Părinţi celebri şi agresivi cu copiii și soțiile- de la tatăl fraților Jackson la Mel Gibson

Raluca Dumitrică

Agresivitatea vedetelor care ajung în lumina reflectoarelor, cu atât mai mult a vedetelor care au şi copii, a fost mereu un subiect aprins de discuții. Mai jos, câteva cazuri celebre care au ajuns să fie cunoscute publicului. 

Tatăl fraților Jackson, Joseph Jackson, campion la agresivitate

Joe Jackson | Totul despre mame
Faimosul şi ambiţiosul manager Joe Jackson

Una dintre cele mai faimoase figuri paterne din showbiz este cea a lui Joseph Jackson, tatăl legendarului Michael Jackson şi al celebrei Janet Jackson. Ambiţios până la extreme şi cu stofă de tiran, Joseph a înfiinţat în anul 1964 trupa The Jackson 5 (ulterior cunoscută drept The Jacksons), trupa ce era alcătuită din cinci dintre cei nouă copii ai săi: Jackie, Tito, Jermaine, Marlon şi Michael. Succesul fenomenal de care s-a bucurat formaţia condusă de Papa Joe în perioada anilor 1967 – 1976 ascundea, însă, şi o parte mai puţin plăcută, care a ieşit la iveală mult mai târziu, prin mărturiile propriilor membri. Astfel, potrivit unor declaraţii făcute în presă de aceştia, pe toată perioada copilăriei şi a adolescenţei lor Joseph Jackson şi-a agresat  fizic şi psihic copiii. Pe lista metodelor de agresiune s-au numărat bătăile repetate nu numai cu pumnii sau palmele, ci şi cu diferite obiecte de genul curelelor sau al biciurilor, repetiţiile obligatorii până la epuizare şi pedepsele corporale în cazul nerespectării ordinelor, dar şi înjurăturile de toate felurile. Daunele asupra copiilor au fost ireparabile, iar, în pofida succesului istoric pe care l-au trăit mai târziu atât Michael, cât şi Janet, este indubitabil faptul că traiectoria sinuoasă a vieţii acestora şi gesturile necugetate pe care le-au făcut au fost strâns legate de comportamentul abuziv al tatălui lor.

Joan Crawford – exemplu de mamă celebră şi agresivă

A rămas în istoria cinematografiei ca una dintre cele mai frumoase şi mai talentate actriţe, dar detalii mai puţin plăcute despre viața ei personală au ieşit la iveală de-abia după moartea sa. Joan Crawford, actriţa câştigătoare a unui premiu Oscar, nominalizată pentru încă alte două statuete şi considerată de Institutul American de Film una dintre primele 10 actriţe americane din toate timpurile, a fost mama a patru copii adoptaţi. Cu un stil de viaţă turbulent şi cu ieşiri violente şi bizare, Joan a dus o viaţă de familie cu mult mai puţin strălucitoare decât cea pe care o afişa în lumina blitzurilor. Potrivit volumului Mommie Dearest scris în 1978 de una dintre fiicele sale, Christina, la un an de la moartea mamei sale, Joan a fost o mamă care şi-a agresat fizic şi emoţional copiii. De altfel, printre zvonurile care au circulat în perioada publicării cărţii s-a numărat şi cel în care Joan i-ar fi făcut o sumedenie de cadouri fiicei sale, doar ca să o oblige mai târziu să le dea altor copii, sau cel potrivit căruia şi-a tuns fiica, fiind nervoasă că aceasta se farda.

Mel Gibson: de la faimă globală, la eşec personal

Un alt exemplu de părinte agresiv este Mel Gibson, faimosul şi carismaticul actor de filme de acţiune şi de comedii, a cărui viaţă din ultimii ani a stat sub semnul unui comportament neobişnuit. După o căsnicie de peste 20 de ani cu Robyn, împreună cu care a avut şapte copii, Gibson a cunoscut-o pe pianista Oksana Grigorieva, devenind în 2009 tatăl unei fetiţe, Lucia. Relaţia dintre cei doi n-a durat decât puţin peste un an, aşa că în 2010 cei doi s-au despărţit. Oksana l-a acuzat pe Mel de violenţă domestică şi a obţinut împotriva lui un ordin de restricţie, pe motiv că este agresiv cu ea, în fața copilului. Totodată, în CV-ul lui Mel s-a mai adăugat şi o acută problemă, dependența de alcool, răspunzătoare pentru conducerea în stare de ebrietate şi pentru un limbaj public violent şi antisemit.

Violența în familia lui Beyonce

La începutul anului 2014, Solange, sora mai mică a celebrei Beyonce, a trecut printr-un episod de violență, imortalizat de camera video a unui hotel newyorkez. Aflată alături de sora sa şi de soţul acesteia, cântăreţul Jay Z, în liftul hotelului ce găzduise petrecerea de după faimoasa gala de la Muzeul Metropolitan de Artă din New York, Solange l-a atacat pe celebrul rapper cu pumnii şi cu picioarele. În tot acest timp, sora sa n-a intervenit absolut deloc, ci i-a lăsat pe bodyguarzii însoţitori să o calmeze pe Solange. Incidentul care a pus pe jar presa din întreaga lume, dar şi fanii vedetelor, a adus în discuţie

Suspiciuni şi certitudini

În afara acestor exemple triste, lumea showbizului mai cuprinde şi alţi părinţi care şi-au mărit faima prin activităţile lor extra-artistice. În cazul acestora, chiar dacă nu există dovezi clare că au fost agresivi cu copiii lor, există suficiente dovezi că nici nu au avut un comportament onorabil faţă de aceştia. Pe listă se regăsesc Whitney Houston şi Bobby Brown, Charlie Sheen, Courtney Love, Sharon şi Ozzy Osbourne. Din păcate, şi cealaltă listă, cea a celebrităţilor care au trăit în copilărie sub ameninţarea abuzului, nu este deloc mai mică: cântăreţele Christina Aguilera, Missy Elliott, actorii Charlize Theron, Demi Moore, Halle Berry, Drew Barrymore, Lindsay Lohan, Chevy Chase sau Tom Cruise au declarat că au avut parte de un calvar familial în perioada copilăriei.

 

 

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa