La ce joburi visau celebritățile când erau copii?

Adriana Moscu
joburi-celebritati-totul-despre-mame

  George Clooney voia să fie jucător de baseball, Jeniffer Lawrence își dorea să devină medic, iar Goldie Hawn voia să fie pur și simplu… fericită! La ce joburi visau celebritățile?

  E cât se poate de sănătos să-ți încurajezi copilul să-și urmeze visurile, inclusiv cele care vizează cariera. Dar ce te faci când preșcolarul vine la tine și te anunță că vrea să se facă… musafir? Este și cazul tatălui meu, care între timp a ajuns să lucreze în finanțe. Cât despre mine, imediat după Revoluție visam să devin om de afaceri! Mare păcat că nu ne urmăm visurile din copilărie. Deși, dacă stau bine și mă gândesc, cine v-ar mai fi spus acum ce voiau să devină celebritățile când erau copii? Haideți să ne distrăm puțin pe seama lor.

  Citește și: Cele mai frumoase 8 poze cu copii celebri

  Așa, deci la ce joburi visau în copilărie celebritățile?

  Oprah Winfrey: actriță. Chiar dacă e cunoscută, mai degrabă, pentru cariera ei de prezentatoare TV și este o susținătoare înfocată a drepturilor femeilor, Oprah a avut ocazia de câteva ori să-și pună în aplicare visul din copilărie. Cel mai recent film în care a jucat a fost “Selma” (2014), o peliculă mult apreciată de public și de critici, deopotrivă.

  Jeff Bezos: arheolog. Fondatorul Amazon.com visa în copilărie la o meserie care are prea puțin de-a face cu lumea virtuală. Până să construiască imperiul online, Bezos și-a mai dorit să fie, pe rând, astronaut, programator și medic. Noi credem că în final a ales lozul câștigător.

  Warren Buffett: brocker la bursă. Până la urmă, a devenit cel mai de succes investitor din întreaga lume, dar și un filantrop celebru. Este considerat una dintre cele mai influente persoane din lume, iar în 2008 a fost desemnat omul cel mai bogat de pe Planetă. În 2015 a suferit totuși un declin: a ocupat “doar” locul trei.

  Goldie Hawn: fericită. Este, de departe, jobul cel mai minunat din câte s-ar fi putut inventa pe Pământ. Când era doar un copil, talentata actriță cu bucle blonde își dorea să devină fericită. Ceea ce, credem noi, a și reușit: premiile și fata ei, Kate Hudson, care îi calcă pe urme, i-au adus cu siguranță fericirea visată.

  Denzel Washington: jurnalist. Suntem convinși că, dacă ne-ar fi fost coleg de breaslă, Denzel Washington ne-ar fi luat fața cu un Pulitzer. Așa cum a făcut-o când a primit (până acum) două statuete Oscar și multe alte premii care-i atestă valoarea actoricească.

  Jennifer Lawrence: doctor. Ar fi fost o pierdere pentru cinematografie dacă starul din „Jocurile Foamei” ar fi îmbrățișat o carieră medicală. Dar cu siguranță ar fi făcut la fel de multe “victime” printre pacienți, cum face cu marea de fani care o adoră în prezent din postura de star de cinema.

  Jimmy Carter: ofițer de marină. Cel de-al 39-lea președinte american a reușit să-și îndeplinească visul din copilărie cu vârf și îndesat: nu doar că a devenit ofițer de marină, dar, în timpul mandatului său prezidențial, a fost ofițer peste întreaga flotă maritimă a Statelor Unite ale Americii.

  Bill Gates: om de afaceri. Iată, un alt antreprenor care și-a îndeplinit visul. Părintele Microsoft nu este însă doar un om de afaceri oarecare. A fost cel mai bogat om al Planetei și, paradoxal, conduce cea mai puternică organizație non-profit de pe glob.

  Mark Zuckerberg: programator. Asta a și devenit, și, mai mult de-atât, fondatorul celei mai mari și mai influente rețele de socializare din lume: Facebook. În decembrie 2015, averea sa personală era estimată la – atenție – 46 de miliarde de dolari. Nu încercați să calculați ce ați putea face cu banii aceștia: sigur vă va lua mai mult de două săptămâni, cât i-au trebuit lui Mark să pună pe picioare rețeaua care l-a transformat într-unul dintre cei mai cunoscuți oameni de pe Pământ.

  Kerry Washington: antrenor pentru vânătoare de balene. Oricât de halucinant sună, actrița de culoare chiar a făcut pași importanți spre a-și realiza visul: a studiat biologia marină în liceu, până când un profesor a convins-o că scena i se potrivește mai bine. Balenele din lumea întreagă îi sunt acum recunoscătoare profesorului. Ca de altfel și fanii ei!

  George Clooney: jucător de baseball. Creolul sex-symbol chiar a jucat o vreme pentru cei de la Cincinnati Reds. Ar fi fost un “plan B” onorabil pentru “Cel mai sexy bărbat în viață”.

  Matthew McConaughey: avocat. Ei bine, minunatul Matthew și-a îndeplinit visul. Dar asta doar atunci când a jucat în filmul “A time to kill” (1996). Noi zicem că a făcut foarte bine că a ales actoria, unde poate fi orice, nu doar avocat, spre deliciul fanelor din întreaga lume.

  George Lucas: pilot de curse. Ei bine, chiar a fost, până când a renunțat la cariera de pilot, în urma unui accident grav, care i-a fost aproape fatal. Totuși, în filmele sale continuă să creeze vehicule care se deplasează cu viteza luminii, de unde reiese că pasiunea adevărată nu trece niciodată.

  Francis Ford Coppola: om de știință. Celebrul regizor și autor al celor mai grozave filme de… groază și-a dorit o carieră de savant. Filmele sale îl recomandă, oricum, ca un pionier al științei de-a băga spectatorii în sperieți.

  Citește și:
  Cate Blanchett se pregătește să ia pauză un an, pentru copiii săi
  Cum a devenit Mark Zuckerberg părintele clasic de pe Facebook
  Fetiţa Salmei Hayek îşi va dona părul copiilor bolnavi de cancer

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa