OCC din foaier, alături de alte jocuri pe care le-au îndrăgit în timpul petrecut la „Games Room”.

 

EXPOZIȚII ÎN WEEKENDUL 16 – 18 FEBRUARIE

Expoziție cu ciocolată. În perioada 18 – 24 februarie, Mega Mall găzduiește opt statuete, de aproximativ 1.60 m făcute integral din ciocolată. Expoziția este alcătuită din copii ale pieselor clasice de artă precum Venus de Milo, Hera, Afrodita, Eros și chiar și un înger. O singură sculptură poate avea până la 130 kg.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită să explorați o nouă expoziție temporară inedită cu exponate vii, dar și cu piese de o valoare inestimabilă din colecțiile muzeului. Venin – frumuseți de neatins vă propune să descoperiți lumea fascinantă a câtorva specii veninoase din lumea animală.

TEATRE ÎN WEEKENDUL 16 – 18 FEBRUARIE

apolodor, pinguinul calator

Deși iarna asta nu am avut zăpadă, cel puțin în București, actorii Teatrului Țăndărică își invită fanii sâmbătă și duminică să urmărească piesa „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”. Tot sâmbătă, La Palatul Național al Copiilor, este pusă în scenă „O poveste a porcului”.

Berăria Germană vă așteaptă sâmbătă la „Crăiasa Zăpezii și Dulciurică”, povestea unui spiriduș păcălicios și foarte dezordonat.

Apolodor, pinguinul călător, vă aşteaptă să vă povestească cele mai interesante aventuri prin care a trecut. După spectacolul susținut duminică la Caro Hotel București te vei putea juca cu toată recuzita şi cu toate personajele.

Un elefănțel, personaj principal în povestea „Bob cel curios”, seamănă cu majoritatea copiilor în jurul vârstei de 3-4 ani, atunci când, de când se trezesc și până adorm, adresează adulților intrebari: Care? Ce? Cum? Unde? Când? Cine? Pentru ce? De ce? În ce fel? Dacă vreți să aflați cum să descurcați mai ușor, veniți duminică la Clubul Țăranului Român.

ATELIERE ÎN WEEKENDUL 16 – 18 FEBRUARIE

„Littleimpro” este construit în totalitate pe sugestiile copiiilor. La fiecare probă prezentatorul alege aleatoriu din public un număr de copii (1, 2, 7 etc, în funcție de cerințele jocului) ce vor participa alături de actori la proba respectivă. Cei care doresc să se joace sunt așteptați sâmbătă, la ora 17.00, la Clubul Țăranului Român. Kids Club – Ateliere de creație: cele mai cool activităţi pentru copii poposesc în perioada 20 ianuarie-1 aprilie la Plaza România şi vă aşteaptă cu drag să vă distrați. Dinomania – un atelier comico-ştiinţific pentru pasionaţii de curiozităţi şi poveşti cu dinozauri şi lumi dispărute are loc sâmbătă la ora 18.00, la Clubul educational Miruna. În cadrul atelierului de Astronomie pentru copii și părinți, PlaYouth vă oferă o scurtă călătorie în împrejurimile sistemului solar ca să vă trezească astfel curiozitatea cu privire la misterele acestuia.

Pentru că ne pregătim de primăvară și pentru ca primele ieșiri în parc să fie pline de culoare și veselie, Bistro Dorobanți organizează un atelier la care puteți confecționa cele mai frumoase zmeie de hârtie.

„Domnul Șirețel vă învață șiretlicuri”. Dacă vin duminică la Clubul Țăranului Român, copiii își vor face propriile ghetuțe și apoi vor învăța să-și lege șirețelele în câteva modele, urmând să și le accesorizeze.

JOACĂ ÎN WEEKENDUL 16 – 18 FEBRUARIE

Sâmbătă, începând cu ora 10.30, Orășelul Cunoașterii împlinește 4 ani și vă invită să petreceți o zi de neuitat la 4Science Party, eveniment  dedicat întâlnirilor cu știința, experimentelor și jocurilor deștepte. Organizatorii au pregătit spectacole de fizică și chimie distractivă, întâlniri cu oameni pasionați de știință, un show Fun Science, concursuri și muuultă distracție!

Dacă merg sâmbătă la Circul Globus, cei mici vor spune cu mânuțele întinse cuvintele magice „Tiribam, tiribum” împreună cu Gașca Zurli.

Compania de teatru Hopa Trop v-a pregătit pentru această sambata, de la ora 11.00, spectacolul: „Hopa-Tropa pe podele”. Public țintă: Copii cu vârstele între 2 și 5 ani

CINEMA ÎN WEEKENDUL 16 – 18 FEBRUARIE

La Happy Cinema, iubitorii lungmetrajelor animate au de unde alege. În acest weekend se pot binedispune cu: Coco, Trei prieteni aventuroși,  Early Man, Primul Crăciun.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa