Războiul vestimentar al celor două K: Kate Middleton și Kim Kardashian

TOTUL DESPRE MAME
kim kardashian

De-o parte şi de cealaltă a Oceanului Atlantic, două celebre şi tinere domniţe se luptă fiecare în felul ei pentru a-şi adjudeca titlul de gravida stilată a anului 2013.

Coincidenţă sau nu, ambele au în comun nu numai o dată apropiată la care vor deveni mame pentru prima oară, iunie-iulie 2013, ci şi iniţiala prenumelui, un faimos K. Vorbesc de Kim, 32 de ani, vestita reprezentantă a clanului Kardashian, şi Ducesa de Cambridge, 31 de ani, soţia Prințului William al Marii Britanii, aka Catherine Middleton, alintată de popor şi de apropiaţi Kate.

Nu totul ne vine mănuşă

Încă de la anunţarea veştii că ea şi rapperul Kanye West aşteaptă un bebeluş, Kim Kardashian nu a făcut altceva decât să-şi accentueze burtica, chiar dacă sarcina era de-abia la început. E drept că până la mult aşteptata sarcină vedeta americană s-a confrunat cu ceva probleme de fertilitate, aşa că vestea cea mare nu putea decât să o facă pe Kim să-şi anunţe bucuria prin orice metodă posibilă, inclusiv prin etalarea burţii. Tocmai de aceea, hainele mulate, scurte şi transparente au fost preferate de Kim, care nu s-a dat în lături de la a adapta noilor forme stilul care a transformat-o într-un sex-simbol în State.

La jumătatea lunii ianuarie a acestui an, când iubita lui West era în luna a treia, iar burta nu i se zărea deloc, Kim purta, încă, fuste strâmte pe corp şi cu talia înaltă. Două săptămâni mai târziu, însă, într-o călătorie la Rio de Janeiro, Kim poza cu gura până la urechi în faţa paparazzilor, alături Kanye, lăsând să se vadă nu numai burtica rotunjoară, ci şi o bucăţică din lenjeria intimă, neintenţionat, bineînţeles.

Poate că acea bucăţică a fost un fel de porte-malheur, căci ce a urmat din punct de vedere vestimentar a fost cam tragic pentru focoasa brunetă. Aceasta a ales ulterior tot felul de rochii, salopete şi fuste neinspirate, care nu au făcut altceva decât să îi contureze nefericit noile proporţii şi să-i transforme formele consacrate în subiect de ironie pentru presă şi fani.

Câteva clase mai sus

Cu un stil diametral opus față de cel al lui Kim şi mult mai puţin centrat pe zona abdomenului, Ducesa de Cambridge, cel mai iubit chip regal din Regat de la Lady Di încoace, a îmbrăcat cu delicateţe în lunile ce au urmat marelui anunţ o sumedenie de rochii şi de trenciuri elegante, prin care se zărea foarte puțin burtica. E adevărat că silueta filiformă a Ducesei nu prevestea prea multe kilograme adunate pe parcursul lunilor de sarcină, dar Kate a fost la fel de naturală în această perioadă că şi până acum, lăsând ostentativul la o parte.

Printre cele mai apreciate ţinute purtate pe parcursul sarcinii se numără o rochie bleu din brocart, inspirată de anii ’60, un trenci din tweed într-o nuanţă extrem de plăcută de vernil şi o rochie cu flori, purtate toate în ultima săptămână la câteva evenimente locale. Cum în Marea Britanie vremea nu este la fel de prietenoasă în această perioadă ca la Los Angeles, favoritele Ducesei au fost până acum pardesiele şi hainele din stofă fină, cu talia empire, care i-au conferit lejeritate şi eleganţă.

Cel mai interesant este faptul că, dacă ducesa nu se putea mândri anterior sarcinii cu vreun stil năucitor, ci mai degrabă cu unul conservator şi monoton prin repetitivitatea ţinutelor şi prin reciclarea accesoriilor, iar Kim era fidelă unui stil de bombă sexy, ce făcea furori, până acum Alteţa Sa Regală a dat dovadă de mult mai mult aplomb vestimentar decât voluptoasa Kim, câştigând detaşat competiţia stilului, cel puţin până acum.

Save the best for last 

După atâta analiză şi diagnostic rămâne să vedem dacă Ducesa de Cambridge va rămâne în continuare pe locul întâi în acest clasament al gravidelor celebre şi stylish. Ultimele luni vor fi decisive pentru adjudecarea definitivă a coroniţei de câştigătoare, deşi Kate are un alt avantaj în faţa lui Kim, şi anume retragerea din viaţa publică cu o lună înainte de naştere, ceea ce înseamnă că va masca graţios semnele de final de sarcină: insomnii, cearcăne, mâini sau picioare umflate.

Kim poate să-şi ia revanşa, în schimb, după naştere, când va urma, bineînţeles, competiţia celor mai bine îmbrăcaţi bebeluşi de staruri. Break a leg, Kim!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa