Nunta Angelinei Jolie şi a lui Brad Pitt, o afacere de familie

Raluca Dumitrică
Coperta Hello! Angelina Jolie | Totul despre mame
Voalul poznaş al Angelinei Jolie se vede perfect pe coperta Hello!

Cea mai aşteptată nuntă a anului şi cea mai neaşteptată rochie de mireasă

Coperta Hello! Angelina Jolie | Totul despre mame
Voalul poznaş al Angelinei Jolie se vede perfect pe coperta Hello!

Aşteptarea fanilor cuplului Brangelina a luat sfârşit: cel mai popular cuplu de vedete s-a căsătorit pe 23 august, în cadrul unei ceremonii private ce a avut loc într-o capelă din Château Miraval, proprietatea pe care cei doi o deţin în localitatea franceză Correns. Spre uimirea tuturor celor care îi simpatizează pe cei doi mega-actori, cele mai importante personaje la acest eveniment nu au fost doar mirii, ci şi copiii acestora, iar imaginile cu rochia de mireasă, recent făcute publice, ne-au demostrat şi de ce!

O ceremonie intimă, la care au luat parte numai 20 de persoane, cu tot cu mire, mireasă şi cei şase copii ai cuplului, o vreme perfectă pentru declaraţii de iubire şi o rochie cum n-a mai fost alta. Aşa se poate rezuma cea mai romantică zi din viaţa starurilor Angelina Jolie şi Brad Pitt, care s-au căsătorit în Franţa alături de cei mai importanţi oameni din viaţa lor (copiii lor, părinţii şi fraţii lui Brad, dar şi fratele Angelinei). Fără cor şi mare pompă, doar pe acordurile melodiei Here Comes the Bride, cântată de invitaţi, ceremonia din capelă a fost emoţionantă, stârnind şi puţine râsete în momentul în care un copil a scăpat pe jos una dintre verighetele semnate de Robert Procop.

Rochia de mireasă a Angelinei Jolie, de la admiraţie la critică

Cel mai aşteptat detaliu al nunţii a fost, bineînţeles, rochia de mireasă a Angelinei, creată de Donatella Versace şi împodobită manual de designerul Luigi Massi, master tailor la Atelier Versace, mâna dreaptă a Donatellei şi un apropiat al familiei Jolie-Pitt.
Deoarece actriţa în vârstă de 39 de ani a devenit cunoscută pentru stilul său vestimentar uşor sobru şi înclinaţia către negru, imaginile postate de revistele People şi Hello!, cele cărora vedetele le-au vândut dreptul de difuzare exclusivă a fotografiilor din timpul nunţii, au fost oarecum şocante pentru public. Rochia a fost albă, din satin de mătase, cu o croială extrem de simplă şi de cuminte, dar a beneficiat de un detaliu realmente inedit, plasat pe partea din spate a fustei şi pe voalul lung până-n pământ. Este vorba despre o serie de desene colorate, făcute de copiii cuplului şi transpuse pe ţesătura voalului şi cea a rochiei cu ajutorul unei broderii manuale. Printre desene s-au regăsit pisicuţe şi zebre, clădiri ce se asemănau cu turnul Eiffel, tot felul de avioane, flori şi omuleţi. La capitolul accesorii, Angelina a purtat, în afara voalului, o pereche de pantofi albi Versace, tot din mătase, nişte cercei cu diamante şi un inel cu floare, care i-a aparţinut mamei sale, Marcheline Bertrand, răpusă de cancer în 2007. Brad, în schimb, a ales să poarte un costum pe care l-a luat din propriul său dulap şi căruia i-a asortat o cămaşă albă şi o cravată împrumutată de la unul dintre băieţii săi.

Cum era de aşteptat, părerile referitoare la rochie au fost împărţite, şi nu numai publicul şi-a spus cuvântul, ci şi specialiştii. Discuţiile pro au subliniat importanța familiei pentru cei doi miri, dorinţa Angelinei de a avea o rochie pe care s-o îndrăgească şi cei mici şi la care ei să contribuie efectiv. Părerile contra au scos în evidenţă proasta realizare a rochiei (într-una din pozele de pe copertă doar o parte a rochiei atinge solul, nu şi cealaltă),  iar desenele de pe voal şi trenă au fost comparate cu cele care există pe frigiderul oricărei familii care are copii. Unii au mers atât de departe încât au făcut o parodie online, desenând pe o rochie virtuală momentele mai puţin plăcute din trecutul celor doi miri, dar şi unele persiflante şi răuvoitoare.

Copiii cuplului? Cei mai buni organizatori de evenimente!

Coperta People | Totul despre mame
Rochia de mireasă a Angelinei se poate admira în întregime în revista People

Ce roluri importante au mai avut cei mici, în afara decorării rochiei şi a voalului? Mama Angelina a fost condusă la altar de fiii Maddox, 13 ani, şi Pax, 11 ani, fiicele Zahara, 9 ani, şi Vivienne, 6 ani, au răspândit petale de flori în calea părinţilor, în timp ce cealaltă fiică a cuplului, Shiloh, 8 ani, alături de fratele său, Knox, 6 ani, au purtat pernuța cu inele pentru ceremonie. Totodată, copiii au ajutat la scrierea jurămintelor părinţilor, pe care cei doi le-au rostit sub privirile lor în capelă, iar Pax, care şi-a exprimat de mai multe ori pasiunea pentru gătit, a pregătit el însuşi unul dintre cele trei torturi de nuntă, pe care l-a făcut din vanilie şi ciocolată şi l-a decorat cu flori.
Nimic nu a fost întâmplător la acest eveniment, însă, iar ca dovadă stă mărturia Angelinei, care a declarat pentru revista Hello! că şi-a dorit ca cei mici să facă parte din toata desfăşurarea delicată de forţe, inclusiv din conceperea rochiei, pentru că ei sunt, până la urmă, familia lor. Totodată, actriţa a mai afirmat că a fost foarte important pentru ei ca ziua să fie una relaxată şi plină de râsete, o zi deosebită pe care mirii au trăit-o alături de copii.

Angelina Jolie şi Brad Pitt s-au logodit în 2012, în urma presiunii copiilor, cum ei înşişi au declarat, iar pe 23 august 2014 au zis un mare „da”, tot pentru a-și ști familia fericită deplin. Angelina nu este, în schimb, prima mireasă care şi-a dorit să-i aibă aproape în marea zi pe copiii săi, mai mult decât prin prezenţa fizică. Actriţa Jamie Lynn Spears, sora mai mică a lui Britney Spears, şi-a ales rochia de mireasă împreună cu fiica sa, Maddie, în timp ce fetiţa lui Reese Witherspoon, Ava, a îmbrăcat o rochie aproape identică cu cea a miresei la căsătoria mamei sale cu Jim Toth.

Foto: people.com, hellomagazine.com.

Îți recomandăm și

Te-ar mai putea interesa