Prinţul George nu are voie să facă la şcoală un lucru absolut normal pentru toţi copiii

Mihaela Călin

  Prinţul George, în vârstă de patru ani, a început recent şcoala, iar fotografiile cu el în uniformă sunt absolut adorabile. În fotografii se vede cum tatăl său, Prinţul William, îl duce la Şcoala Thomas Battersea din Londra. Este distractiv să ni-l imaginăm pe Prinţul George devenind cel mai bun prieten al unui coleg de clasă, dar în conformitate cu politica şcolii, asta nu se va întâmpla.

  Şcoala Thomas Battersea „are o politică ce descurajează copiii să aibă un singur cel mai bun prieten”, potrivit jurnalistei Jane Moore, de la Harper’s Bazaar. Ea a spus: „Peste tot în şcoală sunt semne care spun „Fii bun!” – acesta e etos-ul şcolii … Nu te încurajează să-ţi faci cei mai buni prieteni”.

  Prințul George la școală. Acceptarea, a doua natură

  Şcoala unde merge Prinţul George încurajează acceptarea tuturor semenilor. „Ideea chiar are sens de fapt şi îmi amintesc de propria mea mamă, care mă descuraja să numesc o anumită persoană cel mai bun prieten al meu. Am crescut cu mulţi cei mai buni prieteni, iar acceptarea era ca o a doua natură”, a spus Moore.

  Această şcoală îi învaţă pe copii să-i accepte pe toţi şi să fie buni, indiferent de situaţie. Ei nu doresc ca cei mici să se simtă excluşi de colegi, iar această regulă se aplică atât în interiorul sălii de clasă, cât şi în afara ei. Jane Moore a adăugat: „Există o politică a şcolii conform căreia, dacă băiatul meu dă o petrecere de ziua lui, este interzis să dea invitaţii în clasă – cu excepţia cazului în care fiecare copil este invitat. Cred că este un lucru bun, din moment ce nimeni nu se simte exclus.”

  Dar aceasta nu este singura regulă mai puțin obișnuită pe care o urmează prinţul. Astă-vară, Kate Middleton a intrat în gura presei pentru că nu îi lasă pe copii să se joace cu un articol foarte popular – un iPad. O sursă declara atunci: „Ca doi oameni care au crescut fără gadget-uri pentru divertisment, William şi Kate sunt credincioşi jucăriilor clasice şi jocului în aer liber, ce încurajează o imaginaţie activă.” În timp ce mulţi părinţi au lăudat familia regală pentru decizia lor, alţii au criticat-o serios pentru regula extremă.

  Prinţul George va avea, probabil, mulţi cei mai buni prieteni. Deşi nu va experimenta niciodată distracţia de a avea un cel mai bun prieten, va avea ocazia să-şi facă o mulţime de prieteni de-a lungul vieţii – ceea ce este la fel de distractiv.

  Ce credeţi – politica acestei şcoli este extremă sau este binevenită şi ar trebui ca toate şcolile să-i urmeze liniile directoare privind prietenia?

  Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa