Tina Turner, cum a fost ca mamă: a înfiat copiii fostului partener abuziv, însă ambii săi copii biologici au murit

Tina Turner a avut o viață desprinsă din filme, însă ca mamă a trecut prin multe tragedii: ambii săi copii biologici au murit, iar cei doi înfiați au acuzat-o de înstrăinare.

Cristina Călin, redactor
scris pe
Tina Turner Sursa foto: Facebook Tina Turner
Având peste 100 de milioane de albume vândute în întreaga lume, Tina Turner este unul dintre cei mai bine vânduți artiști muzicali ai Statelor Unite ale Americii. Sursa foto: Facebook Tina Turner

Tina Turner, Regina Rock ‘n’ Roll, s-a stins din viață pe 24 mai 2023, la vârsta de 83 de ani. Vocea ei a bucurat atâtea generații, iar look-ul său a devenit emblematic. Pe scenă a fost o divă, însă viața din spatele reflectoarelor nu i-a fost mereu strălucitoare, iar cea de mamă a fost provocatoare.

Tina Turner, născută Anna Mae Bullock, la 26 noiembrie 1939, în orașul Brownsville, din Tennessee, Statele Unite ale Americii, a cântat timp de cinci decenii muzică rhythm-and-blues, soul, și rock. A început să cânte în adolescență și, după ce s-a mutat în St. Louis, Missouri, l-a întâlnit pe Ike Turner, care avea trupa Kings of Rhythm, în 1956. A fost și momentul în care și-a schimbat numele. De atunci, cariera sa muzicală a făcut istorie.

Când a intrat în trupa lui Ike Turner, cântăreața a avut și o relație cu saxofonistul Raymond Hill. A rămas însărcinată și ulterior a spus că s-a bucurat pentru că Raymond arăta bine și s-a gândit că va avea un copil frumos. Cei doi nu au au rămas împreună foarte mult timp, nici până la nașterea copilului, pentru că Hill a suferit un accident și a plecat în orașul său natal. Tina a devenit mamă singură.

O voce impresionantă încă din copilărie

Cu un copil mic și cu o prietenie platonică cu Ike Turner, talentata tânără a continuat să cânte. Totuși, în 1960 au intrat într-o relație, deși Ike era căsătorit. La un moment dat, ea a vrut să renunțe, însă Ike i-a dat în cap cu un încălțător de lemn. Cântăreața spune că a fost pentru prima dată când i-a fost frică de el, însă nu a renunțat la relație pentru că ținea la el. Ike s-a despărțit de partenera cu care avea 2 copii, și în 1960 s-a căsătorit cu Tina în Tijuana.

În același an s-a născut fiul lor Ron și s-au mutat împreună și cu Craig, fiul Tinei, Ike Jr și Michael, copiii lui Ike cu Lorraine Taylor. Tina Turner chiar i-a adoptat pe cei doi băieți ai soțului ei. „Trebuie să spun că au fost copii buni”, i-a spus actrița lui Larry King la Larry King Live în 1997, adăugând că, în ciuda căsătoriei sale dificile cu Ike, aceștia se descurcă bine ca adulți.

După divorț s-a înstrăinat de copii

Tina Turner, deși era mai mereu pe drumuri, în turnee, era implicată în viața de familie. „Mama nu glumea”, a povestit Ike Jr. la The Bobby Eaton Show în 2017, adăugând că a fost „extrem de strictă”. Cu altă ocazie, Craig a spus că „trebuia să ne facem treburile, trebuia să mâncăm micul dejun, prânzul și cina”.

În 1985, Tina a început să se întâlnească cu viitorul ei soț, Erwin Bach (FOTO), ulterior mutându-se în Elveția pentru a fi cu el. În autobiografia ei din 1986, ”I, Tina”, ea a scris că a devenit „puțin înstrăinată” de copiii ei, cu excepția lui Craig. Până în octombrie 1989, nu îi mai ajuta deloc din punct de vedere financiar, spunând pentru Australia’s TV Week despre decizia ei: „Sunt în continuare acolo pentru băieți, dar nu îi voi lăsa să mă folosească”.

Fiul ei Craig s-a sinucis în iulie 2018. Patru ani mai târziu, al doilea fiu biologic, Ronnie, a murit de cancer de colon. După moartea lui Craig, Tina i-a răspândit cenușa în largul coastei Californiei și a spus că a fost „cel mai trist moment ca mamă”. „Avea 59 de ani când a murit atât de tragic, dar va fi întotdeauna copilul meu”, a adăugat Tina într-un omagiu pe Twitter adus fiului ei.

Copiii Tinei Turner și poveștilor lor

Craig Raymond Turner

Craig Raymond Turner este fiul Tinei și al saxofonistului Raymond Hill. S-a născut pe pe 29 august 1958. Raymond Hill se mutase din St. Louis, unde el și Tina cântau cu Ike Sr. în trupa Kings of Rhythm. Relația dintre Tina și saxofonist nu a durat foarte mult, acesta mutându-se în orașul său natal din Mississippi, înainte de nașterea fiului său.

Craig a fost adoptat ulterior de Ike Sr. RaymonD Hill a murit în aprilie 1996 de insuficiență cardiacă congestivă. În 2005, Tina a declarat pentru O, The Oprah Magazine că Craig era un „copil foarte emoționat” care a reacționat rău la căsătoria abuzivă a părinților săi. „Avea mereu o privire tristă, plecată în jos”. Când Tina l-a părăsit pe Ike în 1976, Craig absolvise deja liceul. Craig a făcut armata la marină și mai târziu a devenit agent imobiliar.

Sinucidere din cauza singurătății

Pe 3 iulie 2018, Craig s-a sinucis la vârsta de 59 de ani. Tina a împrăștiat cenușa lui Craig în ocean. „Joi, 19 iulie 2018, mi-am luat ultimul rămas bun de la fiul meu, Craig Raymond Turner, împreună cu familia și prietenii. Avea cincizeci și nouă de ani când a murit atât de tragic, dar va fi întotdeauna copilul meu.” a scris ea pe Twitter. 

Cântăreața a declarat pentru BBC News în octombrie 2018: „Încă nu știu ce l-a dus pe marginea prăpastiei”. Mai târziu, a spus că cel mai probabil fiul ei se simțea foarte singur. Cântăreața a reflectat la ultimele ei conversații cu Craig. „În primul rând, nu am crezut, pentru că ultimele discuții între mine și Craig au fost: «Mamă, sunt atât de fericit, sunt foarte fericit acum». În ultima lor discuție el i-a spus că vrea doar să îi audă vocea și râsul”. Mi-a rămas în minte pentru că nu-mi spusese niciodată asta. Cred că în felul acesta și-a luat rămas bun de la mine”, i-a povestit ea lui Winfrey.

După moartea fiului, Tina a încercat să se concentreze asupra părților bune din viața lui Craig. „Am peste tot imagini cu el zâmbind și simt că este într-un loc bun”, a spus cântăreața.  

Ike Turner Jr., adoptat de Tina cand avea 2 ani

Ike Jr. este fiul lui Ike Turner și Lorraine Taylor, năsut în 1958. A fost adoptat de Tina când era foarte mic, la vârsta de doi ani. A declarat că ea este singura mamă pe care a cunoscut-o vreodată. De aceea, și-a și pus amprenta asupra lui.

Tina l-a ajutat să-și aleagă instrumentele preferate. „Primul meu instrument au fost tobele, până când mama m-a pus să cânt în fiecare zi. Până la urmă am renunțat și am ales pianul. Cânt la chitară și la bas”, a spus el.

Ike Jr. a trebuit să renunțe la școală la 13 ani pentru că tatăl său l-a luat cu el în turneu. Ajunsese la un moment dat chiar să îi conducă studioul de înregistrări. După ce părinții săi s-au despărțit, Ike a lucrat pentru scurt timp ca inginer de sunet pentru Tina. Tatăl său nu a fost de acord și pentru a-l face să renunțe l-a amenințat cu un pistol. Până în 1985, a rupt legătura cu Tina. `Știu că este ocupată, dar nu știu de ce nu a sunat. O iubesc, m-a crescut, e mama mea. Se pare că ne neglijează, cel puțin pe noi trei, pe mine, pe Michael și pe Ronnie”, a declarat Ike Jr. Și în 2018 și-a exprimat regretul cu privire la faptul că Tina Turner și-a refăcut viața și nu mai vrea să aibă de-a face cu trecutul.

Michael Turner

Michael Turner este fiul lui Ike Turner Sr. și al Lorrainei Taylor. Ca și fratele lui, a fost adoptat de Tina înainte de despărțirea ei de Ike în 1978.

Michael a suferit foarte mult în urma divorțului părinților lui. Ca adult s-a confruntat cu o mulțime de dependențe. Michael s-a confruntat, de asemenea, cu dependența ca adult. „Știu în inima mea dacă îi sun pe Tina sau pe tatăl meu, Ike, chiar acum, ar veni să mă ajute, dar pur și simplu nu pot face asta. Tina a fost foarte bună cu mine și o iubesc, dar nu pot trăi cu nimeni. Trebuie să fiu liber să fac ceea ce vreau să fac”, a spus el pentru Sunday Mercury. 

Ike Jr. i-a spus lui Bobby Eaton în 2017 că Michael folosea un scaun cu rotile și a avut „mai multe accidente vasculare cerebrale și convulsii”. A fost ajutat de financiar de fratele lui.

Ronald „Ronnie” Turner

Tina și Ike Sr. au avut un singur fiu, pe Ronnie Turner, născut pe 27 octombrie 1960.

Cântăreața a declarat pentru TV Week în 1989 că fiului ei cel mic i s-au oferit o mulțime de oportunități când era copil. „A fost dus la școli private și i s-au dat bani, haine și tot ce-i poți oferi unui copil, dar a ales să se autodistrugă. Trebuie să tragi linie. Sunt cu ochii pe el”, a spus cântăreața.

Ca adult tânăr, Ronnie s-a confruntat cu probleme legale. Faptul că a trăit în California nu a fost de bun augur pentru el. A fost foarte influențat de droguri și chiar dacă Tina nu i-a mai dat bani, a continuat o perioadă să aibă probleme.

În ceea ce privește cariera, Ronnie a călcat pe urmele părinților săi, cântând la bas într-un grup numit Manufactured Funk. De asemenea, a avut un rol în filmul biografic al părinților săi din 1993, ”What’s Love Got to Do with It” .

Ronnie Turner a avut doi copii, cu cântăreața franceză Afida Turner, cu care s-a căsătorit în 2007, la vârsta de 46 de ani. A murit de cancer de colon pe 8 decembrie 2022, la vârsta de 62 de ani. O zi mai târziu, Tina a împărtășit un omagiu adus fiului ei cel mic pe Instagram. „Ronnie, ai părăsit lumea mult prea devreme. În întristare închid ochii și mă gândesc la tine. Fiul meu iubit.”

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa