Mini-frizuri ale mini-celebrităţilor

TOTUL DESPRE MAME
  Coafura Mireille Mathieu, una dintre cele mai celebre din lume

  Când eram mică mi se părea foarte cool să fii tuns ca personajul Remi din ecranizarea cărţii Singur pe lume de Hector Malot. Era vorba despre bob, o tunsoare destul de populară la mijlocul anilor ’80, dar la coafor când mergeai cu părinţii trebuia să specifici clar că vrei „ceva gen Mireille Mathieu”, pentru că doamnele de la frizerie erau mult mai familiarizate cu noutăţile muzicale, decât cu cele cinematografice.

  Populara freză de paj de atunci a rămas şi astăzi extrem de actuală, deşi din urmă au venit şi vin în continuare noi tipuri de tunsori (mai ţineţi minte nebunia cu stilul Bros?), creând un trend serios şi în acest segment ce părea a fi adjudecat în totalitate de adulţi. Iar când tendinţele de hairstyling la copii ajung la noi tocmai de la Hollywood, atunci ar fi bine să vă puneţi la curent cu acestea, pentru că vor fi cerute cu siguranţă de cei mici la următoarea vizită la coafor.
  Foarte îndrăgită de puștii ce provin din familii celebre este tunsoarea mohawk.

  Maddox de mână cu Angelina Jolie

  Maddox, băieţelul cuplului Angelina Jolie – Brad Pitt, Angel Iris, fetiţa fostei Spice Girl, Mel B, şi Kingston, băieţelul lui Gwen Stefani, sunt doar câteva dintre exemplele extrem de grăitoare că acest stil împrumutat de la un trib indian omonim, de pe teritoriul Americii, a prins teribil la copii. Foarte, dar foarte cool în viziunea celor mici este şi părul tuns numărul unu sau chiar zero, cum poartă Willow Smith, fata actorilor Jada Pinket-Smith şi Will Smith. Deşi este posibil să faceţi un atac de cord când veţi auzi ce-i cere puştiul vostru coafezei, consolaţi-vă cu gândul că părul crește rapid la loc.

  La polul opus acestor tunsori extreme se află coafurile angelice şi foarte cuminţi. Desprinse din cărţile cu poveşti pe care le citeşte orice mamă puiului ei, buclele frumos aranjate şi prinse la fetiţe cu riţipiţi viu colorate şi în toate formele posibile te fac să zăboveşti un pic mai mult înainte de a pleca de-acasă cu cea mică, pentru a fi sigură că ai aranjat cum trebuie fiecare cârlionţ.

  Honor, fetiţa Jessicăi Alba, Violet şi Seraphina, fetele lui Jennifer Garner şi ale lui Ben Affleck, şi Emme, fetiţa lui Jennifer Lopez, se pot lăuda cu un păr lung şi frumos aranjat, din care rareori lipseşte o fundiţă sau o bentiţă. Cu adevărat kissable este un băieţel cu o astfel de coafură, la fel ca Bronx Mowgli, puştiul lui Ashlee Simpson şi al lui Pete Wentz, ale cărui bucle blonde te fac să îl remarci de la o poștă.

  Jennifer Lopez și Emme

  Şi pentru că la început vorbeam de celebrul bob, înscris în seria coafurilor cuminţi, această clasică, dar niciodată demodată tunsoare, a fost readusă pe culmile gloriei în segmentul tunsorilor de copii de nimeni alta decât Suri Cruise. Fetiţa lui Katie Holmes şi a mult mai vestitului Tom Cruise este considerată încă din fragedă pruncie un adevărat fashion-icon şi trendsetter, aşa că imitarea sa din toate punctele de vedere, inclusiv în domeniul coafurii, a fost o urmare firească pentru micii săi fani de pe glob. Distractiv a fost, la un moment dat, faptul că atât fiica, Suri, cât şi mama, Kate, au adoptat în tandem această freză, cu sau fără breton, fără ca mama să pară mai copilăroasă sau fiica mai matură. Între timp Suri a crescut, la fel şi Katie, şi amândouă merg din nou în tandem cu podoaba capilară, alegând părul lung, răsfirat în bătaia vântului.

  Last, but not least trebuie menţionată freza à la Justin Bieber. Chiar dacă nu este copil de vedetă, ci el însuşi un star în toată regula, de puţin timp intrat oficial în lumea adulţilor (a împlinit 18 ani în luna martie a acestui an), Justin a reuşit să (ne) impună în urmă cu trei ani o formă contemporană a tunsorii vestiţilor Beatleşi.

  Justin Bieber și freza sa pompadour

  Această freză copiată de zeci de mii de adolescenţi de pe mapamond a fost trademark-ul lui Justin până nu de mult timp, când tânărul interpret a repus pe tapet stilul pompadour, stil abordat acum câteva decenii de actorul James Dean. Mai nou, starul canadian arborează o tunsoare ultra-simplă, scurtă şi la obiect, cu ajutorul căreia i se pot zări complet trăsăturile faciale, iar această schimbare se pare că i se datorează prietenei sale, Selena Gomez, un alt fost-copil vedetă.

  Tunsoarea Mireille Mathieu, cea Bros, mohawk sau Bieber sunt doar câteva dintre modelele de tunsori pe care le pot alege copiii noştri. Şi chiar dacă nouă ne plac sau nu, să ne aducem aminte că am fost şi noi într-o zi la coafor, cu mama de mâna, ţinând emoţionaţi în mâna o poza împăturită din vreo revistă mai curajoasă pentru adolescenţi.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa