La 90 de ani, Regina Angliei a fost detronată de nepoţii şi strănepoţii săi

Raluca Dumitrică
Regina-Angliei-Totul-Despre-Mame
Regina cu Prințesa Charlotte (10 luni), Prinţul George (2 ani) și Savannah Phillips (5 ani)

De ziua ei, Regina Angliei a fost eclipsată de urmaşii ei drăgălași

Regina Angliei a împlinit azi 90 de ani, iar în cinstea acestei aniversări remarcabile a făcut o şedinţă foto istorică, la care au participat unele dintre cele mai importante figuri din familia regală britanică. Punctul de atracţie l-au reprezentat, însă, micii nepoţi şi strănepoţi ai reginei, care au monopolizat fotografiile în care au apărut.

Fotografiile au fost realizate luna trecută, după Paşti, la Castelul Windsor. Cea care i-a imortalizat pe membrii familiei regale britanice a fost faimoasa fotografă Annie Leibovitz, renumită nu numai pentru imaginile excepţionale care au ajuns să fie un adevărat trademark al său, ci şi pentru lucrul cu vedetele şi nenumăratele coperţi ale revistei Vogue care i-au purtat semnătura. Pozele cu tuşă retro i-au avut în prim plan, la capitolul adulţi, pe sărbătorita însăşi, pe fiul său cel mare, Prinţul Charles, de data asta fără soţia sa, Camilla, Ducesa de Cornwall, dar şi pe Prinţul William, tot solo, şi pe Prinţesa Anne, fiica reginei. În ceea ce priveşte copiii, regina a preferat să îi aibă aproape pe cei mai mici dintre nepoţi şi pe strănepoţii ei.

Arc peste timp

Regina-Angliei-Totul-Despre-Mame

Cea mai emoţionantă fotografie a fost cea în care Regina Angliei apare în Green Drawing Room din castel alături de toţi strănepoţii ei şi de doi dintre nepoţi, copiii Prinţului Edward. Aceştia din urmă se află la o diferenţa mare de vârstă de ceilalţi nepoţi ai reginei şi în mod sigur fac gaşcă bună cu trupa mică a familiei.

Cea care stă în braţele reginei este micuţa Prinţesă Charlotte, care, la 11 luni, ştie deja să zâmbească ca o prinţesă adevărată. În imagine apar mai multe căpşoare blonde şi zulufate, dintre care cel mai uşor de recunoscut este cel al drăgălaşei strănepoate Mia Tindall (2 ani), fetiţa Zarei (care este nepoata reginei şi fiica Prinţesei Anne). Ea ţine în mâna geanta străbunicii ei, chiar dacă accesoriul pare destul de mare şi de greu 🙂  Ceilalţi copilaşi din poză sunt nepoţii James, Viscount Severn (8 ani), şi Lady Louise Alice Elizabeth Mary Mountbatten-Windsor (12 ani), copiii Prinţului Edward şi ai lui Sophie, Contesa de Wessex. Urmează strănepoţii: Prinţul George (2 ani), pe care îl ştim cu toţii prea bine, Savannah Phillips (5 ani) şi Isla Phillips (3 ani), fiicele lui Peter Phillips, fiul Prinţesei Anne.

Din fotografie lipsesc celelalte două nepoate ale reginei, Prinţesele Eugenie şi Beatrice, fiicele Prinţului Andrew.

Prinţul George, o vedetă adevărată

4

Cealaltă fotografie care a stârnit suspine a fost cea în care, alături de regină, de Prinţul Charles şi de Prinţul William, mai apare şi ștrengarul Prinţ George. Deşi mama sa, Catherine, Ducesa de Cambridge, nu apare în poze, mutriţa puştiului este cât de poate de veselă, iar teancul de „cărămizi” frumos legate pe care a fost urcat micuţul, pentru a fi la o înălţime necesară încadrării optime, adaugă un plus de şarm întregii imagini.

De remarcat în ambele fotografii vestimentația cu alură vintage a micului prinţ, care apare în piese de îmbrăcăminte ce par a fi scoase la iveală din dulapul în care se mai află câteva dintre hainele purtate de tatăl său, pe vremea copilăriei lui.

Prietenii de suflet ai reginei nu au fost uitaţi

Ultimele două fotografii le arată pe Regina Angliei împreună cu singură sa fiică, Prinţesa Anne, într-o imagine-tablou foarte elegantă şi care atestă asemănarea dintre cele două femei. Deşi Prinţesa Anne este o prezenţă discretă în cadrul monarhiei britanice şi nu se ştiu foarte multe lucruri despre viaţa sa privată, apropierea dintre ea şi mama ei nu a fost niciodată un secret, cele două având o relaţie puternică bazată pe prietenie şi încredere.

Nu în ultimul rând, o putem vedea pe reginaă în fotografii  alături de câinii săi iubiţi, Willow, Holly, Candy şi Vulcan, aceasta fiind încă din copilăria şi adolescenţa ei o mare iubitoare de animale.

Foto: www.royal.uk.

Despre familia regală britanică am mai povestiti aici:

Prima zi de creşă Montessori pentru Prinţul George

Noile imagini cu Prinţesa Charlotte topesc inimile publicului

Noile imagini cu Prinţesa Charlotte topesc inimile publicului

Nu uitați să ne dați un like pe Facebook, dacă nu ne-ați dat deja, pentru a fi la curent cu toate articolele noastre!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa