Din maternitate direct pe covorul roşu

TOTUL DESPRE MAME
Natalia Vodianova la 3 zile după nașterea lui Viktor, cel de-al treilea copil al său
Natalia Vodianova la 3 zile după nașterea lui Viktor, cel de-al treilea copil al său

Perioada post-natală poate fi năucitoare pentru unele mame, pentru altele poate fi un motiv de a arunca în soţ cu perne şi ocări, dar pentru alte mame poate fi o perioadă ca oricare alta. Sau chiar mai… interesantă!

 

The sooner, the better

În septembrie 2007, la trei zile (trei, nu treizeci) după naşterea celui de-al treilea copil al său, Viktor, supermodelul rus Natalia Vodianova a îmbrăcat o rochie Givenchy Haute Couture, şi-a luat cu ea surâsul ce i-a înfrumuseţat mereu chipul blajin şi a plecat singură-singurică la un eveniment de marcă, The Golden Age of Couture Gala, ce avea loc la Victoria & Albert Museum din Londra. Poate dacă ar fi fost la primul copil, Natalia ar fi prelungit cu câteva zile în plus şederea acasă, dar la al treilea a fost complet relaxată şi şi-a intrat firesc în rolul de vedetă cu care presa şi publicul erau obişnuiţi.

Nicole Richie, la nici 2 săptămâni după ce-a părăsit maternitatea

Puţin mai târziu decât Natalia, respectiv la opt zile după naşterea numărul doi, actriţa americană Amanda Peet a apărut şi ea pe covorul roşu la premiera peliculei Please Give, în aprilie 2008, peliculă în care deţinea unul dintre rolurile principale. Arborând un zâmbet larg şi declarând că e îndrăgostită până peste cap de nou-venita în familie, micuţa Molly, Amanda a fost foarte amabilă cu presa, răspunzând la toate întrebările jurnaliştilor şi încheind prin a spune că şi-a dorit într-adevăr să fie prezentă la eveniment, deci n-are de ce să fie agitată din pricina reîntoarcerii pe covorul roşu.

 

Nicole Richie și pantalonii scurți

Gata să uimească audienţa cu silueta sa a fost şi Nicole Richie, care în septembrie 2009 şi-a însoţit sora mai mică la un concert al Selenei Gomez, la numai două săptămâni de la naşterea celui de-al doilea copil, Sparrow. Îmbrăcată într-o salopetă cu pantaloni scurți, Nicole n-a dat vreun semn că ar fi fost de două ori însărcinată în această viaţă, dar ochelarii de soare au dat naştere la bănuiala că dorea să îşi mascheze cearcănele şi oboseala provocate de nopţile albe.

Heidi Klum, 36 de ani, la o lună după ce l-a adus pe lume pe bebelușul numărul 4

Cinci săptămâni mai târziu după aducerea pe lume a bebeluşului cu numărul patru, Lou Samuel, supermodelul Heidi Klum s-a ambiţionat şi a participat în noiembrie 2009 la prezentarea anuală a brandului de lenjerie Victoria’s Secret, fiind una dintre protagonistele showului şi unul dintre ingredientele de bază care condimenta defilarea. Cu un corp foarte tonifiat, modelul atunci în vârstă de 36 de ani a fost la înălţimea mai tinerelor colege de podium, nelasând să se vadă că ar avea ceva emoţii pentru reîntoarcerea în lumina reflectoarelor.

Mai recent, la începutul acestui an, actriţa americană Claire Danes a păşit pe covorul roşu de la Premiile Golden Globes arătând impecabil, deşi cu gândul la băieţelul său, Cyrus Michael Christopher, care avea o lună la momentul cu pricina şi care era în culise cu părinţii lui Claire. Îngrijorarea era normală, mai ales că cel mic era alăptat, iar Claire trebuia să fie în două locuri deodată: în culise și în sală.

Andra, în fața camerelor de filmat la două săptămâni după ce a devenit mamă

Relaxare made in România 

Cu un decolteu generos şi cu un chip puţin mai rotund decât de obicei, Andra şi-a intrat perfect în rolul de jurat al unei populare emisiuni televizate de la noi şi asta la numai două săptămâni de la naşterea băieţelului său David, în luna aprilie a anului 2011. Întoarcerea în faţa camerelor de filmat a fost cu atât mai suprinzatoare, cu cât Andra născuse prin cezariană, dar recuperarea în cazul său se pare că a fost extrem de rapidă.

O altă vedetă locală, prezentatoarea de ştiri sportive Anca Serea, a fost în vara lui 2012 una dintre cele mai spectaculoase apariţii la un important eveniment anual al unei reviste glossy din România. Bruneta a uimit audienţa cu un chip neobosit şi cu o siluetă perfectă la numai trei săptămâni după naşterea celui de-al treilea său copil. Mărturisind că nu are bonă, ci că se bucură doar de ajutorul mamei sale, Anca a mai declarat şi că îşi alăptează bebeluşul, născut natural, ca şi ceilalţi doi copii mai mari ai săi, de altfel.

Anca Serea, mama a trei copii, aici la 3 săptămâni după nașterea mezinului

Ah, dar am uitat să vă spun că la evenimentul londonez la care a participat în 2007, Natalia Vodianova a luat spre finalul serii o căzătură de zile mari, trântind la pământ minunata rochie haute-couture.

Poate, până la urmă, nu e o idee chiar atât de bună să pleci în lume la trei zile după naştere și e bine să aștepți măcar o săptămână? Hmmm… Lăsând gluma deoparte, noi credem că fiecare mamă iese din cuib atunci când se simte pregătită, indiferent dacă a născut natural sau cu cezariană, indiferent dacă alăptează sau nu.

Dar e reconfortant să vedem că viața mamelor nu se oprește când ies de la maternitate și că rochiile glamour se împacă foarte bine cu lăuzia, nu-i așa?

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa