Mame celebre minore (sau aproape minore)

Raluca Dumitrică
Aretha Franklin
Aretha Franklin a devenit mamă la 13 ani!
Mame celebre tinere Totul despre mame
Solange Knowles şi fiul său, Jules

Mame celebre care şi-au început viața de mamă foarte devreme

Nu de mult am văzut că la Hollywood a luat amploare trendul de a deveni mamă în jurul vârstei de 40 de ani, sau chiar mult după asta. Deşi numărul celebrităţilor care decid să îşi înceapă experienţa maternităţii în al cincilea deceniu de viaţă este în creştere, asta nu înseamnă că vedetele nu mai fac copii înainte să împlinească 20 de ani. Sau chiar 18! Nu veţi ghici, însă, cine deţine recordul pentru cea mai tânără mamă din showbiz!

Elevă de liceu şi mamă

În anii 2000, să fii elevă de liceu şi mamă în acelaşi timp pare un lucru extrem de dificil. În această situaţie au fost sora lui Britney Spears, Jamie Lynn Spears – care a devenit mamă la vârsta de 16 ani, aducând pe lume o fetiţă – şi actriţa neo-zeelandeza Keisha Castle-Hughes. Aceasta, nominalizată la vârsta de 13 ani la Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea din filmul Whale Rider, a devenit la 17 ani mama unei fetiţe, Felicity-Amore. Cele două poveşti reale au surprins publicul, care s-a împărţit în două: unii s-au plasat în tabara celor care au blamat comportamentul tinerelor, în timp ce alţii au apreciat maturitatea acestora şi faptul că şi-au asumat responsabilitatea aducerii pe lume a unui copil.

Mame celebre tinere Totul despre mame
Aretha Franklin a devenit mamă la 13 ani!

Realitatea bate filmul

Două poveşti incredibile vin de la superstarul Aretha Franklin, care a devenit mamă pentru prima dată la 13 ani, urmând ca un an mai târziu să-l aducă pe lume pe cel de-al doilea său copil. După naşterea primilor doi băieţi, Clarence şi Edward, Aretha a mai avut alţi doi copii, Ted şi Kecalf, născuţi atunci când artista avea 22, respectiv 28 de ani.

La fel de devreme a intrat în lumea maternităţii şi Loretta Lynn, o legendă a muzicii country, acum în vârstă de 81 de ani, care s-a căsătorit la 13 ani şi, până să împlinească 20 de ani, a a adus pe lume patru copii, urmând să mai treacă prin experienţa maternităţii de încă două ori după această vârstă. Ca fapt divers, la 29 de ani Loretta era deja bunică, copiii săi dăruindu-i de atunci şi până acum nici mai mult nici mai puţin decât 21 de nepoţi.

19 a fost cu noroc

Nu în liceu, dar aproape de absolvirea lui s-au aflat mai multe staruri din lumea muzicii şi a filmului. Printre vedetele care au devenit mame înainte de a împlini 20 de ani se numără actriţa Sofia Vergara, care s-a căsătorit la 18 ani şi l-a născut pe fiul său, Manolo, un an mai târziu, cântăreaţa Solange Knowles, sora mai mică a lui Beyonce, care a născut un băiat când de-abia împlinise 18 ani, sau fosta componentă a trupei Sugababes, Mutya Buena, care a devenit mamă tot la 19 ani.

Mame celebre tinere Totul despre mame
Natalia Vodianova & Lucas

Lista mamelor care nu au aşteptat să împlinească nici măcar 20 de ani până să devină mame continuă cu actriţa franceză Lou Doillon, fiica lui Jane Birkin, care l-a adus pe lume pe fiul său Marlowe Jack Tiger Mitchell la vârsta de 19 ani. Aceasta a fost vârsta de debut în lumea maternităţii şi pentru supermodelele Natalia Vodianova, în prezent însărcinată cu cel de-al patrulea copil şi care vârsta de 19 ani l-a născut pe Lucas, Jordan Dunn, mama lui Riley, sau supermodelul Niki Taylor, care a adus pe lume gemeni la un an de la terminarea liceului.
Şi senzuala Raquel Welch a devenit mamă la 19 ani, declarând ulterior că regretă că nu şi-a petrecut mai mult timp cu copiii săi, din pricina programului complicat impus de job. Tot 19 a fost cifra magică şi pentru fostul copil minune al Hollywood-ului, Shirley Temple, care a adus pe lume o fetiţă pe nume Linda Susan la acea vârstă.

Mamele tinere îngroaşă rândurile părinţilor de la Hollywood

Pe lista mamelor tinere se mai înscriu cântăreaţa Lauryn Hill, mamă a şase copii, care a devenit pentru prima dată la 22 de ani, modelul Peaches Geldof, ce a devenit mamă la 22 de ani, sau mai multe actriţe, pentru care vârsta de 24 de ani a fost cu noroc. Printre acestea se găsesc Ashlee Simpson, care i-a spus bine ai venit pe lume lui Bronx Mowgli la această vârstă, Kate Hudson, care a devenit mamă tot la 24 de ani, născându-l pe Ryder, Hilary Duff sau starul din Titanic, Kate Winslet, care şi-a făcut debutul ca mamă la acea vârstă şi care, în prezent este însărcinată cu bebe numărul 3. Tot mame tinere au fost şi actriţa Reese Witherspoon, care a adus-o pe lume pe Ava când avea 23 de ani, sau pop-starul britanic Charlotte Church, care a născut o fetiţă când avea 21 de ani şi un băieţel la 23 de ani.

Mame celebre tinere Totul despre mame
Familia Hanson, pe vremea când aveau doar 4 copii

Şi taţii faimoşi se grăbesc să devină părinţi!

Cu toate astea, nu numai mamele celebre au decis să între în lumea maternităţii atât de devreme, ci şi taţii faimoşi.

Unul dintre componenţii trupei Hanson, care ne-a încântat copilăria cu hitul MMMBop, Taylor Hanson, s-a căsătorit la 19 ani, pe când soţia sa, Natalie, avea 18 ani şi era deja însărcinată în luna a patra.

Chiar dacă s-au căsătorit tineri, iubirea dintre cei doi a rezistat, în pofida tuturor pronosticurilor negative, şi, în prezent, la 30 de ani Taylor, respectiv 29 de ani Natalie, cei doi sunt părinţii a 5 copii.

 

Voi care credeți că este vârsta optimă pentru a deveni părinte?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa