„Sarcina? Cea mai oribilă experienţă a vieţii mele!”

Raluca Dumitrică
sarcina-totul-despre-mame

Aflată la al doilea copil, Kim Kardashian a mărturisit: Sarcina e o perioadă oribilă

Nu e zi în care numele lui Kim Kardashian să nu apară în vreo publicaţie de pe toate continentele. Deschizi calculatorul şi televizorul şi o vezi, îţi umple feedul de Facebook cu postări şi hashtaguri. E ubicuă, ce mai! Iar acum, de când e însărcinată cu al doilea bebeluş şi nu ratează niciun eveniment monden, e şi mai vânată de paparazzi.

Dar în spatele imaginii atât de şlefuite se află o femeie nu foarte diferită de alte gravide şi care a avut curajul să recunoască ceva ce stă pe buzele și altor femei însărcinate.

Într-o postare de pe propriul site, site la care publicul trebuie să plătească o taxa anuală de membru (modică, ce-i drept), Kim Kardashian a rostit cât se poate de clar şi de răspicat că nu e nicio bucurie să fie însărcinată. Şi ca să înţelegeţi cum a proferat starul american această opinie, ei bine, aceasta a declarat fix aşa: „O să fiu cât se poate de obiectivă: pentru mine, sarcina este cea mai oribilă experienţă a vieţii mele! LOL! Nu mă bucur de niciun moment al ei şi nu-i înţeleg pe oamenii care fac asta. Mama mea şi Kourtney în mod sigur s-au bucurat de sarcină! Bravo lor, dar eu nu mă regăsesc în această situație”. Afirmaţiei cu pricina i s-au adăugat şi nişte completări pline de francheţe: „Poate că e din pricina retenţiei de apă, a durerilor de spate sau a transformării incredibile a corpului tău şi a faptului că nimic nu-ţi mai vine. Mă simt mereu că şi cum n-aş fi în pielea mea. Cei din jur nu-ţi spun deloc care sunt acele lucruri scârboase care se întâmplă pe perioada sarcinii şi după sarcină. Ştiai că practic trebuie să porţi un scutec în următoarele două luni de după naştere? LOL! Nimeni nu mi-a spus asta!”

Bebe merită toate eforturile

Chiar dacă e posibil ca unele femei să fie făcute pentru a trece prin experienţa sarcinii ca fulgul în zbor, sora sa Kourtney, la care a făcut referire, născând de trei ori, iar mama sa, Kris, aducând pe lume şase copii, Kim nu se află în mod evident printre ele. Starul reality-show-ului Keep Up with the Kardashians şi soţia celebrului rapper Kanye West a mai recunoscut, totuşi, că rezultatul final merită toate caznele, fără doar şi poate. „Trebuie să spun că, pe cât de mult urăsc întregul sentiment de a fi însărcinată, savurez provocarea de a reveni, după naşterea bebeluşului, la formă fizică anterioară sarcinii. Mă simit atât de împlinită atunci când ajung acolo unde vreau să ajung. Pe bune, merită totul cu vârf şi îndesat când îl vezi pe scumpul tău bebeluş! Aşa că, în pofida tuturor lamentărilor mele, să fii însărcinată merită 100%. Și mai mult de-atât!”

sarcina-totul-despre-mame

Adevăr sau minciună?

Aflând toate acestea, mărturisesc că m-am gândit la faptul că celebra Kim a vrut să mai stârnească ceva vâlvă online cu afirmaţiile ei. Pe de altă parte, făcând un efort de memorie şi readucând în prezent acele trăiri din timpul celor trei sarcini ale mele, am ajuns la concluzia că, hmmm, cam da, vorbele lui Kim nu sunt foarte departe de adevăr. Pe lange cele spuse de Kim, mai adaug greţurile prelungite timp de câteva luni şi chiar până la finalul sarcinii, infecţiile urinare, posibilitatea de a dormi doar în cele mai incomode poziţii, cârceii nesuferiţi care apar numai noaptea, constipaţia, ba chiar şi dependenţa de unii şi de alţii ca să te încalţe şi să te îmbrace, în unele situaţii. Bineînţeles, toate pălesc atunci când bebe dansează prin burtă şi ai sentimentul că e totul bine. Iar finalul sarcinii, care ţi-l aduce pe locatarul burticii în carne şi oase la tine în braţe, este de nedescris în cuvinte. Dar da, drumul până acolo poate fi destul de complicat pentru unele dintre noi, cele care nu sunt în extaz timp de 40 de săptămâni.

Voi ce spuneţi, sarcina e chiar cea mai oribilă perioadă din viaţa unei femei?

Foto: zimbio.com.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa