Corpurile mamelor fac minuni!

TOTUL DESPRE MAME
Dara Torres Totul despre mame
Dara Torres, mamă și campioană olimpică la înot
  Miranda Kerr Totul despre mame
  Miranda Kerr

  Sportive şi modele celebre back în business după naştere

  Grație unor femei curajoase și încrezătoare în forțele propriii, mitul maternității care lasă urme de neșters asupra corpului unei mame se topește ca un cub de gheață într-un ceai fierbinte. Corpul unei mame face minuni!

  Iată o serie de mame celebre, modele faimoase sau sportive de performanță, care nu s-au temut că un copil le va distruge cariera. Și, după cum vom vedea, viața le-a dat dreptate.

  Mame pe podium

  Aproape toţi „îngerii” Victoria’s Secret sunt mămici care au decis să se întoarcă pe podium la destul de puţin timp după naşterea primului copil sau chiar a copilului cu numărul doi sau trei.

  Brazilianca Alessandra Ambrosio, mama Anjei şi a lui Noah, a defilat la în luna noiembrie a anului trecut pentru faimosul brand de lenjerie intimă la şase luni de la naşterea lui Noah. La rândul său, Adriana Lima a apărut şi ea cu cele mai bune atuuri fizice din dotare pe podiumul de la prezentarea cu pricina, la doar două luni de la naşterea copilului cu numărul doi, Sienna, mărturisind că şi-a cam făcut veacul prin sala de fitness în ultimele săptămâni premergătoare show-ului. Alte mame de pe afişul acestei mult-aşteptate defilări au fost Lily Aldrige, mama unui bebeluş de cinci luni pe atunci, Miranda Kerr, mama lui Flyn, născut in ianuarie 2011, sau Doutzen Kroes, al cărui băieţel Phyllon avea 1 an şi 10 luni la momentul show-ului.

  Încă două modele care au intrat serios în pâine după naştere şi care sunt printre cele mai solicitate manechine ale momentului sunt Arizona Muse, care l-a născut în aprilie 2009 pe Nikko, când avea 21 de ani, şi Jourdan Dunn, ce a devenit mamă la 19 ani, aducându-l pe lume pe Riley. Nu au renunţat la job, ba chiar l-au practicat mai cu spor după naştere, nici Gisele Bundchen, mamă a doi copii, Heidi Klum, care are patru copii, Natalia Vodianova şi Eva Herzigova, fiecare cu câte trei copii, Kate Moss, Christy Turlington sau Karolina Kurkova. O mare parte dintre mamele acestea au recunoscut că îşi iau copiii cu ele la serviciu, mai ales atunci când călătoresc foarte mult în diverse colţuri ale globului. Altele beneficiază de ajutorul partenerilor de viaţă, al familiei sau al bonelor pentru joburile ocazionale, încercând să se întoarcă cât de repede pot la copii.

  Maternitatea nu este o piedică din calea performanței. Din contră!

  Maternitatea nu a fost o piedică pentru Anna Chicerova, campioană olimpică la săritura în lungime

  În ceea ce priveşte mamele care au făcut din sport o profesie, lista celor care au pus jobul pe locul doi pentru a se bucura de o altfel de victorie pare să fie destul de mare.

  O poveste impresionantă încă în derulare o are pe sportiva rusă Anna Chicherova în prim plan, multiplă campioană olimpică, mondială şi europeană la săritura în înălţime.

  După câştigarea unui bronz la Jocurile Olimpice de Vară din Beijing 2008 şi a unei medalii de argint la Campionatul Mondial de Atletism din Berlin 2009, Anna şi-a luat un concediu de maternitate de doi ani. În 2011 s-a întors pe stadion şi a reuşit să obţină cea mai râvnită medalie la Campionatele Mondiale din Daegu, Coreea de Sud, iar în 2012, când avea 29 de ani, a ajuns pe cea mai înalta treaptă a podiumului la Olimpiada din Londra. În interviurile post-olimpiadă a declarat că fetiţa sa, Nika, a fost cea mai puternică motivaţie pentru victoria supremă şi a vorbit cu emoţie despre faptul că datorită ei se simte liberă, fără vreun gând rău care s-o apese şi cu multă fericire în suflet.

  Nu putem să n-o menţionăm pe canotoarea italianca Josefa Idem, mamă a doi copii, care, anul trecut, pe când avea 47 de ani, a concurat la Jocurile Olimpice de Vară 2012 din Londra, la cea de-a opta olimpiada a sa, dovedind mai multă forţă decât concurentele ce aveau jumătate din vârsta ei. Chiar dacă nu a urcat pe podium, Josefa rămâne o legendă, cu cele 38 de medalii de toate culorile din palmares, dintre care nu lipseşte, bineînţeles, cea olimpică de aur, câştigată la Sydney în 2000.

  Dara Torres Totul despre mame
  Dara Torres, mamă și campioană olimpică la înot

  Un come-back fantastic a avut după naşterea fetiţei sale şi înotătoarea Dara Torres, care, la 41 de ani, a câştigat la Jocurile Olimpice de Vară de la Beijing nu mai puţin de 3 medalii de argint, care s-au adăugat pleiadei de 9 medalii olimpice câştigate la ediţiile anterioare.

  La fel de stralucită a fost şi cariera canotoarei românce Elisabeta Lipă, prezentă la şase ediţii consecutive a Jocurilor Olimpice de Vară, ultimele dintre ele fiind în 2000 şi 2004, când băieţelul său avea 3, respectiv 7 ani, ediţii la care Elisabeta a câştigat câte o medalie de aur.

  Reveniri excelente în sport au avut şi tenismena Lindsay Davenport, mamă a trei copii, care s-a întors pe teren după fiecare naştere, gimnastele Oksana Şuşovitina, Leyanet Gonzalez şi Suzanne Harmes, toate participante la jocuri olimpice după ce au devenit mame.

  Performanţe cu adevărat notabile şi emoţionale, care ne fac şi pe noi, cei de-acasă, să trăim bucuria competiţiei. Şi chiar dacă la mijloc nu e vorba neapărat despre medalii, pentru noi toate mamele sunt învingătoare.

   

  Aici citiți pe larg despre mame celebre și bebeluși alăptați.

  Îți recomandăm să te uiți și la acest video

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa