Prima zi de creşă Montessori pentru Prinţul George

Raluca Dumitrică
cresa-Montessori-totul-despre-mame

Ducesa de Cambridge şi Prinţul William au ales o creşă Montessori pentru copilul lor

Micul Prinţ George, fiul Ducesei de Cambridge şi al Prinţului William, a intrat nu numai într-un nou an, ci şi într-o nouă etapă a vieţii lui. De ieri a început să meargă la o creşă Montessori din apropierea casei!

Prin intermediul social media, toată planeta a aflat că micul Prinţ George, în vârstă de doi ani şi jumătate, a început să frecventeze de pe 6 ianuarie cursurile creşei din cadrul Şcolii Westacre Montessori din Norfolk, aflată în apropiere de reşedinţa familiei, Anmer Hall. Vestea a fost răspândită pe Facebook şi Twitter prin intermediul a două imagini despre care se bănuieşte că sunt făcute tot de cel mai pasionat de fotografie membru al familiei regale, Catherine, Ducesa de Cambridge. Cele două poze îl arată pe micuţul George în faţa unui perete cu picturi drăgălaşe, parcă desprinse din poveştile vechi de spus nepoţilor la ceas de seară, în faţa unui castron cu porridge.

Totul a demarat cu bine

Cei doi părinţi şi-au dus singuri copilul la creşă, în prima lui zi de studiu. Acolo George a rămas doar câteva ore, pentru a se acomoda treptat cu educatoarele şi colegii săi, iar surse din cadrul instituţiei au declarat că totul a decurs bine pentru cel mic. Nici nu ar fi avut cum să fie altfel, până la urmă, dacă ne gândim că Şcoala Westacre Montessori a afirmat la finele anului trecut că de-abia aşteaptă să îl primească pe George la creşa lor, acolo unde va beneficia de aceeaşi experienţă precum restul copiilor înscrişi. Cei doi părinţi vor plăti, totodată, creşa pentru cel mic, taxa şcolară fiind de 5,50 lire pe oră (sau 33 de lire pe zi), preţ cu mult mai mic faţă de taxele similare percepute în Londra, spre exemplu. În creşă sunt în total 27 de copii, din care 23 primesc ajutor pentru achitarea taxei de şcolarizare.

O clădire cu adevărat British

Deşi se ştia încă de la sfârşitul lui 2015 că Prinţul George va urma cursurile acestei creşe, interesul pentru subiect nu a scăzut deloc din partea publicului. Mai mult de atât, ziariştii din Regat nu s-au culcat pe o ureche după ce au văzut cele două fotografii postate pe Facebook şi Twitter, ci au demarat cercetări suplimentare pentru a identifica clădirea în care îşi va petrece dimineţile micul George. Surprinzător pentru mulţi dintre cei care urmăresc activitatea casei regale, şi nu numai, imobilul cu pricina e departe ca aspect de ceea ce şi-ar putea imagina azi un părinte. De fapt, este vorba despre o veche clădire, cu gard aparent firav din lemn, acoperiş din şindrilă şi, ce-i drept, tâmplărie nouă. În pofida absenţei unui aspect modern, clădirea e departe de a fi nepotrivită pentru a găzdui o şcoală şi suntem mai mult că siguri că mama şi tatăl lui George n-au stat cu mânile în sân şi au aflat tot ce era de aflat despre imobil, dotările lui şi, mai ales, personalul care este acolo.

Dacă vă întrebaţi cum de Prinţul George merge la o grădiniţă Montessori, aflaţi că atât tatăl său, Prinţul William, cât şi unchiul, Prinţul Harry, au urmat cursurile unei astfel de instituţii de învăţământ, dar în Londra. În prezent, în Marea Britanie există 700 de unităţi de învăţământ Montessori, care acopera cursuri preşcolare, primare, gimnaziale şi liceale.

Foto: Facebook

Citeşte şi:
Trei jocuri de inspiraţie Montessori pentru bebeluşi
“Sistemul educațional este, în mod fundamental, greșit.”
Wonder Woman trăieşte în Marea Britanie?
Lume, lume, faceţi cunoştinţă cu prinţesa Charlotte a Marii Britanii!

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa