Cheesecake cu piersici. Fără coacere

Anca Vlad

    Celor mai mulți dintre noi le place cheesecake, iar cea cu piersici e cu atât mai bună, deoarece reprezintă… vara. Piersici dulci și zemoase, nuci pecan crocante și – cel mai frumos dintre toate – prăjitura nu necesită coacere! Iată rețeta pentru cheesecake cu piersici oferită de mybakingaddiction.com.

    INGREDIENTE

    PENTRU CRUSTĂ

    1 cană de pesmet graham

    1/3 cană nuci pecan, fin tocate

    ½ linguriță scorțișoară

    4 lingurițe de unt nesărat, topit

    PENTRU UMPLUTURĂ

    450 grame de cremă de brânză, la temperatura camerei

    400 grame lapte condensat îndulcit

    2 lingurițe extract de vanilie

    225 grame frișcă

    PENTRU COMPOTUL DE PIERSICI

    450 grame felii de piersici proaspete sau congelate

    ½ cană zahăr brun

    3 lingurițe apă

    ¼ linguriță extract de vanilie

    1 linguriță scorțișoară

    PENTRU DECOR

    Piersici din compot, frișcă, nuci pecan caramelizate

    MOD DE PREPARARE

    1. Într-un bol de dimensiuni medii, amestecă toate ingredientele pentru crustă. Distribuie compoziția în mod egal în cele 8 vase în care le vei servi. Presează bine și pune-le la frigider.
    2. Într-un alt bol, mixează la viteză mare crema de brânză timp de 3 minute.
    3. Micșorează viteza mixerului și adaugă laptele condensat. Pune și vanilia, curăță marginile vasului și continuă să mixezi.
    4. Cu ajutorul unei spatule din silicon încorporează și frișca.
    5. Pune cu o lingură umplutura peste crusta din cele 8 vase și lasă-le din nou în frigider.
    6. Într-o tigaie de dimensiuni medii, la foc mic, pune piersicile, zahărul brun, așa, vanilia și scorțișoara. Ține-le pe foc până când lichidul scade și se îngroașă, amestecând des. Va dura aproximativ 15-20 de minute până când compotul se va lega. Lasă-l să se răcească, apoi pune-l în frigider, unde va sta până când servești prăjitura.
    7. Înainte să servești prăjitura, pune în fiecare vas peste cremă compot, frișcă și nuci pecan caramelizate.

    Prăjitura neconsumată poate fi ținută 3 zile la frigider… deși rar se întâmplă să rămână vreun strop!

    Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

     

     

    Îți recomandăm și

    Te-ar mai putea interesa