Fetiţa Salmei Hayek îşi va dona părul copiilor bolnavi de cancer

Raluca Dumitrică
cancer-totul-despre-mame

Micuţa pregăteşte un adevărat cadou pentru micuţii bolnavi de cancer

La vârsta la care unii copii se gândesc, cum e şi firesc, la tot felul de jocuri şi jucării, alţii au o maturitate aparte şi sunt hotărâţi să facă nişte gesturi mari de bunătate pentru copiii bolnavi de cancer. Valentina, fetiţa Salmei Hayek, este unul dintre aceşti copii!

Dacă vă miraţi un picuţ la vederea Valentinei Pinault, fetiţa actriţei Salma Hayek, care are părul foarte lung, aproape până la fund, să ştiţi că micuţa în vârstă de 8 ani nu-şi lasă părul să crească din motive estetice, ci pentru că doreşte ca din el să se poată realiza peruci pentru copiii bolnavi de cancer. Drept dovadă în acest sens stă o postare recentă de pe contul personal de Instagram al mamei sale, în care vedeta spune: „fetiţa mea, Valentina, şi-a lăsat să crească părul ei cel frumos ca mai apoi să-l poată tunde şi dona, iar din el să se facă o perucă pentru copiii bolnavi de cancer. Ăsta e spiritul Crăciunului!”

cancer-totul-despre-mameO familie care se gândeşte la cei de lângă ea

Decizia emoţionantă şi deopotrivă foarte utilă a micuţei Valentina confirmă faptul că bunătatea, generozitatea şi spiritul de sacrificiu sunt la ele acasă în familia Salma Hayek – François-Henri Pinault. În urmă cu câţiva ani, pe când o alăpta pe fetiţa sa, Salma a senzibilizat o lume întreagă atunci când a hrănit la sân un băieţel din Sierra Leone mic de tot, de numai o săptămână, ce avea o mamă aflată în imposibilitatea fizică de a alăpta. Tot Salma este susţinătoarea campaniilor de conştientizare a violenţei împotriva femeilor, iar în acest sens a donat 25.000 de dolari pentru înfiinţarea în localitatea mexicană Coatzacoalcos a unui adăpost pentru femeile agresate. La rândul său, soţul Salmei, François-Henri Pinault, este în consiliul de administraţie al unei fundaţii europene al cărei obiect de activitate este cercetarea în domeniul leucodistrofiei, boala care distruge treptat mielina, substanţă a sistemului nervos, şi care duce la tulburări de limbaj, o lipsă a coordonarii în mişcări, orbire, surditate, paralizie, crize de epilepsie sau demenţă.

Un gest mic cu însemnătate mare

Deşi este un subiect tare sensibil, confecţionarea perucilor din păr natural pentru copiii bolnavi de cancer este unul dintre gesturile mici, dar teribil de importante pentru micuţii pacienţi. Rămaşi fără păr în urma tratamentelor complicate şi puternice pe care le urmează, copilaşii au, astfel, ocazia de a-şi recăpăta aspectul fizic de dinainte de boală şi, în multe cazuri, de a reintra în colectivitate fără să se simtă în niciun fel diferiţi de ceilalţi copii. Şi în România au existat anul acesta mai multe iniţiative de colectare de păr pentru confecţionarea unor astfel de peruci, iniţiativa aparţinându-le unor studenţi din câteva colţuri ale ţării. Potrivit unei mărturii postate chiar pe pagina de Facebook – Donează păr copilaşilor – aceste peruci sunt necesare mai ales pe stradă, fiind mult mai utile decât o bandana, iar când una dintre paciente şi-a pus-o pe cap s-a simţit mult mai bine.
Din fericire, rata de recuperare a copiilor bolnavi de cancer este foarte mare. Dar, până să ajungă în acel moment al vieţii lor, copiii bolnavi au nevoie de orice ajutor moral, ca optimismul să nu-i părăsească absolut deloc!

Foto: celebritybabyscoop.com

Citește și:
Kim Kardashian a apelat la întoarcerea manuală a copilului din burtă
Cadoul de expulzie sau push present, ultima găselniţă de după naştere
Fara social media în casă la Kate Winslet!
„Sarcina? Cea mai oribilă experienţă a vieţii mele!”
Prinţesele îşi iau copiii de la grădiniţă cu bicicleta!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa