Soţia premierului canadian îşi alăptează mezinul în vârstă de 2 ani

Raluca Dumitrică
trudeau-totul-despre-mame

  Sophie Grégoire-Trudeau, jumătatea prim-ministrului Trudeau, a declarat că va continua să alăpteze atât timp cât va dori băieţelul ei

  Încă de la începutul lunii martie, publicul a aflat informații personale și interesante despre unul dintre cele mai populare cupluri din lumea politicii, cuplu alcătuit din Justin Trudeau, premierul Canadei, şi soţia sa, Sophie Grégoire-Trudeau. Surpriza principală? Sophie este o susţinătoare a alăptării prelungite!

  Sophie Grégoire-Trudeau (40 de ani), soţia premierului canadian şi mama a trei copii, a declarat recent că îşi alăptează mezinul în vârstă de 2 ani, Hadrien, şi că va continua să-l alăpteze atâta timp cât băieţelul ei va dori. Prima care a furnizat această informaţie a fost publicaţia canadiană Chatelaine, ce a realizat un interviu amplu cu soţia premierului Trudeau, aleasă și pentru copertă, şi care a plasat chiar la începutul acestuia o mică frază explicativă pentru mica nepunctualitate a lui Sophie, ce ar fi trebuit să fie prezentă într-un mic restaurant din Ottawa pentru interviu. Vizibil fâstâcită de întârzierea sa, Sophie i-a explicat reporterului că a trebuit să-l adoarmă pe mezinul său, în vârstă de doi ani, şi că l-a adormit la sân. „Încă îl alăptez. Ştiu că nu voi mai avea un alt copil, aşa că îmi e destul de greu să renunţ la alăptat”, i-a declarat Sophie jurnalistului.

  Despre alăptare găsești informații folositoare în rubrica noastră dedicată.

  Alăptarea, subiect de interes şi pentru presa din SUA

  Subiectul alăptării a revenit în atenţia presei prin intermediul unui al doilea interviu, realizat de data aceasta de celebra jurnalistă Katie Couric de la Yahoo. Plecând de la declaraţia lui Sophie din Chatelaine, Couric a întrebat-o la începutul acestei luni pe mama lui Xavier James (8 ani), Ella-Grace Margaret (7 ani) şi Hadrien (2 ani) ce părere are despre alăptare.

  „Eu sunt foarte preocupată de domeniul sănătăţii feminine, citesc multe lucruri despre nutriţie, somn, sport, şi știu că sunt date ştiinţifice care demonstrează că laptele matern este extraordinar. Aşa că, dacă pot să-mi alăptez în continuare copilul, chiar dacă are doi ani, nu o să mă opresc, dacă va vrea să mai suga. Mai cred că alăptarea creează o legătură extraordinară între mamă și copil, iar eu încurajez acest lucru”, i-a spus Grégoire Trudeau jurnalistei americane. Cu toate astea, soţia premierului canadian, care a lucrat atât în televiziunea canadiană, cât și în domeniul caritabil, fiind, totodată, o susținătoare vocală a drepturilor femeilor, a mai făcut o remarcă legată de faptul că mamele ar trebui să nu se judece unele pe altele pe tema alăptării. „Am o părere clară despre alăptare. Cred că e alegerea femeilor, dar nu vreau să judec mamele care nu alăptează. Eu mi-am alăptat toţi copiii, dar le-am dat şi lapte praf, aşa că n-aş putea să mă apuc să judec alte mame care nu alăptează. Cred că ar trebui ca fiecare să-şi găsească echilibrul personal”.

  Familia este extrem de importantă pentru soţia premierului Trudeau

  Ambele interviuri au mai avut o temă în comun, în afara alăptării: familia şi importanţa ei pentru soţia premierului Trudeau. „Îmi petrec timpul zilnic cel mai mult alături de copiii mei, ocupându-mă de ei”, i-a mai declarat Grégoire-Trudeau lui Couric. „Eu am 40 de ani, iar cei trei copii mă ajută mult să stau ancorată în realitate”, a conchis soţia premierului Canadei.

  Despre mame celebre care alăptează citiți și aici: Când starurile alăptează

  Dacă vrei să afli mai multe povesti inedite și motivaționale ca aceasta, dă-ne un like pe Facebook, în cazul în care nu ai făcut-o deja, iar noi te vom tine la curent cu tot ce e nou!

  Foto: chatelaine.com.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa