Mame celebre pierdute sau regăsite în iţele modei

Raluca Dumitrică
Julianne Moore
Julianne Moore, într-o ţinută foarte tinerească semnată de Prabal Gurung
Julianne Moore
Julianne Moore, într-o ţinută foarte tinerească semnată de Prabal Gurung

Sau când 40 e noul 20, iar 20 e noul 40

Ştim cu toţii că stilul nu ar trebui să ţină cont de vârstă. Dar unele mame celebre şi tinere nu vor să jongleze cu el aşa cum trebuie şi cad pradă unor stiluri vestimentare mult mai potrivite generaţiilor mai mature. Altele, în schimb, deşi nu mai au vârsta de 20 de ani, sunt pline de elan şi mereu pe cai mari când vine vorba de trenduri, it items sau design, pe care îl şi pun în practică cu succes. Iată câteva mame de la Holywood curajoase din punct de vedere vestimentar, dar şi unele mai temătoare, pentru care moda nu este un departament prea distractiv!

Stilul e normal la vârsta mea

… ne spun câteva mame faimoase din Cetatea Muzicii şi a Filmului, intrate binişor în cel de-al cincilea, ba chiar în al şaselea deceniu de viaţă. Sunt mame care se încăpăţânează să ne arate că sunt la fel de valoroase din punct de vedere a imaginii etalate ca un vin vechi, a cărui calitate creşte odată cu trecerea timpului. Nu este neapărat vorba despre faptul că şi-au păstrat silueta din primii ani de carieră (ba chiar au reuşit să îşi îmbunătăţească aspectul fizic cu ajutorul unui stil de viaţă sănătos), ci despre abordarea unui look ce le face să pălească de invidie pe unele dintre mamele faimoase aflate la început de drum în showbiz. Aici o includem pe actriţa şi cântăreaţa Jennifer Lopez, 45 de ani, care pare să fi descoperit fântâna tinereţii din care bea constant, pentru că, nu numai că arată fenomenal de bine, dar reuşeşte cu ajutorul unei vestimentaţii extrem de tinereşti, fără a fi imatură sau nepotrivită, să îşi accentueze zvelteţea corpului şi prospeţimea tenului. O flanchează cântăreaţa Gwen Stefani, 44 de ani, un nume sonor în domeniul modei nu numai prin stilul său inconfundabil, ci şi prin brandul L.A.M.B. de îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte accesorii, care funcţionează perfect de 10 ani. Nu stă departe la capitolul fashion well played nici Sandra Bullock, ce îmbracă cu nonşalanţă piese pe care le-ai fi văzut, în alte circumstanţe, purtate foarte bine de vedete care ar putea să-i fie acesteia fiice.

Jennifer Lopez | Totul despre mame
O rochie scurtă, purtată perfect de Jennifer Lopez

Nu putem să le uităm nici pe actriţa Naomi Watts, 45 de ani, şi nici pe stilistul Rachel Zoe, 42 de ani, care îmbrăţişează amândouă un stil foarte tineresc, presărat din când în când cu mici extravaganţe de doamnă elegantă, date de bijuterii opulente sau haine de blană şi pălării sobre. Strâns de pluton ţine şi Kate Beckinsale, 41 de ani, căreia designerii cei mai în vogă nu pot să nu-i recomande ţinutele lor, pentru că le poartă extrem de proaspăt şi de firesc, sau Angie Harmon, 41 de ani, noua preferată a creatorilor de modă.

Campioanele categoriei sunt, însă, actriţele Julianne Moore şi Sarah Jessica Parker, considerate de critica de specialitate adevărate fashion icon-uri şi trendsetters. Nu contează că Julianne are 53 de ani şi nici că Sarah se apropie şi ea de 50 de ani, amândouă sunt extrem de solicitate de mai multe case celebre de modă sau de cosmetice să le reprezinte, au o relaţie excelentă cu designerii faimoşi, ale căror creaţii le poartă constant (Julianne e bună prietenă cu Tom Ford, în timp ce Sarah Jessica este foarte apropiată de Valentino Garavani, fondatorul legendarului brand italian), iar Sarah şi-a lansat nu numai un parfum, care s-a bucurat de mult succes, ci şi o linie de încălţăminte şi de genţi, concepută în exclusivitate pentru lanţul american de magazine Nordstrom.

Moda, un domeniu străin

Adele | Totul despre mame
Stilul lui Adele a fost considerat de specialiști ca fiind mult prea matur pentru vârsta vedetei

La polul opus acestor vedete pentru care moda este un mijloc de exprimare a personalităţii şi a temperamentului lor efervescent şi pururea verde sunt câteva mame care nu au ajuns încă să depăşească pragul de 30 de ani, dar care sunt complet dezinteresate de ceea ce înseamnă fashion. Una dintre acestea este faimoasa cântăreaţă Adele, un adevărat talent contemporan, care nu face casă bună cu ceea ce înseamnă vestimentaţia tinerească. Adele a devenit mamă în 2012, la vârsta de 24 de ani, şi nici după naşterea fiului său nu şi-a schimbat stilul vestimentar. Gurile rele au declarat că această lipsă de procupare pentru modă poate avea că sursă silueta voluptoasă a starului, care nu îi permite abordarea unei palete largi de opţiuni, deşi alte voci au spus că forma corpului n-ar trebui să fie un impediment pentru exprimarea unor preferinţe în vogă. De altfel, staruri precum Lena Dunham, Mindy Kaling sau Melissa McCarthy, care şi-au îmbrăţişat cu bucurie silueta, nu se sfiesc să expermienteze vestimentar şi să le arate celor din jur că moda poate fi un domeniu extrem de amuzant.

Cu un stil mult mai matur decât vârsta din buletin defilează şi actriţele Hayden Panettiere, 24 de ani, Scarlett Johansson, 29 de ani, amândouă aflate în prezent la prima sarcină, sau Hilary Duff, 26 de ani, care pot fi zărite în timpul liber şi la evenimentele publice îmbrăcate în ţinute potrivite ocaziei la care iau parte, dar adecvate unor persoane mult mai în vârstă. Nici Catherine, Ducesa de Cambridge nu a fost ocolită de critica fanilor şi a specialiştilor, care susţin că, de cele mai multe ori, tânăra se îmbracă fix ca o doamnă trecută de vârsta a doua. De vină pentru această abordare uşor bătrâncioasă pare să fie echipa de stilişti care stă în spatele fiecărei vedete şi care nu reuşeşte să adapteze gusturile starurilor cu piese proaspete sau cu unele clasice, cu croieli reinterpretate pentru anul 2014, nu neapărat must-have-uri care vor ieşi din uz după un sezon. De aceea, nu e de mirare că multe staruri şi-au schimbat stilistul în ultimul timp, iar altele se îndreaptă din nou către Rachel Zoe, care s-a întors cu entuziasm la muncă după naşterea de la începutul acestui an a bebeluşului cu numărul doi.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa