Cum se deplasează bebelușii vedetelor?

TOTUL DESPRE MAME
Da, este chiar Orlando Bloom!

Aflaţi în plină Săptămână Internaţională a Bebeluşilor Purtaţi (8-14 octombrie), am aruncat un ochi şi în ograda vecinilor VIP (Vecini de Interes Planetar), să vedem care sunt cele mai populare metode de transport, mai mult sau mai puţin convenţionale, al copilaşilor de vedete.

De departe cel mai vestit printre celebrităţile din lumea muzicii şi a filmului şi în continuă ascensiune este chiar babywearing-ul: purtarea copiilor într-o bucată de material textil ingenios potrivită în formă de sling, wrap, mei-tai sau port-bebe (marsupiu).

Acest mijloc ergonomic, sănătos pentru ambele părţi implicate (cu condiția să fie ales cu atenție) şi relativ ieftin, cu preţuri cuprinse între câteva zeci de dolari şi maxim 150 de dolari, există în rândul părinţilor de când lumea şi pământul.

Asociat fără temei cu lipsa de modernitate şi cu un buget limitat, babywearing-ul pare cumva surprinzător pentru o vedetă, despre care am putea lesne bănui că plăteşte pe cineva să îi ducă bebeluşul, de teamă să nu-şi strice manichiura sau outfit-ul de firmă. Dar iată că în hora minunată a babywearing-ului au intrat cu naturalețe și fără nazuri părinţi celebri precum Orlando Bloom sau starul din saga Twilight, Cam Gigandet.

Gisele Bunchen și Benjamin

Aceştia i-au făcut pe alţi taţi de pe mapamond să iasă şi ei în parc cu bebeluşii lor puşi într-un astfel de dispozitiv natural de transport, cu speranţa că vor atrage la fel de multe priviri galeşe din partea reprezentantelor sexului frumos precum au atras cei doi.

Cu aceeaşi naturaleţe îşi poartă copiii şi actriţa Alicia Silverstone şi soţul ei, Christopher Jarecki, cuplul Alanis Morissette şi Mario MC Souleye Treadway, actriţele Jennifer Connelly, Naomi Watts, Selma Blair, Jennifer Garner, Ellen Pompeo, Kate Hudson, Uma Thurman şi Evangeline Lily, modelul Gisele Bundchen şi colega sa de podium, Karolina Kurkova.

 

Cântăreața Lily Allen și căruciorul ei cel chic

La o aruncătură de băţ de babywearing se afla banalul, deja, cărucior. Deşi putem bănui că variante rudimentare ale sale au existat şi acum 1000 de ani, această invenţie adjudecată de William Kent, care a pus pe roate primul cărucior în 1733, a cunoscut de-atunci şi până în timpurile moderne diverse forme şi dimensiuni. De mare succes se bucură la Hollywood cărucioarele retro, dar şi cele cu design inovator, clasice sau reversibile, cu fani în ambele categorii.

Cu cele mai fashion cărucioare se pot lăuda cântăreaţa Lily Allen, care îşi plimbă fetiţa într-un cărucior cu aspect vintage în valoare de 1250 de lire sterline, Kourtney Kardashian, dar şi actriţele Halle Berry, Jessica Alba şi Sarah Jessica Parker (care posedă amândouă câte un cărucior suprapus, cu spaţii separate pentru fiecare dintre cele două fetiţe din fiecare familie în parte), Minnie Driver (cu un cărucior cu trei roti, utilizabil şi la jogging) sau Brooke Burke, care se poate mândri că a pus mâna pe ultima bucată dintr-un cărucior dublu din seria Boy Meets Girl, dar cu fiecare parte diferită cromatic, care să corespundă fetiţei, respectiv băieţelului sau.

Matthew McConaughey și Levi în bici-cărucior

Printre cele mai moderne mijloace de transport bebeluşeşti se mai numără şi năstruşnicele „bici-cărucioare”, adică o combinaţie între o bicicletă şi un cărucior, care se dovedesc a fi fun şi pentru părinţi. Unul dintre cei care se încumetă să îşi transporte copilaşul aşa este actorul Matthew McConaughey, un împătimit al sportului, de altfel. Prohibitiv este preţul acestei ghiduşenii, care este de aproximativ 1500 de dolari.

 

Adam Sandler le plimbă pe Sadie și Sunny într-un bike-trailer

Tot un fel de „bici-cărucior” este şi bike-trailer-ul folosit de actorul Adam Sandler, surprins adesea de paparazzi utilizând acest mijloc de transport. Asemănător unei remorci şi considerat a fi lipsit de riscuri în trafic pentru pasageri, datorită barelor metalice care îi ranforsează lateralele, bike-trailer-ul şi-a câştigat public din rândul celebrităţilor active, care preferă o plimbare în ritm alert alături de copiii lor.

Şi, nu în ultimul rând, să menţionăm şi faptul că extrem de multe dintre starurile internaţionale îşi duc copiii în braţe. Chiar dacă pe umerii lor stă ostentativ o geantă Hermès sau una Chanel, chiar dacă tocurile lor sunt de 12 centimetri şi echilibrul e precar, iar ceasul de la mână valorează cât două apartamente la noi în provincie şi există posibilitatea ca cel mic să-l demonteze cu meticulozitate în timp ce stă la mama în braţe, nimic din toate acestea nu le face pe vedete să renunţe la cel mai cald sentiment ce te încearcă atunci când îţi ţii puiul la piept.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa