Kamala Harris, de la vicepreședinte al SUA la Momala pentru copiii ei vitregi. O poveste impresionantă

Cristina Călin, redactor
familie Kamala Harris
Kamala Harris alături de soț și copiii lor. Sursă foto: Facebook Kamala Harris

Kamala Harris este una dintre femeile care va rămâne în cărțile de istorie. Este prima femeie de culoare care a ajuns vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii. Cu o carieră impresionantă în domeniul justiției, Kamala a dovedit că aproape nimic nu este imposibil.

Dacă pe scena politică și în calitate de procuror general al Californiei, Kamala Harris pare o femeie dură, acasă lucrurile nu sunt chiar așa. Deseori dovedește prin postările sale pe rețelele sale de socializare că este foarte legată de familia sa și de trecutul său.

Kamala Harris, jumătate indiancă, jumătate jamaicană. 100% pentru America

Harris s-a născut pe 20 octombrie 1964, în Oakland, California. Mama ei, Shyamala Gopalan, este de profesie biolog și s-a remarcat cu o cercetare asupra genei receptorilor de progesteron care a stimulat progresele în cercetarea cancerului de sân.

Shymala a ajuns în SUA din Tamil Nadu, India, în 1958, ca studentă în nutriție și endocrinologie la Universitatea din California, Berkeley. Tatăl ei, Donald J. Harris , este profesor emerit în economie la Universitatea Stanford. Donald a venit în SUA din Jamaica Britanică în 1961 pentru studii postuniversitare la UC Berkeley, obținând un doctorat în economie în 1966.

kamala harris în india
Kamala Harris și familia ei, în copilărie. Sursă foto: Campanie Kamala Harris

Vizitele în India au legat-o de rudele de acolo

Împreună cu sora ei mai mică, Maya, Harris a locuit în Berkeley, California. În copilărie, ea și sora ei au vizitat de mai multe ori familia mamei lor în Madras (acum Chennai), în India. Ea spune că a fost puternic influențată de bunicul ei matern PV Gopalan, un funcționar indian pensionar ale cărui opinii progresiste asupra democrației și drepturilor femeilor au impresionat-o. Harris a rămas în contact cu mătușile și unchii ei indieni de-a lungul vieții sale de adult. Kamala a vizitat și familia tatălui ei din Jamaica.

Părinții ei au divorțat când avea șapte ani. Harris a spus că atunci când ea și sora ei și-au vizitat tatăl în Palo Alto, California, la sfârșit de săptămână, altor copii din cartier nu li s-a permis să se joace cu ei pentru că erau negri. Când avea doisprezece ani, Harris și sora ei s-au mutat împreună cu mama lor la Montreal, Canada, unde Shyamala acceptase o funcție de cercetare.

kamala harris mama
Kamala Harris, bebeluș în brațele mamei sale. Sursă foto: Instagram Kamala Harris

Și-a găsit sufletul pereche la 51 de ani

Viața ei s-a concentrat pe studii și carieră, iar în 2015, la 51 de ani, și-a găsit sufletul pereche, în Douglas Emhoff, un avocat divorțat din California. Acesta a devenit Al Doilea Gentleman al SUA și primul evreu care deține această funcție.

Familia a susținut-o pe Kamala în tot ceea ce a făcut. Douglas Emhoff a mai fost căsătorit între 1992 și 2008, iar din acea căsătorie au rezultat doi copii, Cole (născut în 1995) și Ella (născută 1999).

Pentru ei, Kamala a fost de la început „Momala”, pentru că niciunuia dintre ei nu le-a plăcut termenul de ”mamă vitregă!. Harris a vorbit deseori în public despre apropierea dintre ea și cei doi copii.

kamala și douglas
Kamala Harris s-a bucurat mereu de suportul soțului ei, Douglas. Sursă foto: Douglas Emhoff TWITTER

„Nu este nimic mai rău decât să dezamăgești un copil”

Cole și Ella poartă numele lui John Coltrane și al Ella Fitzgerald. Așa cum s-a destăinuit pentru revista Elle, provenind ea însăși dintr-o familie de părinți divorțați, a fost foarte atentă la relația ei cu cei doi copii ai lui Douglas, atunci când ea și Emhoff au început să se întâlnească.

Kamala Harris și copiii vitregi
Kamala Harris, Douglas Emhoff și cei doi copii, Ella și Cole. Sursa foto: Facebook Kamala Harris

„Eram hotărâtă să nu devin foarte prezentă în viața lor până când Doug și cu mine nu fi stabilit că suntem în această relație pe termen lung. Copiii au nevoie de coerență. Nu am vrut să apar în viața lor temporar pentru că nu vreau să-i dezamăgesc. Nu este nimic mai rău decât să dezamăgești un copil”, a spus Kamala.

Întâlnirea inițială a decurs bine, iar Harris s-a îndrăgostit de cei doi copii. „Cole și Ella nu ar fi putut fi mai primitori. Sunt niște copii geniali, talentați, amuzanți, care au devenit adulți remarcabili. Eram deja legată de Doug, dar cred că Cole și Ella au fost cei care m-au făcut să îmi doresc o relație și mai puternică.”

Kamala spune că are chiar o relație excelentă cu fosta soție a lui Douglas, Kerstin.

Momala, nume ales pentru a cinsti religia soțului

De unde vine cuvântul ”Momala” pe care copiii îl folosesc pentru a i se adresa Kamalei? În idiș, „mamaleh” înseamnă „mamă mică”. Prin folosirea acestui termen nu doar că au evitat un altul mai dur, mamă vitregă, dar au onorat credința evreiască a lui Douglas. În plus, este o combinație dulce de „Kamala” și „mamă”.

douglas emhoff
Kamala și-a arătat mereu bucuria de a fi împreună cu familia. Sursă foto: Instagram Douglas Emhoff

Într-un interviu pentru o revistă glossy din SUA , cei doi copii au povestit despre prima întâlnire pe care au avut-o cu Kamala. „Cred că pentru noi toți a fost dragoste la prima vedere. Am avut o seară incredibilă la unul dintre restaurantele mele preferate, The Reel Inn. Am călătorit destul până acolo, ascultând muzică. Am ajuns astfel să o cunosc de la început la un nivel mult mai personal: preferințele legate de muzică, de mâncare și modul în care interacționează cu Doug. A fost perfect „, a spus Cole.

„De-a lungul timpului, am simțit cine era și ce a însemnat cariera ei până în acel moment. Mi-a dat o nouă înțelegere a ceea ce a reușit să realizeze și am fost atât de impresionat”, a continuat băiatul.

Ella a adăugat: „Cred că atunci când am întâlnit-o, eram pe punctul de a merge la liceu, așa că eram într-un moment intens al vieții mele. Nu doar intens, ci și înfricoșător. Când ne-am întâlnit, totul s-a simțit atât de natural încât nici măcar nu a fost mare lucru. Am simțit că ne știm din totdeauna. Și cred că ceea ce era important era să o cunoaștem ca o persoană mai întâi, nu doar ca politician”.

Copiii au fost sursă de bucurie

Când Kamala a luat decizia de a candida, a explicat că cei doi copii ”sunt sursa mea nesfârșită de dragoste și bucurie pură. Pot spune un lucru cu certitudine, inima mea nu ar fi întreagă, nici viața mea plină, fără ei.”

situație oficială
Familia Kamalei Harris. Sursă foto: Instagram Douglas Emhoff

Chiar dacă au un program foarte încărcat, cei patru încearcă să adune familia la cină în fiecare duminică. Când nu reușesc să facă acest lucru fizic, o fac pe Zoom. „Avem un Zoom duminical și vorbim în timpul săptămânii. Nu atât de mult aș vrea, dar vorbim. Dar când ești pe drum mai tot timpul vezi ce se întâmplă în familiile altora, îți oferă atât de mult timp să reflectezi”, a spus Doug.

Kamala și fosta soție a lui Douglas sunt „prietene dragi”

Kerstin, fost soție a lui Douglas, le-a susținut în totalitate relația de la început. Ea a declarat pentru Marie Claire că atunci când Douglas i-a povestit că se se întâlnește cu Kamala l-a încurajat să facă lucrurile cum trebuie.

Kerstin chiar și-a oferit serviciile firmei sale de publicitate și creație artistică pentru campania prezidențială a lui Harris. Și în viața personală lucrurile stau la fel de bine. Kamala a spus că nu de puține ori ”au făcut-o de râs” pe Elle când i-au făcut galerie ca majorete la meciurile de baschet.

Harris este, de asemenea, o mătușă foarte atașată. Sora lui Harris are și o fiică, Meena. Nu de puține ori Kamala a vorbit despre ea și a apărut în poze pe diverse rețele de socializare alături de ea.

Kamala Harris are o poveste în care munca ocupă un loc de onoare, însă viața sa de familie dovedește că dincolo de scutul de fier este o femeie sensibilă.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa