Kate Middleton și povestea regală a celui mai așteptat bebeluș din lume

TOTUL DESPRE MAME
Kate si William la iesirea din Spitalul St. Mary
Cei mai celebri părinți

Din culisele celei mai celebre nașteri din lume

Poveştile cu prinţi şi prinţese n-au apus în 2013. Cea mai nouă filă din cartea groasă cu basme s-a întors chiar în această săptămâna la Londra, unde Catherine, Ducesa de Cambridge, şi Prinţul Willliam au devenit părinţii unui băieţel sănătos, căruia i-au pus numele de George Alexander Louis. Acesta va fi cunoscut drept Alteţa Sa Regală, Prinţul George de Cambridge, şi va fi următorul monarh britanic ce se va urca pe tron, dar asta numai după ce poziţia de rege va fi ocupată în ordinea succesiunii (sau nu, în caz de renunţare) de bunicul său, Prinţul Charles, şi de tatăl său, Prinţul William.

 

Toată lumea cu ochii pe Kate și William

Venirea pe lume a celui mai aşteptat monarh al acestui secol a reuşit să-i încingă de-a binelea nu numai pe supuşii mai mult sau mai puţin devotaţi, ci şi presa de pe mapamond şi toate reţelele de socializare existente. Acoperirea mediatică fără precedent de care a beneficiat acest eveniment şi care a început din momentul în care cei doi au devenit soţ şi soţie a ajuns la apogeu luni dimineaţă, când Ducesa a intrat în travaliu şi a plecat de urgenţă la spital, în primele ore ale dimineţii. Aşteptarea a părut interminabilă, iar miile de oameni adunate în faţa Palatului Buckingham, acolo unde urma să se anunţe public naşterea, dar şi în zona privată Lindo Wing de la maternitatea londoneză St. Mary, au depăşit orice închipuire. Unul dintre fanii regali, un bătrân de 78 de ani, a dormit timp de trei săptămâni pe o bancă în faţa spitalului, pentru a nu pierde marele anunţ pe care urma să-l facă indirect Regina Elizabeth a Marii Britanii. Conform protocolului, aceasta a fost prima care a fost înştiinţată printr-un bilet de sosirea pe lume a celui mic şi a transmis mai departe solia.

 

Kate Middleton versus Lady Di
2013 și 1982

„The Duchess of Cambridge has been delivered of a son”

Exprimarea uşor arhaică, dar sofisticată, din mesajul oficial de anunţare a naşterii, n-a fost, însă, interpretată clar de către publicul nerăbdător, deşi ea era în concordanţă cu statutul şi imaginea uneia dintre cele mai vechi case regale de pe glob şi cu dulcele grai al lui Shakespeare. Nu s-a ştiut exact după citirea mesajului dacă a fost vorba despre o naştere naturală sau de o cezariană, deşi Ducesa îşi exprimase anterior dorinţa de a naşte natural, cu ajutorul hipnozei. Misterul a fost parţial elucidat a două zi, când fericita mamă a părăsit maternitatea împreună cu cel mic, lucru mult mai puțin probabil în cazul în care ar fi născut prin cezariană.

 

Odrasla regală a apărut pentru prima dată în public în braţele mamei sale, învelită într-un pled G.H.Hurt & Son din lână merinos, croşetat manual, în valoare de 45 de lire, care i-a fost dăruit însuşi de producător familiei regale înainte de marele eveniment.

Cadoul n-a fost o surpriză pentru tinerii părinţi, cum nici alegerea sa ca şal pentru prima ieşire în public a lui George n-a fost, Prinţul William părăsind aceeaşi maternitate în 1982 într-un pled identic. Lista asemănărilor nu s-a oprit aici, căci Ducesa purta o rochie bleu cu buline albe Jenny Packham, din crêpe de Chine, ce aducea cu rochia îmbrăcată de soacra sa, Lady Diana, în ziua în care a plecat din spital cu micul William în braţe, acum 31 de ani. Prinţul s-a coordonat cromatic cu soţia sa, alergând o cămaşă bleu, iar efectul a fost unul care a înmuiat inimile lumii întregi.

 

Dărâmând mituri şi epuizând stocuri

Impactul creat de rochia Packham făcută la comandă a fost atât de mare, în schimb, încât site-ul designerului britanic extrem de îndrăgit de Ducesă a devenit instant nefuncţional. Asta nu a împiedicat, însă, casa britanică de modă să anunţe că rochia nu va fi niciodată comercializată, nici măcar în varianta low-cost. Culoarea bleu a rochiei a lansat, la rândul său, tot felul de ipoteze care îi situau pe cei doi părinţi în postura de mincinoşi. Aceştia declaraseră anterior că nu vor să afle sexul copilului până la naştere, deşi oricine îşi poate da seama că rochia Jenny Packham nu avea cum să fie realizată în câteva ore şi că, cel mai probabil, designerul a creat din timp două variante cromatice ale aceleiaşi rochii.

Bebelusul George si salopeta celebra
Salopeta celebră

O salopetă din bumbac imprimată cu păsărele, semnată de brandul aden + anais, în care a fost înfăşurat micul prinţ în scaunul de maşină este deja sold out în Marea Britanie, iar site-ul firmei nici măcar nu se mai poate deschide. A doua rochie cu care a fost văzută Ducesa în această săptămâna, de la un brand local de articole pentru gravide, s-a epuizat rapid, iar magazinul a trebuit să suplimenteze urgent stocul. Chiar dacă în momentul comenzii cumpărătorul este anunţat pe site că, din pricina interesului uriaş pentru acest model, livrarea va dura aproximativ patru săptămâni, clienţii nu consideră asta un obstacol în calea fericirii lor. Jubilarea maximă a fost pentru retailerul britanic George, care nu numai că a vândut peste 5000 de rochii asemănătoare modelului purtat de Kate în ziua ieşirii din spital, dar şi-a pus pe site şi imagini cu nouă colecţie de hăinuţe pentru bebeluşi, pe care numele magazinului apare în fel de fel de propoziţii ce-l implică pe vlăstarul regal. Totul sub umbrela urării „HRH Prince George Congratulations, From One George to Another”.

Un puternic impact asupra publicului a avut şi burta Ducesei, care arăta ca a oricărei femei ce de-abia a născut, rochia proaspetei mame fiind lejeră şi îmbrăţişând minunat formele de proaspătă mamă. Considerat un moment istoric pentru mamele din lumea întreagă – prezentarea necosmetizată a burţii unei lăuze – a adus un capital de încredere enorm pentru toate femeile şi a îndepărtat definitiv mitul conform căruia uterul post-sarcina îşi revine peste noapte (de fapt, revine la forma sa anterioară gravidităţii la cel puţin 3 săptămâni de la naştere).

 

Când şi cum s-o-mpărţit norocu’, dar şi cadourile

Dar, în toată frenezia naşterii regale, s-a cam uitat că alte câteva sute de mii de bebeluşi mai mult sau mai puţin norocoşi au văzut lumina zilei în acelaşi timp cu micul prinţ. Ei se pot lauda mai târziu, totuşi, cu şansa de a împărţi aceeaşi dată de naştere în calendar cu George, The King. Printre aceştia se numără şi fetiţa actriţei Penelope Cruz sau cea a solistei formaţiei americane de muzică pop-country Lady Antebellum, Hillary Scott. Nici vorbă ca cineva să anunțe nașterile lor din toţi rărunchii, aşa cum a făcut un vornic în faţa spitalului St. Mary, care a anunţat într-o manieră vetustă, dar gustată de public, naşterea regală.

Fostul premier australian, Julia Gillard, tricotând
Fostul premier australian, Julia Gillard

Tot de bucuria naşterii regale în Nouă Zeelandă au răsunat salve de tun, iar lumea din toate celelalte ţări aflate în Commonwealth s-a entuziasmat peste măsură la aflarea veştii. Ba chiar prim-ministrul Australiei a declarat că s-a gândit la un cadou neobişnuit pentru micul prinţ şi a donat, ca din partea prinţului, nu altfel, 10.000 de dolari australieni către Taronga Park Zoo din Sydney în sprijinul speciei Bilby (o combinaţie între un marsupial şi o rozătoare). Asta în timp ce fostul premier australian, Julia Gillard, a fost fotografiată împletind un cangur roşu, pe care intenţionează să îl dăruiască bebeluşului britanic.

Ce va urma, de fapt? Încă nu ştim exact. But we shall see.

Oricum, suntem siguri că și dacă ne-am ascunde într-n colț uitat de lume am afla imediat dacă Ducesa alăptează sau ba, dacă micul George a făcut primii pași înainte de 1 an sau după și dacă preferă dovleceii sau mere. Povestea bebelușului regal este atât de celebră încât o va auzi tot Mapamondul.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa