Kim Kardashian a apelat la întoarcerea manuală a copilului din burtă

Raluca Dumitrică
intoarcerea-manuala-a-copilului-totul-despre-mame

Un medic ginecolog i-a efectuat vedetei procedură prin care s-a făcut întoarcerea manuală a copilului

După ce a încercat cam tot ce se ştie la ora actuală pentru ca bebeluşul său să ajungă în poziţia corectă pentru naştere, Kim Kardashian a apelat la o procedură extrem de delicată.

Intrată pe ultima sută de metri cu sarcina, celebra Kim Kardashian, al cărei bebeluş este poziţionat transversal, a apelat la întoarcerea manuală a copilului din burtă, o procedură extrem de delicată realizată de medicul gincolog cu scopul de a se evita naşterea prin cezariană. Vedeta a declarat după această intreventie, intitulată în termeni medicali versiune cefalică externă, că a fost mai dureroasă decât prima naştere şi că nu a beneficiat de nicio administrare a vreunui medicament care să-i diminueze durerea. Totodată, starul a mai povestit pe site-ul său cu acces contra-cost, că alături de ea la spital au fost atât soţul, rapperul Kanye West, cât şi surorile sale, în caz că întregul episod s-ar fi soldat cu o posibilă naştere a băieţelului său. Din fericire, totul a decurs ca la carte, iar întoarcerea manuală a fost posibilă. Acest lucru înseamnă că bebeluşul este poziţionat în momentul de faţă cum trebuie, cu capul în jos, iar şansele ca naşterea naturală să decurgă fără probleme sunt maxime.

Explicaţii detaliate

Ca să clarifice pentru fanii săi tot parcursul care a dus la rezultatul final, Kim a scris în amănunt pe site-ul ei cum s-au desfăşurat lucrurile. „Medicii mi-au pus o perfuzie cu medicamente care să-mi relaxeze uterul, iar apoi trei doctori au încercat să lucreze în echipă pentru a întoarce bebeluşul. Exista riscul de fisurare a membranelor, dar şi riscul ca ritmul cardiac al bebeluşului să fie perturbat, iar în acest caz ar fi trebuit să fac o cezariană de urgenţă. Lângă mine erau surorile mele şi soţul meu; eram pregătită pentru orice variantă!” Tot pe site-ul său, starul a mai dat câteva detalii legate de starea sa de acum: „Bebeluşul meu e în poziţia corectă acum şi e aşa de bine să nu mai fiu stresată de posibilitatea unei naşteri prin cezariană!”

Ce se mai poate face ca să întorci bebeluşul din burtică?

Înainte de a recurge la această manevră riscantă, Kim Kardashian, care a mărturisit recent că nu-i prea place să fie gravidă, a mai pus în practică o serie de metode prin care să îl determine pe bebe să se poziţioneze în burtă aşa cum trebuie, respectiv cu capul în jos. Vedetă a practicat zilnic, în trei reprize a câte 15 minute, poziţia întins cu capul în jos, meloterapia cu aparatul care emite sunete plasat în direcţia bebeluşului, plasarea unor cuburi de gheaţă pe burtă ca bebele să se ghemuiască altfel şi să ajungă de la sine în poziţia corectă. Starul din Keep Up with the Kardashians a mai declarat că a mai încercat şi acupunctura, dar şi hipnoza, totul cu scopul de a-l face pe fratele micuţei North să se culcuşească în burta mămicii sale în aşa fel, încât naşterea naturală să fie cu adevărat posibilă.

Şi, pentru că până la data preconizată a naşterii lui Kim mai sunt aproximativ 2 săptămâni, să aşteptăm cu toţii rezultatul final şi să vedem dacă întoarcerea manuală a copilului din burtă îi va permite starului să îşi ducă visul de a naşte natural la bun sfârşit.

Foto: zimbio.com.

Citește și:
Cadoul de expulzie sau push present, ultima găselniţă de după naştere
Fara social media în casă la Kate Winslet!
Cele mai frumoase 8 poze cu copii celebri

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa