Un bărbat singur a adoptat un copil și l-a hrănit cu lapte matern donat

Anca Vlad

La una dintre întâlnirile organizate de lifebodygreen, un cunoscut brand de lifestyle, a fost invitat să vorbească actorul și autorul Hill Harper (cunoscut din serialele CSI: New York, The Good Doctor sau Homeland). El și-a început monologul vorbind despre importanța familiei și a găsirii cheii către fericire, mulțumindu-i pentru asta lui Pierce, fiul său adoptat în urmă cu doi ani. La final, toată lumea avea lacrimi în ochi.

Actorul în vârstă de 51 de ani a știut dintotdeauna că vrea o familie numeroasă. „În mintea mea, mă vedeam cu cinci copii și o nevastă – o familie unită – și credeam că totul se va întâmpla în ordinea obișnuită”. Bineînțeles că viața are propriile reguli, dar „asta nu înseamnă că nu o putem ajuta. Chiar și într-un mod netradițional”. Acestea fiind spuse, el s-a gândit mereu că adopția va fi parte din această „călătorie”. Ce nu a luat niciodată în considerare a fost faptul că va adopta ca… tată singur.

„Am vorbit la telefon cu Dumnezeu”

Iată cum s-a întâmplat totul. Cu o zi înainte de Ziua Recunoștinței, 2015, Hill Harper a fost sunat de o prietenă care lucra într-o agenție de adopții și care l-a întrebat dacă vrea să stea de vorbă cu o femeie fără adăpost care urma să nască peste trei săptămâni. Femeia mai avea o fetiță de 20 de luni și nu se putea descurca singură cu doi copii. „Am știut fără nicio îndoială că la telefon era Dumnezeu”, declara Hill Harper, care, în momentul acela, a decis să devină tată adoptiv.

„Fiul meu m-a ales să-i fiu tată”. E greu să nu lăcrimezi atunci când bărbatul povestește despre legătura pe care a avut-o cu Pierce încă din momentul în care băiatul a venit pe lume. Pentru început, actorul s-a asigurat că mama se simte bine și e ajutată. „A fost o experiență extraordinară”, recunoaște actorul. În ziua aceea se întorcea de la filmările unui show și nu știa exact când urma să nască femeia, așa că s-a dus direct la spital.

„Atunci când faci asta singur înțelegi de ce Dumnezeu a decis să fie doi părinți”

Haper își amintește primele zile cu Pierce. „Era atât de mic și de fragil… Verificam mereu dacă mai respiră… Am învățat totul la modul dur și eram tot timpul agitat”.

Credeți sau nu, Harper nu schimbase niciodată scutecul unui copil până în ziua în care și-a adus fiul acasă. Actorul spune că în fiecare zi era nevoit să ia decizii noi și, la vârsta copilului, toate aveau importanță maximă. Din fericire pentru el, a avut parte de mult ajutor din partea comunității: „Prietenii apropiați, familia, medicii, asistentele și chiar oameni pe care nu-i cunoșteam, dar care, chiar și într-un mod insignifiant, au avut grijă de mine și copilul meu”.

De exemplu, știa că e spre binele lui Pierce să fie hrănit cu lapte de la sân. O prietenă a „dat sfoară-n țară” în cercul ei de cunoscuți din New York, rugându-i să-și întrebe prietenele dacă printre ele sunt femei dispuse să se mulgă și să doneze lapte pentru copilul unui tată singur. „Aceste femei au răspuns într-un mod minunat la cerința băiatului meu, așa că iată-mă la ușile lor, făcând ceva ce aducea a tranzacție de droguri”, își amintește zâmbind actorul. În fiecare seară târziu, el se ducea la ușile lor cu o cutie frigorifică și ele îi dădeau lapte. „Mi-au oferit cel mai frumos dar – al dragostei. Cu multe dintre ele am păstrat legătura”, spune Harper care a a reușit în mai 2017 să finalizeze adopția.

„Dacă simți că poți fi părinte adoptiv, urmează-ți instinctul!”

Știați că mai puțin de 3 la sută dintre părinții adoptivi sunt bărbați? Evident, nu în România. Iar că cei care sunt tați singuri sunt chiar mai puțini? Dacă te gândești să adopți un copil, Harper are un singur sfat: „Urmează-ți instinctul – există în lume un copil care vrea să fii părintele lui. Acel copil are nevoie de tine”.

Dacă ți s-a părut util acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa