Gravide celebre din toate colţurile lumii, dezbrăcaţi-vă!

TOTUL DESPRE MAME
Celebra copertă din 1991 cu Demi Moore
Celebra copertă din 1991 cu Demi Moore

În urmă cu 22 de ani, frumoasa actriţă Demi Moore, gravidă în momentul respectiv în luna a şaptea cu cel de-al doilea copil, poza, complet dezbrăcată, pentru coperta celebrei reviste Vanity Fair. Cu o mână acoperindu-şi sânii, iar cu cealaltă părând că își ţine burta proeminentă într-un căuş, Moore, cu aceeaşi tunsoare care a făcut-o celebră în filmul Ghost, avea ca unic accesoriu un inel impozant cu diamant. Ipostaza nemaivăzută a fost realizată de Annie Leibovitz, unul dintre cei mai cunoscuţi fotografi de portrete din lume, care a intrat în legendă pentru coperta revistei Rolling Stone din ianuarie 1981, în care tronau John Lennon şi Yoko Ono. Fotografia cu Demi Moore, star în mare vogă la acea vreme, a generat un interes formidabil din partea publicului, numărul cu pricina al revistei Vanity Fair, din august 1991, fiind vândut în nu mai puţin de 1,1 milioane de exemplare. La finele anilor ’90 gheaţa s-a spart complet şi din ce în ce mai multe vedete din SUA şi din Europa au început să îmbrăţişeze ideea de a poza într-un moment atât de frumos al vieţii lor şi nu oricum, ci aşa cum le-a făcut mama lor, gol-goluţe.

Cindy Crawford, însărcinată pentru prima oară

De la reticenţe la dezinhibiţie

Dacă la începutul anilor ’90 difuzarea revistei cu Moore pe copertă s-a făcut cu mari precauţii, fiind livrată la chioşcurile de ziare într-un plic alb şi lăsând doar ochii actriţei la vedere, din teama de a nu stârni controverse în rândul publicului, câțiva ani mai târziu lucrurile au stat cu totul altfel. În goana după profit, niciun fel de înveliș n-a mai obliterat copertele revistelor glossy de pe mapamond, care au marşat pe ideea unei vedete însărcinate dezgolite şi care ştiau că expunerea de acest fel a vedetelor va genera automat vânzări record. În 1999, la opt ani după episodul Demi Moore, Cindy Crawford s-a încumetat să se dezbrace pentru coperta W Magazine, însărcinată cu primul său copil, Presley, deşi sarcina nu era la fel de avansată ca cea a soţiei lui Bruce Willis. E adevărat că fotografia alb-negru a lăsat nişte umbre pe chipul şi corpul lui Cindy, dar ideea a fost, în mare, cam aceeaşi.

Monica Bellucci, mamă pentru a doua oară la 46 de ani

Întoarcerea la origini

Mai toate starurile care şi-au scos hainele şi au acceptat să fie văzute de o lume întreaga în toată spledoarea sarcinii lor au copiat aproape fidel poziţia originală a corpului lui Demi Moore. Cântăreaţa Jessica Simpson, prezentă anul trecut pe coperta ediţiei de aprilie a revistei ELLE SUA, actriţa Monica Bellucci, fotografiată în mijlocul naturii pentru numărul de iulie 2004 al revistei Vanity Fair Italia, starul britanic Myleene Klass, pe coperta din iulie 2007 a revistei Glamour, ediţia UK, supermodelul Claudia Schiffer, pe care fanii au putut să o vadă pe coperta Vogue Germania din iunie 2010, când era însărcinată cu cel de-al treilea copil, sau un alt model faimos, Liya Kebede, care şi-a dat hainele jos pentru ediţia de septembrie 2005 a revistei i-D, au reprodus poza celebră cu Demi a lui Leibovitz, deşi impactul n-a mai fost, evident, acelaşi.

Mariah Carey, într-o ipostază destul de nereușită, nu?

O urmă de pudoare 

Au fost, totuşi, şi câteva mămici care au preferat să nu se lase chiar complet în văzul lumii, apelând la câteva accesorii menite să pondereze nuditatea. O a două copertă cu o mai matură Monica Bellucci în prim plan, de data aceasta în numărul de mai 2010 al aceleiaşi Vanity Fair din Italia, ne-o prezintă pe actriţa din Peninsulă mult mai acoperită, dar la fel de senzuală. Supermodelul Eva Herzigova, nurlie pentru şedinţa foto Vanity Fair Italia februarie 2007, şi actriţa Paula Patton, ca o nimfă grecească pe coperta revistei Ebony din mai 2010, sau cântăreaţa Christina Aguilera, goală, dar cu o geacă de piele pe ea, pe coperta ediţiei de ianuarie 2008 a revistei Marie Claire USA, sunt cele câteva staruri care n-au vrut să dezvăluie prea mult chiar de pe copertă. Asta n-a împiedicat-o pe Aguilera, în schimb, să apară în costumul Evei în interiorul revistei, încălţată cu o pereche de pantofi cu toc de 12 cm. La fel cum şi Britney Spears, care a pozat pentru Harper’s Bazaar SUA, ediţia de august 2006, şi care a fost privilegiată cu două variante de coperte, a înlocuit hainele cu un colier supradimensionat Louis Vuitton.

Nia Long, părând puțin... înfrigurată

Ipostaze caraghioase 

Diva pop Mariah Carey nu putea să lase neexplotată o aşa oportunitate de captare a atenţiei, astfel încât s-a lăsat de bună voie fotografiată goală, pentru unul dintre numerele de aprilie 2011 ale revistei Life & Style. Mariah a mai pozat în aceeaşi perioadă şi pentru ediţia britanică a revistei OK!, de dată aceasta alături de soţul său, Nick Cannon. Cele două fotografii au fost caraghioase şi la limita dintre penibil şi vulgar, prima prezentând nişte poziţii nefireşti ale mâinilor lui Mariah, pierdute printre pletele blonde ale cântăreţei, iar a două folosindu-l pe soţ drept pavăză a decolteului.

O altă copertă nereuşită a fost cea a revistei Ebony, numărul din noiembrie 2011, cu actriţa Nia Long protagonistă. Bănuim că în studio era o temperatura mult prea scăzută pentru reuşita completă a şedinţei foto, pentru că rezultatul final a fost o Nia foarte înfrigurată, care părea că ar avea nevoie urgentă de o pătură.

Superba Padma Lakshmi, ascuzându-și burtica

Gravidă, gravidă, dar unde e burta? 

O copertă mai puţin obișnuită cu o celebritate însărcinată a fost cea a unui număr din decembrie 2009 a suplimentului Page Six Magazine, care se distribuia cu ziarul New York Post. Diferit în acest caz a fost personajul principal, chef-ul Padma Lakshmi, care era însărcinată la momentul cu pricina în luna a şasea, dar care a preferat să nu-şi arate nicio părticică din burtă, ci doar spatele şi chipul perfecte. Asta parcă pentru a alimenta şi mai mult speculaţiile privind identitatea tatălui copilului său, încă nedezvăluită atunci.

 

Andreea Bănică, în 2009

Moda prinde şi la noi

În România singura vedetă care s-a încumetat să se lase pe mâna fotografilor a fost cântăreaţa Andreea Bănică, care a putut fi admirată în 2009 pe coperta defunctei revistei Diva şi pe cea a revistei pentru adolescenţi Bravo. Evident că pozele au adus foarte mult cu variantă originala a lui Moore, dar, analizând şi celelalte staruri din afară, aici nu putem să-i acuzăm (numai) pe români de lipsa de imaginaţie.

 

Voi ce credeţi, sunt aceste fotografii momente artistice sau de prost-gust? Fiți sinceri!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa