Mame la vârsta bunicilor, un nou trend la Hollywood

TOTUL DESPRE MAME
Salma Hayek și fiica sa, Valentina

Va spun o ghicitoare: numiți unul dintre cele mai în vogă lucruri printre vedetele internaționale.

Ce să fie, ce să fie? O serie de exerciții de pilates? Faimosul restaurant newyorkez Nobu al lui Robert de Niro care atrage clienții ca un magnet? Sau un nou parfum?

Sunteți pe aproape, dar avem un alt răspuns: foarte hot right now printre VIP-uri este să te bucuri de maternitate după ce ai împlinit vârsta de 40 de ani.

Halle Berry, Nicole Kidman, Mariah Carey sau Salma Hayek sunt doar câteva dintre mamele curajoase care nu s-au speriat de împlinirea acestei vârste și au pășit curajoase pe teritoriul sarcinii și nașterii, dominat de regulă de segmentul de vârstă 25-35 de ani.

Veterana incontestabilă a mămiciei la o vârstă la care nimeni nu mai credea că ai putea deveni mamă, cu excepția profesorului Bogdan Marinescu și a Prințesei Lia, ea însăși necelebră, dar mamă la aproape 60 de ani, este cântăreața Gianna Nannini. Aceasta a rămas însărcinată pe cale naturală, după un tratament medicamentos de fertilizare, și a născut la 55 de ani o fetiță.

Marcia Cross și gemenele în parc

 

Super curajoasă a fost și actrița Beverly D’Angelo, care a dat naștere unor gemeni la vârsta de 49 de ani.

La fel de temerare au fost Geena Davis, care a născut la 46 și la 48 de ani, ultima data gemeni, soția lui John Travolta, Kelly Preston, care a dat naștere unui băiețel la vârsta de 47 de ani, actrița Holly Hunter, mamă pentru prima data tot la 47 de ani și tot de gemeni, Susan Sarandon, cu doi băieți născuți pe când avea 43, respectiv 46 de ani, sau Marcia Cross, fostă „nevastă disperată”, cu gemeni aduși pe lume cu o luna înainte ca actrița să împlinească 45 de ani.

 

Fantastice sunt și Jane Seymour cu gemeni născuți când mama avea 44 de ani, și Annette Bening, care i-a dăruit soțului său, actorul Warren Beatty, nu mai puțin de 4 copii, primul născut când Annette avea 42 de ani.

 

Mai tinere, dar la fel de pline de elan, au fost și Halle Berry, care a născut-o pe Nahla la 40 de ani, Nicole Kidman, mamă la vârstă de 41 de ani, vedeta din „Friends”, Courtney Cox Arquette, care a adus-o pe lume pe fetița ei Coco la 41 de ani, sau Mariah Carey. Barza a poposit la diva muzicii pop cand aceasta avea 41 de ani cu doi gemeni bivitelini, o fetiță pe nume Monroe și un băiețel pe nume Morrocan, ce s-ar putea califica și el în finala celor mai ciudate nume de copii de la Hollywood.

Mariah Carey însărcinată cu Monroe și Moroccan

 

Dacă suspiciunile că aceste sarcini n-au fost tocmai naturale sunt îndreptate asupra mamelor de gemeni, dintre care unele au și declarat că n-au conceput copiii in mod clasic, alte mame celebre trecute de 45 de ani nu au recunoscut niciodată că ar fi apelat la tehnici de fertilizare și au lăsat mereu să se înțeleagă că pruncii lor au fost zămisliți pe cale tradițională.

 

Dar ce le face pe aceste femei să amâne momentul în care vor deveni mame? Putem bănui că o viață agitată ca cea pe care o duc le-a împiedicat să își ia o pauză și să testeze starea de fericire pe care o încearcă orice părinte. Putem bănui și că natura n-a fost prea darnică cu ovarele lor sau cu spermatozoizii partenerilor lor și nu le-a permis prea ușor să procreeze.

 

Vivica A. Fox

Ceea ce s-a dovedit a fi Pasul Fortunei pentru acest grup de femei a fost evoluția medicinei și grosimea portofelului, căci nu oricine își permite să apeleze la cele mai noi și sofisticate tehnici de reproducere, atunci când vârsta este inamicul numărul unu în conceperea unui bebeluș. Cu toate astea, au existat și vedete naive, care au crezut că pot păcăli timpul fără prea mult efort, dar fără succes. Actrița Vivica A. Fox, star în pelicula Kill Bill regizată de Quentin Tarantino, a declarat când avea 46 de ani că este foarte fertilă și că intenționează să rămână gravidă cât de curând. Vivica n-a rămas însărcinată nici până în ziua de azi, la 48 de ani, și nici nu mai poate amăgi Hollywood-ul cu promisiunea de a fi mamă pe cale naturală. Poate doar dacă ea însăși va fi excepția care confirmă regula că după 45 de ani ai șanse cam de 3% să mai rămâi gravidă cu ajutorul celei mai clasice metode existente de la începuturile omenirii!

 

Până la urmă, se pare că vom vedea din ce în ce mai multe femei care vor deveni mame la vârsta la care prietenele lor sunt deja bunici. Și, conform unor reputați endocrinologi americani specializați în reproducere, e chiar ușor să faci un copil după ce ai trecut de 40 sau chiar de 50 de ani. E nevoie doar de două lucruri: ovulele altei femei și cel puțin 16.000 de dolari.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa