Kylie Jenner sau nebunia operaţiilor estetice la puştani

Raluca Dumitrică
kylie-jenner-totul-despre-mame

  Fenomenul Kylie Jenner a fost reprodus de adolescenţi de pe tot globul

  Ceea ce a început să fie la modă în anii ’60-’70 ca soluţie fină pentru vedete şi reprezentanţi ai celei mai bogate pături sociale din America, a ajuns în ziua de azi să fie o banalitate. Nu mai ştii dacă aspectul uniform al pielii, linia precisă a nasului sau voluptatea buzelor se datorează priceperii naturii sau a unui medic estetician, care te poate transforma rapid în cel la care visezi de ceva vreme. Mai nou, de febra acestor modificări fizice au fost cuprinşi adolescenţi de 14-15-16 ani din toate colţurile lumii, cărora modele de genul lui Kylie Jenner le-au dat apă la moară şi i-au făcut să-şi pună planul în aplicare.

  Pe vremea adolescenţei mele începuse şi în România să se audă de operaţiile estetice şi de rezultatele „miraculoase” pe care le ofereau celor care apeleau la ele. Silicon, botox, acid hialuronic sau liposucţie erau cuvintele trendy la finalul anilor ’90 şi începutul anilor 2000, iar interesul pentru aceste proceduri părea să fie în continuă creştere. De operaţii se bucurau nu numai persoanele trecute de 50 de ani, ci şi puştoaice sau tinere femei, care îşi doreau ba un bust apetisant ori nişte buze pline, ba coapse mai suple şi talie conturată. Unul dintre cele mai notorii exemple a fost atunci celebra Britney Spears, despre care s-a speculat că s-ar fi dat pe mâna chirurgilor după ce a apărut la 18 ani, în primul său videoclip, cu un bust considerabil mai mic decât cel cu care avea să fie văzută pe scene la câteva luni după. Uterior s-a vehiculat că mama sa ar fi fost cea care i-a băgat în cap ideea că vizitele la medic sunt soluţia pentru promovarea rapidă în lumea showbiz-ului, dar nici mama şi nici fiica n-au vorbit niciodată cu presa despre acest subiect, ba chiar l-au evitat pe cât de mult posibil.

  Kylie Jenner şi misterul buzelor voluptoase

  De vorbă cu presa a stat, însă, Kylie Jenner, fiica lui Kris şi a lui Bruce Jenner şi sora mai mică a celorlalte renumite posesoare de prenume ce începe cu litera K, Kim, Kourtney, Khloe şi Kendall Kardashian, a cărei poveste similară menţine de ceva vreme ridicat interesul revistelor de scandal şi nu numai. Buzele tinerei americance, foarte subţiri în prima parte a adolescenţei sale, au devenit de la lună la lună din ce în ce mai pline şi mai conturate, fiind expuse în toată splendoarea lor pe contul personal de Instagram, dar şi în pictoriale din reviste. Fanii săi au insistat luni în şir să afle care este secretul din spatele lor, presa la fel, şi tot ce au putut obţine de la tânără a fost că buzele arată aşa datorită unor tehnici experte de machiaj, pe care le-a deprins după multă muncă şi care îi permit să aibă ca rezultat nişte buze mai ceva ca cele ale Angelinei Jolie. Declaraţiile au fost făcute personal pe Twitter de Kylie, atât atunci când aceasta avea 16 ani, dar şi puţin mai târziu, după împlinirea vârstei de 17 ani, n-au fost niciodată ezitante şi nici n-au lăsat vreo clipă impresia că adevărul ar fi, de fapt, altul.

  Copii, nu încercaţi asta acasă!

  Ceea ce Kylie n-a anticipat, însă, a fost nebunia care a avut loc la nivel global şi care a fost alimentată de mici producători de aparate tip ventuză care măreau instant buzele celor care le foloseau. Rezultatul a fost îngrijorător în cele mai multe cazuri, pentru că, pe lângă buze exagerat de mari şi cu aspect nefiresc, cei care au încercat mini-ventuzele cu rol estetic s-au ales şi cu vânătăi serioase. Totodată, tinerii care n-au avut bani de ventuzele comercializate au apelat la pahare din sticlă, în care şi-au introdus gura şi din care au supt tot aerul, până când buzele s-au umflat şi tumefiat de-a dreptul, creând un aspect hidos şi deloc natural.
  Isteria a ajuns şi în social media, unde sub hashtagul kyliejennerchallenge toţi tinerii care au visat la buzele vedetei şi-au postat online „reuşitele”.

  Minciuna are picioare scurte

  Dar cum viaţa este de cele mai multe ori plină de suprize, cel mai bine păzit secret al lui Kylie a fost divulgat, şi nu de oricine, ci chiar de una dintre surorile sale mai mari, Khloe. Nu se ştie care au fost considerentele care au făcut-o pe aceasta să-şi dea frâu liber la gură, dar într-unul dintre episoadele faimosului reality-show Keep Up with the Kardashians aceasta a declarat că sora sa şi-a mărit, într-adevăr buzele. Aşadar, faimoasele buzele ale faimoasei Kylie nu arată aşa datorită unei tehnici experte de machiaj, ci datorită unor proceduri moderne de înfrumuseţare. Lucru confirmat până la urmă chiar de Kylie, într-o discuţie cu un ziarist norocos să fie primul care primeşte o asemenea destăinuire şi căruia i-a spus că a apelat la fillere semi-permanente, care fac ca buzele să fie mai pline pentru o perioadă determinată de timp.

  Rămâne de văzut dacă minciuna promovată cu atâta sârg de tânără va fi sancţionată de fanii ei, dar şi dacă adevărul va aduce un nou val de tratamente în rândul tinerilor care îşi doresc buze mai mari, în timp record. În ceea ce ne priveşte, să sperăm că va creşte şi numărul părinţilor mult mai dispuşi la dialog cu copiii lor, pentru ca astfel de păţanii să nu se mai întâmple. Cel puţin nu până când copiii lor nu sunt majori.

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa