Cosmetica pentru copii

TOTUL DESPRE MAME
Suri Cruise, rujată "un pic"

De la joacă la oroare

Când copilaşul nostru doarme, nu ştim ce să mai facem de dragul lui: fie îl privim cum respiră încet, cufundat în lumea viselor, fie îl mângâiem pe părul moale, şoptindu-i „noapte bună!”, fie îl învelim mai bine pe el şi pe ursuleţul pufos de care nu se desparte nicio clipă. Sau am putea să-i epilăm părul nedorit din zona sprâncenelor, aşa cum a făcut acum câteva zile un personaj celebru de peste Ocean, Farrah Abraham, protagonista reality-show-ului Teen Mom. Eu glumesc cu amărăciune, bineînţeles, dar tânăra mamă de 20 de ani din serialul amintit nu glumeşte deloc. Cu ajutorul unei pensete, aceasta i-a smuls fetiţei sale Sophia, în vârstă de numai trei anişori, părul considerat în plus din spaţiul aflat între sprâncene, după ce cu o zi înainte a încercat să i-l îndepărteze cu ceară de epilat, ceea ce nu a fost deloc pe placul copilei. Abraham a făcut publică întreaga tărăşenie pe o celebră reţea socială care găzduieşte blogurile mai multor reality-show-uri de renume din Statele Unite ale Americii, tărăşenie de care s-a declarat foarte mândră.

Farrah Abraham si Sophia, înainte de epilare

Ba la finalul poveştii a mărturisit că se simte o mamă bună pentru că scăpat-o pe cea mică de părul inestetic şi că aşteaptă şi de la alte mame exemple de acest fel, care să le califice în liga mamelor cu suflet mare şi preocupate de copii.

Înainte de această păţanie, o altă fetiţă, nu încă celebră, dar prezentă într-un un alt reality-show de succes intitulat Toddlers and Tiaras, a fost nevoită şi ea să suporte durerea epilatului cu ceară, tot în zona sprâncenelor. Procedura a făcut parte din ritualul de înfrumuseţare necesar pentru ca micuţa de cinci ani să facă o figură frumoasă, cum ar spune unii, în acest reality-show construit în jurul unui concurs de frumusețe pentru copii. (Toddlers and Tiaras rulează deja de patru ani şi a stârnit mai multe controverse nu numai pe continentul american, ci şi în alte părţi ale lumii. Are ca temă aşa zisele concursuri de miss destinate fetiţelor, majoritatea participantelor având vârste cuprinse între 2 şi 12 ani, care sunt înscrise la categorii diferite de concurs, de genul „Baby Miss”, „Petite Miss” ori „Little Miss”.) Pentru a putea fi cât mai aproape de locurile de pe podium şi a capta cât mai multă atenţie din partea publicului şi a presei, micile concurente sunt supuse de către părinţii lor la ritualuri de înfrumuseţare extrem de complicate.

Pe lista acestora se numără extensiile de păr şi aplicarea genelor false, machiajul strident, vestimentaţia ostentativă (unele mame au mers atât de departe încât le-au pus fetiţelor lor cupe voluminoase de silicon în decolteu, a la Dolly Parton, pentru a crea impresia unui bust generos, ori le-au dotat cu un sutien cu protuberanţe, ca cel conceput de Jean Paul Gaultier pentru Madonna), manichiură franţuzească sau cea care presupune aplicarea de unghii din acril.

O concurentă de la Toddlers and Tiaras

Cireaşa de pe tort a fost în cazul unora o ţigară aruncată în gura copilului sau alegerea unei ţinute şoc, copiată după cea purtată de Julia Roberts în filmul Pretty Woman, şi anume cea de… prostituată. Toate aceste artificii inutile şi hidoase cu care se încarcă nişte copile ce şi-ar dori mai degrabă să se joace cu păpușile decât să ia parte la un astfel de reality show, îngroaşă buzunarul părinţilor şi al antrenorilor, aceştia din urmă plătiţi serios ca ucenicele lor să ia premiul cel mare.

Honor, fetița Jessicăi Alba, după o sesiune de mani-pedi

Pe lângă toate aceste enormităţi, manichiura fetiţei Jessicăi Alba sau cea a puştoaicei lui Nicole Richie, făcute la salon alături de mamele lor, par a fi inofensive, dar asta numai pentru că sperăm că cele două simpatice cliente de calibru mic doar şi-au pictat unghiile şi nu şi-au tăiat cuticulele.

Oarecum inofensiv, deşi inutil, pare a fi şi rujul pe care îl poartă cu oarecare ezitare Suri Cruise, fiica actorilor Katie Holmes şi Tom Cruise. Aceasta a cochetat cu gloss-uri şi rujuri de diferite nuanţe încă de când avea trei ani, stârnind destule controverse şi adăugând la imaginea mult discutată şi o pereche de pantofi cu toc.

Păpuşi gigant ajunse în situaţia asta cu sau fără voia lor, fetiţele se vor răzvrăti, mai devreme sau mai târziu. Să nu ne mirăm că unele dintre ele le spun deja, răspicat, mamelor lor, I hate you, mom!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa