Actrița Dana Rogoz a născut o fetiță. De ce a ales să nască prin cezariană

Ileana Mirescu
Dana Rogoz a născut

Actrița Dana Rogoz a născut în 20 mai 2020, la o maternitate privată din București, o fetiță care va purta numele Lia Elena. Dana a devenit mamă pentru a doua oară, cuplul Dana Rogoz – Radu Dragomirescu mai având un băiat, Vlad, în vârstă de 6 ani.

Dana a anunțat vestea pe contul său de Instagram unde a postat o fotografie cu ea și cu micuța. ” Azi s-a născut Lia Elena Dragomir! Și așa arată o mamă după hohote de plâns de fericire. Suntem doar noi două aici, așa că încă de dimineață trimit zeci de poze și de filmări celor de acasă. Fiecare încearcă să își dea seama cu cine seamană, dar eu când mă uit la ea văd doar iubire! Cea mai mare bucurie din lume este să îți ții copilul sănătos în brațe. Te iubesc, minunea mea de fetiță, te iubesc!”, a scris actrița.

Lia Elena s-a născut la ora 8 dimineața, a primit nota 10 și a avut 2,900 g. Dana Rogoz a intrat câteva minute în direct la emisiunea lui Cătălin Măruță și a povestit despre bebelușa ei: “Toată lumea este emoționată. Încearcă să facă pronosticuri, despre cu cine seamănă. Acum trebuie să alăptez. A cântărit 2,900 kilograme”.

De la începutul pandemiei de coronavirus Dana Rogoz a stat numai în casă

Dana a născut prin cezariană și și-a arătat teama pentru cum vor decurge lucrurile printr-o postare pe care a făcut-o pe blogul ei când era însărcinată în 34 de săptămâni. ”Trebuie neapărat să rămânem sănătoase! De aceea nu ieșim din casă decât pentru a merge la medic. Chiar acum câteva zile am trecut pentru prima oară prin cortul de triaj înainte să intru în spital. Doamne, ce ciudat a devenit dintr-odată totul! La început aveam foarte puternică senzația că e un vis, din care cineva mă va trezi. Căci nu se poate să ni se schimbe tuturor viața peste noapte.”, și-a mărturist vedeta teama de naștere în contextul pandemiei de coronavirus.

Dana Rogoz a născut prin cezariană pentru că bebelușul avea prezentație pelvină, după cum chiar ea a povestit pe blog ”poziția în care a ales să stea: o transversalo – pelviană. Adică e cumva pe diagonală acum, cu fundulețul jos și capul spre coastele mele drepte.”

A așteptat nașterea cu mari emoții

Dana Rogoz mărturisea pe blogul ei, cu câteva zile înainte de naștere, că atât ea, cât și soțul ei sunt copleșiți de emoție. ”Am ajuns la finalul sarcinii. Trăiesc atât de multe emoții, îmi trec atât de multe gânduri prin cap, încât am senzația unui vis. Nu reușesc să îmi focalizez atenția într-un punct, pe o singură acțiune, pe un singur gând. Și nu, nu e de la hormoni. Și Radu simte la fel. Suntem pur și simplu copleșiți de emoții”, a mărturisit Dana Rogoz.

”Urmează marea întâlnire. Cel mai spectaculos blind date. Nu mă gândesc decât să fie sănătoasă, să fie sănătoasă, să fie sanatoasă… și poate de aceea azi, în mașină cu Radu, am scăpat un: “Vai ce frică îmi e!”. Dar nu e numai frică, firește. E și imensă bucurie, e iubire, e instictul de mamă care știe, care simte că urmează să își nască puiul curând.

O să îmi fie dor de perioada sarcinii, sunt convinsă. Fie ea și în pandemie, în izolare…. Dar pe de altă parte, ce aventură minunată ne așteaptă! Trăiesc un vis acum. Un vis”, mai declara vedeta.

Dana Rogoz are 34 de ani și a devenit cunoscută încă de când era copil și juca în emisiunea Abracadabra a lui Marian Râlea.

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa