Rațiu, „băiatul cu părul albastru”: „Tata mi-a spus să fiu eu însumi. Când îți spune cineva asta, e mai mult decât dacă ți-ar spune că te iubește!”

Georgiana Mihalcea, redactor
scris pe
baiatul cu parul albastru
Andrei Rațiu are o relație specială cu tatăl lui, cel care l-a încurajat întotdeauna. FOTO: Shutterstock

Rațiu, băiatul cu părul albastru, poreclit și Sonic, este unul dintre jucătorii valoroși ai „Generației de suflet”. Povestea sa de viață și ascensiunea în lumea fotbalistică sunt demne de scenariu de film. Dincolo de performanțele sportive, Rațiu a emoționat o țară întreagă cu legătura pe care o are cu copilul său, dar și cu tatăl, cel care i-a insuflat încredere în sine.

Fotbalistul român este un om fericit și împlinit și în plan personal. Pe 19 noiembrie 2023, la doar câteva ore după ce a sărbătorit calificarea la Euro 2022 după partida cu Israel, Rațiu a devenit tătic.

Bebelușul lui Rațiu, în tribune la Euro 2024

Anunțul venirii pe lume a fetiței sale a fost făcut pe Instagram de către Irene Bort, partenera sa, într-o manieră inedită. Micuța era îmbrăcată în echipamentul de fotbal al Naționalei, iar pe tricou era trecut numărul 2, cel cu care joacă Rațiu, și era scris Papi („tati”). „Mergem la EURO 2024!”, era mesajul care însoțea fotografia emoționantă.

Și s-au ținut de cuvânt. Micuța și-a însoțit celebrul tată în tribune la meciurile oficiale ale Echipei Naționale la Euro 2024. Cea mai emoționantă imagine de după meciul cu Slovacia a fost fără doar și poate cea în care Rațiu și-a îmbrățișat și sărutat fetița în fața fanilor de pe stadionul din Frankfurt. Fotografia postată pe pagina oficială a echipei noastre a adunat mii de reacții și de comentarii și a înduioșat inimile multor suporteri din întreaga Europă.

Andrei Rațiu
Rațiu a impresionat la Campionatul European de fotbal atât prin tehnica de joc, cât și prin relația cu familia sa. FOTO: Facebook-Echipa națională de fotbal a României

Părinții lui au plecat la muncă în Spania

Andrei Rațiu s-a născut pe 20 iunie 1998, în Aiud, județul Alba, și a început să joace fotbal încă de mic. Când avea 4 ani, părinții lui au plecat la muncă în Spania, iar el a rămas cu bunicii și cu fratele lui, cu doi ani mai mic. La 6 ani, părinții i-au dus și pe ei în Spania, unde tatăl muncea în construcții, iar mama în bucătăria unui restaurant. A continuat să joace fotbal, atrăgând atenția antrenorilor clubului Vllarereal CF.

Ulterior, s-a mutat în Castellon, unde avea mai multe șanse de dezvoltare profesională, iar familia l-a urmat. „Toată familia s-a mutat pentru mine în Castellon. Părinților și fratelui nu le-a fost ușor, dar au crezut în mine. Când am ajuns, vreun an de zile a fost cumplit, ai mei nu aveau de lucru, așa că tata a început să facă naveta la Madrid, muncea în construcții câte o săptămână și venea când putea acasă, la finaluri de săptămână”, a declarat Andrei Rațiu pentru Playsport.

 „Tata a plâns, pentru că toate sacrificiile lor se întorceau acum cu bucurie”

Andrei Rațiu a debutat și la echipele naționale de tineret ale României, unde a avut ocazia să joace în diverse competiții internaționale. Când și-a sunat tatăl să-l anunțe că a ajuns titular la echipa de seniori, acesta i-a dat un răspuns care îl motivează și acum: Tata a plâns, pentru că toate sacrificiile lor se întorceau acum cu bucurie. Mi-a răspuns să fiu eu însumi. Când îți spune asta cineva care te iubește, e mai mult decât dacă ți-ar spune că te iubește!”


Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa