Fara social media în casă la Kate Winslet!

Raluca Dumitrică
social-media-totul-despre-mame

Kate Winslet a explicat recent de ce nu își lasă copiii să fie activi în social media

Ne înghesuim cu toţii către toate tehnologiile momentului, ca să le oferim copiilor noştri acces la prezent, dar iată că există în lumea asta şi alţi părinţi, faimoşi, chiar, care nu ne împărtăşesc opiniile. Actriţa Kate Winslet şi soţul său, Ned Rocknroll, sunt unii dintre aceşti părinţi mai puţin entuziasmaţi de fenomenul social media. 

Iată de ce a hotărât starul britanic să nu le permită copiilor săi accesul la reţelele de socializare!

Kate Winslet, cea care ne-a atras prima dată atenţia cu rolul din Titanic şi cea care, ani buni mai târziu, ne-a impresionat cu talentul său actoricesc, distins cu nenumărate premii (Oscar, Globul de Aur, Emmy, BAFTA), e o mamă severă. Cel puţin aşa ar spune mulţi copii din generaţia actuală, la aflarea veştii că aceasta nu le permite celor doi copii mai mari ai săi, Mia, în vârstă de 14 ani, şi Joe, de 11 ani, să fie activi în social media.

Într-un interviu acordat recent pentru suplimentul de cultură al ziarului britanic The Sunday Times, vedeta britanică a declarat că acest domeniu îi face sângele să clocotească, şi de aceea le-a interzis şi copiilor săi să intre în acest teritoriu, considerat nociv. Ca explicaţii pentru această repulsie, Kate a declarat că social media are un efect alarmant asupra fetiţelor şi adolescenţilor. „Reţelele de socializare au un impact uriaş asupra încrederii de sine a tinerelor, deoarece tot ceea ce fac acestea este să arate în aşa fel încât să obţină aprecierea oamenilor din jur. Şi ce vine odată cu acest lucru? Tulburările alimentare. Iar asta îmi face sângele să clocotească-n vene. Acesta este motivul pentru care, în casa noastră, nu le permitem copiilor accesul la social media”, a declarat vedeta.

O vedetă cu o fobie aparte

Kate a mai declarat pentru jurnaliştii britanici că are, într-un fel, o fobie mai aparte: tehnofobia. De teama dezvoltării unei dependenţe faţă de tot ce înseamnă telefon sau tabletă, starul a mărturisit că în fiecare seară atât ea, cât şi soţul său, îşi pun telefoanele la încărcat în altă cameră decât dormitorul şi le lasă frumuşel să stea acolo până a doua zi dimineaţa. Tot Kate a mai declarat că în ziua de azi are senzaţia că „părinţii pierd controlul. Trebuie să fii un părinte stăpân pe situaţie, e foarte simplu.”

În afara celor doi copii aflaţi la vârsta adolescenţei, Kate mai este mama unui băieţel în vârstă de doi ani, Bear. „Toţi sunt absolut adorabili atunci când sunt împreună. Iubesc să-mi petrec timpul cu cei mici, sunt nişte persoane exraordinare. Sunt, de asemenea, fericiţi pentru că sunt cine sunt şi acest lucru e tot ce ţi-ai putea dori: că iubesc să fie ei înşişi”, a mai declarat starul.

Citește și:
Duşmanii de dincolo de ecran: bullying-ul virtual sau cyberbullying-ul
Tu ştii ce face copilul tău pe Facebook?
Vocea ta: Nuditatea copiilor pe Facebook, normalitate sau inconştienţă?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa