Prinţesele îşi iau copiii de la grădiniţă cu bicicleta!

Raluca Dumitrică
gradinita-totul-despre-mame

Prinţesa Mary a Danemarcei şi-a luat personal copiii de la grădiniță cu bicicleta

Au început din nou grădiniţa şi şcoala, iar alături de ele şi nebunia aferentă transportării copiilor de-acasă până la locul în care au loc orele de curs. Grabă, agitaţie, alergătură şi stres, toate îi cuprind pe majoritatea părinţilor ce au prichindei de dus la şcoală. Nu şi pe Prinţesa Mary a Danemarcei, care îi duce pe cei mici la cursuri foarte relaxată, cu bicicleta!

Când pui în aceeaşi propoziție două cuvinte simpatice, dar foarte diferite, cum ar fi prinţesă şi bicicletă, nu prea sunt şanse să ai la final o relatare adevărată şi adecvată vremurilor noastre. Dar trebuie să va spun că aceste două cuvinte fac casă bună cu realitatea în 2015 şi nu sunt altceva decât reprezentarea unei situaţii cât se poate de normale. Protagonista acesteia este Prinţesa Mary a Danemarcei, mamă a patru copii şi soţia Prinţului moştenitor Frederik al Danemarcei, care a fost recent imortalizată de paparazzi pe străzile pietruite ale frumoasei capitale daneze, Copenhaga, în timp ce îşi aducea gemenii de la grădiniţă, cu o simpatică bicicletă cu aspect retro.

O prinţesă foarte activă şi cu picioarele pe pământ

gradinita-totul-despre-mame

Îmbrăcată casual, dar foarte chic, respectiv într-o fustă strâmtă din piele maro şi o cămaşă bleumarin, la care a asortat o pereche de balerini cu imprimeu animal şi o pereche de ochelari de soare, prinţesa a pedalat cu pletele-n vânt cele câteva sute de metri ce despart Palatul Amalienborg, domiciliul familiei, de grădiniţa copiilor. Cei mici, o fetiţă, Josephine, şi un băieţel, Vincent, în vârstă de patru ani, se aflau în siguranţă nu în scaune plasate pe bicicleta mamei, ci într-un fel de remorcă frontală prevăzută cu scaun şi centuri şi păreau a discuta cu seriozitate despre ceva cu siguranţă foarte important, petrecut probabil la grădiniţă.

Plimbarea nu e o noutate pentru prinţesa Mary, căreia îi face realmente plăcere să pedaleze. În plus, îmbrăcată lejer, în blugi şi geacă de fâș, şi cu nelipsiţii ochelari de soare la ochi, prinţesa a fost surprinsă la începutul acestei veri  în timp ce o transporta în remorca bicicletei chiar pe bona copiilor 🙂

Sportul, printre activităţile preferate ale familei princiare daneze

gradinita-totul-despre-mameImaginea surprinsă de fotografi nu ar trebui să-i mire pe fanii casei regale daneze, însă, ştiut fiind că atât prinţesa, cât şi soţul şi copiii săi sunt prieteni la cataramă cu sportul şi nu ratează niciun prilej de a merge cu bicicleta, de a schia, înota, călări, juca golf sau tenis şi de a face alte activităţi sportive care relaxează şi contribuie la sănătatea întregii familii. Cei doi părinţi, cât şi cei patru copii ai cuplului (pe lângă gemeni, Mary şi Frederik sunt şi părinţii lui Christian şi ai Isabellei) profită de orice clipă liberă şi se avântă în tot felul de activităţi fizice şi nu se feresc să apară în faţa pulicului sau a presei ca nişte oameni obişnuiţi, în trening ori cu echipamentul specifc fiecărui sport în dotare la purtător şi cu un munte de bună dispoziţie pe chip. Şi, cum prinţesele şi prinţii sunt adesea un model pentru copii, nu ne rămâne decât să le povestim şi celor mici ai noştri această drăgălaşă istorisire şi să ne avântăm şi noi mai des, nu numai cu bicicleta, în a face sport în familie.

Foto: dailymail.co.uk.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa