Kate Middleton și Prințul William: în așteptarea bebelușului regal

TOTUL DESPRE MAME
Ducesa Kate și Ducele William, cei mai celebri miri ai secolului nostru (cel puțin până acum)/ Shutterstock

În urmă cu 30 de ani şi un pic, într-un anotimp friguros, o tânără şi sfioasă prinţesă anunţa cu emoţie, alături de al său prinţ, că supuşii lor vor avea peste șapte luni un nou urmaş la tron. Viitoarea mămică era Prințesa Regatului Unit al Marii Britanii, se numea Diana şi era England’s Sweetheart. 30 de ani mai târziu şi aproximativ în aceeaşi perioadă a anului, sfârşit de toamnă – început de iarnă, o prinţesă nu chiar atât de sfioasă şi puţin mai matură decât Lady Diana n-a mai apucat să facă un anunţ similar, aducător de mare fericire în Regat, căci a fost luată prin surprindere de stările de rău specifice începutului de sarcină. Misiunea de a-i da poporului vestea cea mare i-a revenit Cancelariei Regale şi soţului său, un chipeş şi emoţionat prinţ.

Protagoniştii acestui basm contemporan sunt fosta Kate Middleton, actuala Catherine, Ducesă de Cambridge, şi Prințul William al Marii Britanii. Ei vor deveni părinţi în vara anului următor. Comparaţi în permanenţă cu renumitul cuplu format din părinţii lui William, cărora le-au fost suficiente 100 de zile după căsătorie pentru a anunţa că barza va poposi la ei în familie. Aceşti doi monarhi de generaţie nouă n-au fost atât de grăbiţi în a convinge pasărea călătoare să-i viziteze şi au preferat să se bucure încă puţin de viaţa în doi. Mai precis, acest puţin înseamnă fix 584 de zile de la nuntă, dar who’s counting?

Această ştire este cât se poate de serioasă. Totuși, asupra bucuriei globale s-a aşezat o mică umbră (să sperăm că de moment). Cauza sunt greţurile matinale extrem de neplăcute cu care se confruntă Ducesa. De vină pentru această stare dezagreabilă este viitorul vlăstar regal, a cărui prezenţă extrem de aşteptată în burtica Ducesei de Cambridge a venit la pachet cu nişte greţuri insuportabile, cu numele oficial de Hyperemesis Gravidarum, care au dus la spitalizarea de urgenţă a Alteţei Sale Regale.

Previziuni ale presei

Între timp, presa din Marea Britanie şi cea de pe restul globului sunt în delir. Publică articol după articol despre aspecte dintre cele mai diverse referitoare la sarcina Ducesei. Dau chiar și potenţialele nume ale bebelușului sau designul viitoarei sale camere.

Nu lipseşte de pe lista preocupărilor ad-hoc sortarea rapidă a celor mai bune instituţii londoneze de învăţământ pentru descendentul regal. În vârful clasamentului se situează grădiniţa Acorn Nursery din Notting Hill. Aici a fost și Rocco, fiul Madonnei. De asemenea, i-a acceptat cu largheţe pe copiii lui Mick Jagger şi pe cei ai unor renumiţi jurnalişti britanici. Unele publicaţii online au mers atât de departe. Au anunţat emfatic că ştiu deja cum va arăta odrasla regală. S-au folosit de cele mai noi tehnologii, care a făcut posibilă conturarea unui discutabil portret bebelușesc.

Obrăznicia altora, în schimb, a fost extrem de mare. Nici n-a apucat proaspăta graviduţă să beneficieze de ajutorul medical că s-au şi găsit amatori să facă haz de necaz. Postul de radio 2 Day FM din Sydney, spre exemplu, s-a gândit să îi joace Ducesei o festă. A pus la cale o șotie de zile mari. Doi DJ de la emisiunea The Summer 30, difuzată la postul de mai sus, au sunat la spitalul King Edward VII din Londra. Acolo unde este internată Ducesa, pretinzând că sunt Regina Elizabeth a Marii Britanii şi Prințul Charles. Ei au cerut informaţii despre starea sa de sănătate.

Personalul spitalului nu a chestionat onestitatea celor doi. Le-a făcut transferul telefonic la o asistenta din salonul lui Kate. Aceasta, foarte amabilă, le-a oferit câteva informaţii destul de preţioase despre pacientă regală.

Suspiciuni legate de sarcină

Un alt subiect bun de forfecat de presă şi de fanii cuplului regal este în această perioadă şi modul în care Ducesa de Cambridge alege să se îmbrace. Stilul vestimentar al acesteia se află de ani buni sub lupa publicului şi a specialiştilor. Ne putem aştepta ca şi în lunile rămase până la naştere să existe un interes crescut pentru opţiunile Ducesei în materie de haine de gravidă.

Kate Middleton a împărţit audienţa în două cu faptul că a reciclat de multe ori piese cheie, recomandând tacit frugalitate vestimentară în aceste vremuri de criză. Rămâne de văzut dacă va rămâne fidelă acestui obicei în această perioadă, când burtica va fi în permanentă expansiune.

Putem anticipa, însă, că nu va lua foarte multe kilograme în plus. Va putea jongla măcar până la jumătatea sarcinii cu articolele existente în marele dulap regal din Palatul Kensington. Acolo locuieşte alături de soţul sau, aşa cum a făcut-o şi până acum. Pe de altă parte, am putea paria că măcar acum îşi va înnoi garderoba. Va profita de sarcină pentru a merge mai mult la cumpărături.

Ducesa de Cambridge este, aşadar, însărcinată în opt săptămâni. Să ne pregătim by all means, cum ar spune englezii, să asistăm la un adevărat raliu mediatic în jurul cuplului regal până la finalul celor nouă luni de sarcină. Căci da, va mai curge multă apă pe Tamisa până când intimitatea persoanelor publice nu va mai fi un subiect de presă atât de captivant.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa