Kate Middleton și testul de parenting de la nunta Pippei. Ducesa de Cambridge și-a cam ieșit din fire

TOTUL DESPRE MAME

O nuntă cu pretenții – așa cum se spune pe la noi – unde, eventual, unul dintre miri îți este rudă apropiată. Alai mare, scenariu de ceremonie pus la punct. Tu, mamă a doi copii – ambii la vârsta la care testează tot, dar mai ales limitele părinților. Te-ai pregătit, te-ai aranjat. Sunteți toți ca scoși din cutie și gata pentru marele eveniment. Dintr-o dată, însă, toate speranțele cu care ai plecat de acasă ți se spulberă. Copiii tăi au alte planuri și asta pare să dea peste cap totul. Ți se pare cunoscut acest scenariu? Este fix ce a trăit ducesa Kate la nunta surorii sale, Pippa Middleton.

Presa britanică a stat cu ochii țintă nu doar pe cuplul de care se căsătorea, ci, în egală măsură, și pe cel princiar. Astfel, imagini în care se putea observa cum ducesa Kate și-a ieșit practic din fire încercând să-și mențină copiii în ritmul impus de ceremonia nupțială au ajuns să fie virale. Kate Middleton nu a putut participa la petrecere, din cauza etichetei impuse de Casa Regală britanică, însă a avut un rol important în întregul ceremonial de nuntă: acela de a-i coordona pe copiii care o urmau pe mireasă în biserica unde urma să fie oficiată cununia.

Deși a încercat să-și îndeplineascpă rolul de ”mamă oficială” a micuților cu grația și aplombul impuse de poziția socială, Kate a cedat la un moment dat energiei copiilor, printre care se aflau și prințul George și prințesa Charlotte. Așa s-a ajuns ca, la un moment dat, jurnaliștii prezenți la eveniment să surprindă o Kate furioasă, care s-a aplecat să-l dojenească pe prințul George. De altfel, micuțul a și început să plângă după intervenția mamei.

Kate, însă, a minimizat importanța momentului și și-a dus rolul mai departe, împunând copiilor liniște la intrarea în biserică. În mare parte, i-a reușit, însă au mai fost și mici scăpări ”disciplinare” precum aceea în care, la finalul ceremoniei religioase, unul dintre băieței a făcut semnul victoriei în fața camerelor. În spatele lui, se vede o Kate scrâșnind din dinți și încercând să-și mențină fiica în rând. O dovadă în plus că și ducesa este om J

Un tip de parenting neagreat de regină

Așa cum menționam mai sus, pentru a spune prințului George că are un comportament neadecvat contextului, Ducesa de Cambridge s-a aplecat la nivelul lui. Acest tip de abordare se numește ”ascultare activă”, o tehnică a parentingului modern deloc agreată de Regina Elisabeth II.  În iunie anul trecut, în timpul celebrei ieșiri la balconul Palatului Buckingham al reprezentanților Casei Regale, prințul William s-a aplecat pentru a oferi câteva lămuri fiului său. Atunci, el a fost admonestat de regină care l-a și bătut pe umăr, impunându-i să se ridice.

Și să nu uităm că, la prima mare vizită oficială externă a ducelului și ducesei de Cambridge în Canada, a avut loc un episod similar. Atunci, în aeroport, Kate s-a aplecat la nivelul lui George, pentru a-i vorbi, ținând-o în același timp în brațe pe micuța Charlotte.

Ce înseamnă această ascultare activă și ce implicații are ea?

În primul rând, acesta este unul dintre cele mai importante moduri de a-i transmite copilului tău mesajul că ești lângă el și că el și ceea ce are de comunicat sunt importante pentru tine. Acest tip de mesaj crește stima de sine a copilului și îl încurajează pe acesta să comunice și mai mult.

Tehnica a fost folosită de mai multe ori atât de prințul William, cât și de ducesa Kate, și chiar și de către fostul președinte american Barack Obama, în cadrul vizitei sale în Marea Britanie, la final de mandat.

 

 

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa