Nume de celebrităţi, între ridicol și poetic

TOTUL DESPRE MAME
Sunny și Adam Sandler

În cel mai posh loc de joacă de la Hollywood, unde se adună copiii vedetelor, strigatul pe nume al puștiulicilor care se pierd printre mingi și tobogane este o activitate la fel de interesantă ca cea a citirii unui scenariu pentru următoarea peliculă în care joacă părinții lor. Cu nume plastice, un pic ridicole sau pline de poezie (sau și, și), copiii celebrităților din lumea showbiz-ului poartă de la naștere „povara” de a se fi născut într-o familie atipică, care își dorește ca ei să fie adevărate VIP-uri încă din fașă.

 

Când părinții stau prea mult cu nasul în cărț

Locul întâi cu coroniță în clasamentul celor mai ciudate nume de copii de staruri i se acordă fără echivoc lui Pilot Inspektor, numele băiețelului actorului Jason Lee. Inspirația pentru acest nume… neobișnuit i-a venit protagonistului serialului My Name is Earl după ce a ascultat piesa He’s Simple, He’s Dumb, He’s The Pilot a trupei indie rock Grandaddy. Tot e bine că nu asculta la momentul cu pricina May the Bird of Paradise Fly Up Your Nose a lui Little Jimmy Dickens sau, și mai și, You’re the Reason Our Kids are Ugly, interpretat de Lorretta Lynn și Conway Twitty, ambele hituri în urmă cu câteva zeci de ani.

Pe locul doi, dar la mică diferență de poziția întâi, se află numele Moxie CrimeFighter, al fetiței comediantului american Penn Jillette. Moxie a fost o alegere naturală pentru părinți, fiind numele unei băuturi locale ce simbolizează curajul. În ceea ce privește CrimeFighter, acesta a fost sugerat de un apropiat al familiei fiindcă era inclus într-una dintre cărțile lui Jillette, iar toată lumea a fost de acord că este o potrivire de vis.

Actrița Shannyn Sossamon însărcinată cu Audio Science

 

Bronzul îi revine numelui Audio Science, al băiețelului actriței Shannyn Sossamon. Aceasta a declarat că și-a dorit pentru copilul său nu un nume, ci un cuvânt, așa că, împreună cu prietenul sau, a răsfoit de câteva ori dicționarul până au reușit amândoi să cadă de acord asupra cuvintelor care să i se potrivească unui bebeluș fix ca o cască, adică, pardon, ca o mănușă.

 

 

Gastronomia face casă bună cu poezia 

Dacă tot am terminat cu podiumul, să continuăm aleatoriu cu alte nume trăznite și celebre, dintre care se remarcă Tu Morrow. Da, da, ați citit bine, Tu Morrow, este fiul actorului Rob Morrow, care a rămas probabil traumatizat de Alaska cea înghețată din serialul în care a deținut rolul principal, Northen Exposure, și care nu și-a revenit nici în mai recentul Entourage.

Peaches Honeyblossom Geldof

Deși nu mai sunt în pericol de a se pierde la locul de joacă, fiind de mult timp adulți, copiii din familiile lui Bob Geldof și Frank Zappa se disting dintr-o mie datorită numelor pe care le poartă. Primul din gașcă, cântărețul Bob Geldof, și-a botezat cele trei fete cu nume bizare, dar care sună destul de cool: Fifi Trixibelle, Peaches Honeyblossom și Little Pixie. Regretatul Frank Zappa a ales și el pentru copiii săi ceva care să-i marcheze pe viață, cum ar fi Moon Unit și Diva Thin Muffin. Și în alte familii cu mai mulți copii lucrurile au fost la fel de creative și de amuzante.

 

Jamie și Jools Oliver împreună cu fiicele lor Poppy Honey Rosie și Daisy Boo Pamela

 

Inspirația lui Jamie Oliver a depășit tava de inox și pergamentul cu care se învelește peștele în cuptor și a dat roade și în cazul alegerii numelor pentru cei patru copii ai săi. Astfel, micuții și drăgălașii moștenitori ai imperiului culinar conceput de Jamie se numesc Buddy Bear Maurice, Poppy Honey Rosie, Daisy Boo Pamela și Petal Blossom Rainbow. Misterioasa cântăreață Erykah Badu a plăsmuit și ea pentru copiii săi niște nume care să se potrivească cu spiritul excentric al familiei (tații celor trei copii ai lui Erykah sunt în ordine rapperii Andre 3000, The D.O.C și Jay Electronica): Seven Sirius, Puma și Mars.

 

 

Flori, fete și băieți, fructe, genți și profeț

Alicia Silverstone și băiețelul Bear Blu

De notorietate sunt și numele celor doi copii ai familiei Gwyneth Paltrow – Chris Martin: Apple („Măr”) și Moses. Nu fac excepție băiețelul Aliciei Silverstone, Bear Blu („Urs albastru”), și Seven („Șapte”), fetița familiei Beckham. Tot în seria numelor neobișnuite se înscriu și numele de țări și cartiere, care se presupune că ar fi fost alese pentru a marca locul în care au fost concepuți copiii: Egypt, băiețelul Aliciei Keys, India, fetița designerului din spatele brandului Marchesa, Georgina Chapman, și a soțului sau, mogulul cinematografiei, Harvey Weinstein, Brooklyn, baiețelul Victoriei și al lui David Beckham.

 

Ridicole și punct sunt numele Barron, mezinul familiei Trump, Jermajesty, puștiul lui Jermaine Jackson, Royalty, din aceeași familie Jackson, Marquise, copilul rapperului 50 Cent, Denim, băiețelul lui Toni Braxton, și Satchel (care înseamnă „Ghiozdan”), băiatul fostului cuplu Mia Farrow – Woody Allen. La polul opus, romantice și suave, chiar dacă insolite, sunt numele Ocean, Sonnet („Sonet”) și True („Adevărat”), copiii actorului Forest Whitaker, numele Sunny („Însorit(ă)”), fetița lui Adam Sandler, Faith („Credință”) și Sunday („Duminică”), fetele lui Nicole Kidman sau Happy („Fericit(ă)”), fetița cântăreței Macy Gray.

 

Foto DFreeWENNCHELLA

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa