Celebrităţi şi poveşti triste despre sarcini pierdute

Raluca Dumitrică
Mark Zuckerberg și Priscilla

Și părinții celebri ascund povești triste și sarcini pierdute

Sunt celebri, sunt bogaţi şi adoraţi şi sunt adesea invidiaţi de tot globul. Sunt acei părinţi celebri care par să aibă lumea la picioare şi cu care soarta a fost mai mult decât generoasă. Dar în spatele imaginii poleite de vedetă se ascund probleme şi drame ca ale altor părinţi obişnuiţi de pe mapamond.

O astfel de dramă a trăit Mark Zuckerberg, fondatorul celei mai populare reţele de socializare din lume, care apare mereu surâzător în imaginile surprinse de paparazzi pe stradă sau la diferite evenimente. La finalul lunii iulie, părintele Facebook-ului a postat chiar „acasă” la el, pe contul personal, unul dintre cele mai emoţionate mesaje virtuale din ultima vreme, în care anunţa fericit nu doar că soţia sa Priscilla este însărcinată, ci şi că bebeluşul mult-aşteptat, o fetiţă, vine după trei sarcini pierdute. Prezentarea unei informaţii atât de intime tocmai pe Facebook şi în faţa unui număr atât de mare de fani nu a avut ca scop strângerea cât mai multor like-uri echivalente cu bucuria, încurajarea sau empatia (postarea a adunat, totuşi, 1.7 milioane de like-ui, 109 mii de comentarii şi 49 de mii de share-uri), ci evidenţierea unei situaţii dureroase cu care se confruntă mii de cupluri din lume. În viziunea lui Zuckerberg, oamenii preferă să treacă sub tăcere pierderea unei sarcini din pricina temerii că vor fi judecaţi de cei din jur, care vor pune situaţia exclusiv pe seama lor. De aceea, mărturisirea unei întâmplări atât de triste poate avea ca efect pozitiv crearea unui grad mai mare de înţelegere şi de toleranţă publică faţă de acest subiect.

Vedete pe scenă, oameni cu poveşti triste în privat

Beyonce-totul-despre-mame
Beyonce și familia sa

Din păcate, numărul vedetelor care au trecut prin drama pierderii unei sarcini sau chiar a mai multor nu este deloc mic. Pe lista aceasta se numără Beyonce, care a pierdut o sarcină înainte de a o aduce pe lume pe Blue Ivy şi al cărei soţ, celebrul rapper Jay-Z, a compus după doi ani de la naşterea fetiţei lor un cântec în care menţiona acestr episdod trist din viaţa familiei, sau Mariah Carey, care a rămas însărcinată imediat după ce s-a căsătorit cu actorul Nick Cannon şi care s-a lovit de această situaţie extrem de tristă. Din fericire, cu ajutorul unor tratamente de fertilitate şi al acupuncturii, Carey a reuşit să devină la vârsta de 41 de ani mama gemenilor Moroccan şi Monroe, care sunt de multe ori nedespărţiţi de mama lor.

gwyneth-paltrow-totul-despre-mame
Gwyneth, Apple și Moses

Tot prin suferinţa provocată de un avort spontan au trecut şi Gwyneth Paltrow, care a pierdut o sarcină după ce i-a adus pe lume pe Apple şi Moses şi care a fost în punctul de a-şi pierde chiar ea viaţa în acele clipe, Pink, care a pierdut o sarcină înainte de a deveni mama lui Willow, Deborra-Lee Furness, soţia actorului Hugh Jackman, cu două sarcini pierdute la activ şi care a decis să înfieze doi copii minunaţi sau moderatoarea de televiziune Giuliana Rancic. După o luptă îndelungată cu infertilitatea, aceasta şi-a văzut visul cu ochii şi a rămas însărcinată prin fertilizare in vitro, dar a pierdut sarcina la aproape două luni de la concepţie. Încercările ulterioare de a mai avea un bebeluş în burtică au eşuat, iar investigaţiile necesare în procedurile de fertilizare au relevat că vedeta suferea de cancer la sân. Câţiva ani mai târziu şi după o dublă mastectomie, Giuliana a reuşit să fie în cele din urmă mama unui băeţel, adus pe lume cu ajutorul unei mame surogat.

Au pierdut o sarcină sau mai multe, dar n-au renunţat la visul de a avea copii

lily-allen-totul-despre-mame
Lily Allen

Poate că unele dintre cel mai triste poveşti le aparţin cântăreţei britanice Lily Allen si actriţei Amanda Holden. Lily a pierdut o sarcină în faza incipientă şi a trecut printr-o a doua experienţă cutremurătoare, pierzând o altă sarcină în luna a şasea din pricina unei infecţii virale contractate şi fiind nevoită să aducă bebeluşul pe lume prin cezariană. Cu puteri nebănuite şi ajutor imens din partea soţului şi a familiei, Lily Allen a reuşit să treacă cu bine peste tragedie şi să devină mai apoi mama a două fetiţe. Amanda, pe de altă parte, a pierdut o sarcină după ce a adus-o pe lume pe prima sa fetiţă şi s-a aflat ulterior în situaţia li Lily, pierzând o sarcină în luna a şaptea. Din fericire, încercarea de a mai avea un copil a fost reuşită un an mai târziu, când vedeta a dat naştere unei a doua fetiţe.

brooke-shields-totul-despre-mame
Brooke Shields și familia sa

Nici Brooke Shields nu a fost ocolită de drama unui avort spontan, aceasta având chiar probleme mari de fertilitate din pricina unei displazii cervicale. Dar după acest moment delicat şi o serie îndelungată de fertilizări in vitro, Brooke Shields şi Chris Henchy, soţul său, au devenit părinţii a două fetiţe.

courteney-cox-totul-despre-mame
Courteney Cox și Coco

Cu multiple avorturi spontane s-a confruntat actriţa Courteney Cox, care a reuşit pe când avea 40 de ani şi după ani buni de tratamente şi proceduri de fertilizare să o aducă pe lume cu bine pe Coco, dar şi Nicole Kidman. Aceasta a trecut prin două pierderi de sarcină şi o sarcină ectopică pe vremea când era căsătorită cu Tom Cruise, dar a rămas însărcinată pe cale naturală cu cel de-al doilea soţ, cântăreţul de muzică country Keith Urban, devenind mama lui Sunday Rose. Cuplul mai are o a doua fetiţă, Faith Margaret, adusă pe lume cu ajutorul unei mame surogat.

nicole-kidman-totul-despre-mame
Familia lui Nicole Kidman

Pierderea unei sarcini, o problema deloc rară

Pierderea unei sarcini nu este, din nefericire, o problema rară şi nici una care să-i afecteze doar pe părinţii celebri. Potrivit statisticilor, din totalul sarcinilor 25% to 30% nu sunt viabile, iar de multe ori mama nici nu ştie că a fost însărcinată şi se întâmplă că sarcina pierdută să se elimine o dată cu menstruaţia. Vârsta crescută a femeii creşte şi porocentul ca sarcina să fie pierdută, după 35 de ani existând 20% şanse că mama să treaca printr-un avort spontan. Procentul creşte până la 40% în jurul vârstei de 40 de ani şi până la 80% la 45 de ani. Totodată, dacă sarcinile pierdute sunt mai mult de două, este nevoie de investigaţii suplimentare din partea unui medic specialist pe probleme de fertilitate care va putea determina în ce măsură posibile problemele medicale sunt responsabile pentru această dificultate de a duce o sarcină la termen. Tot potrivit specialiştilor, după acest episod neplăcut nu este nevoie de o perioadă de aşteptare până ca cei doi parteneri să încerce din nou să devină părinţi. După o lună de la reinstalarea normală a menstruaţiei cuplul poate să se gândească din nou la un bebeluş şi să facă tot ce le stă în putinţă pentru ca visul lor să devină realitate.

Foto: zimbio.com, celebritybabyscoop.com.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa