Cum și-a alăptat Kim Kardashian bebelușul născut de o mamă surogat

Alexandra Constantin
Kim Kardashian
Devenită mamă a treia oară, cu ajutorul unei mame surogat, Kim Kardashian a făcut imposibilul posibil. Sursă foto: Facebook Kim Kardashian

Kim Kardashian a devenit mamă pentru a treia oară, bebelușul fiind născut de o mamă surogat. Ea a reușit să-și alăpteze micuțul, iar specialiștii ne spun cum este posibil acest lucru. 

Kim Kardashian (37 de ani) a anunțat că își va alăpta cel de-al treilea copil – bebelușa Chicago – care s-a născut cu ajutorul unei mame surogat pe 15 ianuarie 2018. Ea a făcut public anunțul  publicând o imagine cu o pernă de alăptare, arată www.netmums.com.

Kim Kardashian alăptează chiar dacă nu a născut natural al treilea copil

Medicul Karleen Gribble, profesor la School of Nursering and Midwifery din cadrul Western Sydney University, explică cum este posibilă alăptarea deși bebelușul este născut de o mamă surogat.

De fapt, acest lucru este destul de simplu deși este vorba de folosirea unei mame surogat. Mai exact, alăptarea este posibilă deoarece se poate induce lactația. Alăptarea este un proces natural, bazat pe hormonul prolactină. Organismul poate face acest lucru ca urmare a stimulării la nivelul mamelonului. Stimulare se poate face prin punerea bebelușului la sân sau folosirea unei pompei pentru sâni. De ajutor în această situație este că știi când se va naște copilul cu ajutorul mamei surogat, dar și faptul că micuțul vine pe lume cu dorința și plăcerea de a sta la sân și de a suge.

medicul Karleen Gribble

Cum și-a alăptat Kim Kardashian bebelușul: suplimentele ce cresc lactația

Doctorul Karleen Gribble susține că multe dintre femeile care apelează la mame surogat, dar care doresc să-și alăpteze bebelușul iau suplimente care ajută la creșterea lactației.

De fapt ele pot să apeleze la astfel de suplimente imediat ce doresc să înceapă să-și hrănească bebelușul la sân. Dar punerea bebelușului la sân și stimularea de la nivelul mamelonului ajută cel mai mult la apariția lactației. De asta putem să spunem că nu este necesară o pregătire anume înainte”, spune medicul Gribble.

Specialistul a mai adăugat că fiecare mamă este aparte, așa că și experința alăptării bebelușului născut de o mamă surogat poate să difere de la o persoană la alta. „La unele femei stimularea lactației poate să se facă destul de ușor și rapid încă din primele zile de încercări, în timp ce la altele poate să fie un proces dificil. Dar până acum nu am auzit ca o persoană să regerete din moment ce a luat o astfel de decizie”, explică doctorul.

Medicamentele care stimulează apariția lactației

Dr. Jack Newman, unul dintre experții de top în alăptare, explică la rândul lui etapele mai complexe prin care trebuie să treacă o mamă adoptivă pentru a-și alăpta copilul.

Inducerea lactației se va face pornind de la anticoncepționale care aduc estrogenul și progesteronul de care persoana are nevoie și domperidonă care ajută la creșterea nivelului de prolactină. În teorie, cele mai bune sunt anticoncepționalele combinate, dar practica arată că nu prea contează ce fel de pastile sunt folosite. Acestea trebuie administrate cel puțin 6 săptămâni și se va continua încă 8 după ce copilul se naște, apoi tratamentul se va opri.

Domperidona va crește nivelul de la prolactină și este necesar ca administrarea să fie făcută și după ce copilul se naște. Practic, este indicat ca tratamentul să continue pe toată durata alăptării. Se va începe cu o doză de 30 mg, administrată de 3 ori pe zi și se va continua progresiv uneori până la 150 mg zilnic.

Oricum, acest tratament se va face numai sub supraveghere medicală pentru a se preveni apariția efectelor adverse. Domperidona poate duce la îngrășare, dureri de cap de intensitate medie, uscăciune în gură. Un articol amplu al medicului Jack Newman despre stimularea lactației la mamele adoptive găsiți AICI.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa