Povestea bebeluşilor regali din Marea Britanie continuă

Raluca Dumitrică
Ducesa de Cambridge si Printul William | Totul despre mame
Ducesa de Cambridge, alaturi de Printul William la ultimul eveniment la care a participat inainte de anuntul sarcinii
Ducesa de Cambridge si Printul William | Totul despre mame
Ducesa de Cambridge, alaturi de Printul William la ultimul eveniment la care a participat inainte de anuntul sarcinii

Habemus bebe redivivus!

N-a trecut mult timp de când primul moştenitor al familiei Prinţului William şi al Ducesei de Cambridge a împlinit un an, că a şi apărut o nouă veste aducătoare de bucurii în regat: micul prinţ George va avea anul viitor un frăţior sau o surioară. La fel ca data trecută, anunţul sarcinii ducesei a fost făcut de Casa Regală Britanică, ce a publicat un comunicat de presă pe pagina sa oficială de web. Şi, tot la fel ca data trecută, vestea cea mare a fost uşor umbrită de reiterarea stării prin care trece ducesa, un cumul de greţuri oribile care au făcut-o să stea la adăpost în Kensington Palace, sub atenta oblojire a medicilor.

Hyperemesis gravidarum, un nume fancy pentru o afecţiune serioasă

În pofida faptului că şi la prima sarcină ducesa a fost acuzată că face nazuri şi că nu e nici prima, dar nici ultima femeie care să aibă greţuri matinale, cei care s-au grăbit s-o critice n-au luat în calcul că situaţia prin care trece soţia Prinţului William este un pic (mai mult) diferită de atât de comunele stări de greaţă cu care se confruntă multe gravide. Hyperemesis gravidarum este o afecţiune serioasă, caracterizată de episoade acute de greaţă, vomă sau deshidratare, scădere în greutate, dezechilibre metabolice şi deficienţe nutriţionale. O altă problemă a acestei afecţiuni este că depăşeşte graniţa primului trimestru de sarcină şi se poate prelungi până la jumătatea sarcinii sau chiar până la finalul ei.
Care sunt şansele ca o gravidă să sufere de Hyperemesis gravidarum? Destul de mici, pentru că statisticile ne spun că maxim 2% din totalul femeilor însărcinate se confruntă cu această situaţie delicată. Cu toate astea, Ducesa de Cambridge, despre care se presupune că are 9-10 săptămâni de sarcină, a avut ghinionul de a se număra nu numai o dată, ci chiar de două ori printre gravidele aflate în imposibilitatea de a se bucura pe deplin de vestea cea mare şi care au suferit teribil din pricina acestei afecţiuni cu denumire uşor pompoasă, dar deloc de ignorat.

O ieşire temporară din lumina reflectoarelor

Din păcate pentru fanii cuplului regal, dar din fericire pentru ducesă, care primeşte îngrijiri adecvate şi poate trece puţin mai uşor peste starea de rău care o încearcă, toate evenimentele programate ale cuplului regal au suferit mici modificări organizatorice. Astfel, numele Ducesei de Cambridge a fost tăiat de pe lista de participare atât de la acţiuni locale, cât şi din vizita pe care ar fi trebuit să o întreprindă în Malta alături de soţul său cu prilejul marcării celor 50 de ani de independenţă ai acestei ţări.

Deşi absentă motivat de la aceste cateva apariții oficiale, publicul tot n-are răbdare și aşteaptă s-o revada cât de curând pe mama micului prinţ, nu doar pentru a şti că e într-o formă fizică mult mai bună, ci şi pentru a-i admira alegerile vestimentare, atât de apreciate în sarcina anterioară şi considerate un model pentru alte gravide de pe glob.

Ducesa de Cambridge, în gașca gravidelor celebre de 2014

Trecând la lucruri mult mai plăcute, nu putem să nu menţionăm că sarcina Ducesei de Cambridge se înscrie în catastiful sarcinilor sau al naşterilor celebre din 2014, an prolific la capitolul bebeluşi faimoși. În 2014 multe alte vedete au devenit, deja, mame sau au aflat că îşi vor strânge bebeluşii în braţe spre finalul anului sau în prima parte a lui 2015. Pe lista celor care vor avea emoţii uriaşe, urmând să devină mame pentru prima dată în acest an, se numără Prinţesa Charlene de Monaco, actriţele Mila Kunis, Zoe Saldana, Hayden Panettiere, Rachel Bilson, Kelly Rowland, dar şi Chelsea Clinton, fiica fostului preşedinte american Bill Clinton şi în prezent o figură publică activă peste Ocean.

Un al doilea bebeluş mult-aşteptat vor aduce pe lume şi actriţele Liv Tyler, Milla Jovovich, Kirsten Bell, Rosamund Pike, Amanda Peet şi Ali Larter, cântăreţele Shakira şi Alicia Keys şi jurnalista Miroslava Duma, un fashion icon al zilelor noastre, în timp ce la al treilea bebe se află Kourtney Kardashian, sora mai mare a faimoasei Kim.

Au devenit mame în 2014 Christina Aguilera, Ginnifer Goodwin, Doutzen Kroes, Gwen Stefani, Olivia Wilde, Eva Mendes, Christina Ricci, Alyssa Milano, Kristin Cavallari, Drew Barrymore, Megan Fox, Thandie Newton, Kerry Washington, Natalia Vodianova, Stacy Keibler, Kelly Clarkson, Prinţesa Madeleine a Suediei şi Zara Tindall née Phillips, mătuşa şi naşa micului Prinţ George.

Cum până la finalul lui 2014 mai sunt câteva luni, aşteptăm cu mare interes ce alte anunţuri bebeluşeşti vor mai apărea până la petrecerea de Revelion. Şi, bineînţeles, s-o vedem cu bine şi pe Ducesa de Cambridge, căreia îi urăm sănătate multă şi sarcina uşoară!

Foto: zimbio.com.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa