Copiii vedetă de ieri, adulţii tulburaţi de azi

Raluca Dumitrică
River Phoenix Totul despre mame
River Phoenix, unul dintre cei mai talentaţi actori ai anilor 80′-90′
Miley Cyrus in 2013
Miley Cyrus la Video Music Awards

De pe platoul de filmare în clinica de dezintoxicare, sau cum au evoluat unii dintre copiii vedetă de ieri

Inocenți, talentați, celebri: aceștia sunt copiii vedetă de ieri, care de la un punct încolo au pierdut controlul asupra vieții lor și destinul lor s-a transformat într-un roller-coaster, pentru unii dintre ei fatal. 

 

Pe tema celei mai recente prestaţii scenice a fostei şi drăgălaşei Hannah Montana, adică a actriţei şi cântăreţei Miley Cyrus, a curs multă cerneală în ultima vreme. În centrul articolelor ce au avut-o pe Miley protagonistă s-a aflat nu tunsoarea sa radicală, nici măcar vestimentaţia ei ostentativă, ci show-ul de-a dreptul provocator pe care l-a făcut la Video Music Awards din New York alături de cântăreţul Robin Thicke. Strategie de marketing sau adevărat caracter dezlănţuit, Miley se alătură unei liste lungi de foste staruri-copii care au schimbat macazul şi la maturitate negre ale showbiz-ului.

 

 De la „Capcană pentru părinţi” spre propria capcană

Par roşcat, o sumedenie de pistrui şi un zâmbet de milioane, toate făceau parte din trademark-ul actriţei Lindsay Lohan, care la numai trei ani şi-a început cariera de model şi de vedetă în reclame TV. Vârsta de 10 ani i-a adus lui Lindsay primul rol într-un serial TV, urmând ca pelicula Parent Trap/Capcană pentru părinţi a casei Disney să o facă de-a dreptul celebră. Au urmat alte câteva filme care i-au consolidat statutul de copil-actor de înalt calibru, precum Freaky Friday, cu Jamie Lee Curtis pe afiş, sau Mean Girls. Succesul n-a impulsionat-o pe Lindsay să îşi continue frumos cariera, ci a împins-o spre alte laturi mai puţin plăcute ale acestei lumi poleite, în urma cărora a ajuns să fie o clientă obişnuită a clinicilor de dezintoxicare (pentru consum de alcool şi droguri, dar şi pentru dependenţă de medicamente), a tribunalelor, unde a ajuns mai des decât la film în ultimii ani, şi a clinicilor de chirurgie estetică.

Nu ştie nimeni dacă Lindsay va mai fi vreodată starul de odinioară, deşi într-o recentă apariţie TV a recunoscut că e hotărâtă să aleagă numai drumul cel bun, de-acum încolo.

 

Twitter şi Amanda

Dulcea actriţă Amanda Bynes, pe care o ştim din seriale destinate copiiilor şi adolescenților şi din câteva pelicule comerciale pentru marele ecran care s-au bucurat de mare succes în SUA, a şocat şi şochează publicul larg cu ultimele sale apariţii, prin care ar da de înţeles că se află sub influenţa stupefiantelor. Din 2012 şi până în prezent, Amanda a fost oprită de poliţişti pentru că a condus sub influenţa alcoolului, pentru că a provocat două accidente rutiere şi a plecat de la faţa locului, dar şi pentru că a condus cu carnetul suspendat. Bynes nu s-a potolit, după toate acestea, şi a fost arestată în propria locuinţă în primăvara acestui an pentru posesie de droguri, iar câteva luni mai târziu a fost internată într-o clinică de psihiatrie destinată adulţilor.

Amanda Bynes, de nerecunoscut
Amanda Bynes, înainte și după droguri

Pe lângă toate astea, cu chip şi vestimentaţie schimbate major faţă de Amanda cu care fanii erau obişnuiţi, tânăra tulburată în vârstă de 27 de ani se poartă şi bizar şi nu pridideşte în a-şi umple contul personal de Twitter cu mesaje dintre cele mai ciudate. Ce se va întâmpla cu Amanda? E un mister total, dar probabil că vom afla tot de pe Twitter.

 

Destine sub semnul întrebării

Prin răsturnări dramatice de situaţie au trecut şi foştii copii-actori Jodie Sweetin (care şi-a învins cu greu dependenţa de droguri), protagonistă în serialul Casa plină/Full House, în care a jucat alături de surorile Mary-Kate şi Ashley Olsen şi de John Stamos, Macaulay Culkin (arestat în 2004 pentru dependenţă de droguri), cel care va rămâne pentru totdeauna în amintirea noastră ca puştiul din seria Home Alone sau Haley Joel Osment, vedeta din filmul Al şaselea simţ, arestat pentru ca a condus sub influenţa alcoolului şi pentru posesie de droguri. Surprinzător s-au comportat şi Edward Furlong, curajosul puşti din pelicula Terminator 2, care este de nerecunoscut azi, ca adult, din pricina abuzului de droguri şi a kilogramelor în exces, Jeremy Jackson, care făcea furori printre puştoaicele fane ale serialului Baywatch şi care a părăsit lumea filmului din pricina drogurilor, sau Britney Spears, ce a avut o perioadă neagră în viaţă ei şi care se pare că a reuşit să se întoarcă pe linia de plutire.

 

River Phoenix Totul despre mame
River Phoenix, unul dintre cei mai talentaţi actori ai anilor '80-'90, ucis de o supradoză

Drum fără întoarcere

Lista acestor vedete care au cunoscut faima în copilărie conţine, din păcate, şi câteva nume ale unor actori pentru care celebritatea s-a dovedit a fi fatală. Scotty Beckett, o vedetă a anilor 30’-50’, starul Disney al anilor 40’-50’ Bobby Driscoll, Corey Haim, un idol al tinerilor anilor 80’, River Phoenix, promiţătorul şi şarmantul frate al lui Joaquin Phoenix, sau Brad Renfro, puştiul pe care l-am îndrăgit cu toţii în pelicula Clientul, în care a jucat alături de Susan Sarandon, ne-au părăsit mult prea repede. În urma lor au lăsat un munte de regret şi întrebarea ce-ar fi fost dacă?

 

Înapoi la Miley

Revenind la subiectul numărul unu al acestei perioade, Miley, mai spunem că însuşi tatăl ei, calebrul cântăreţ de muzică country Billy Ray Cyrus, a declarat că nu reuşeşte sub nicio formă să aibă vreun cuvânt de spus în ceea ce priveşte viaţa fiicei sale. De altfel, Billy Ray crede că lipsa educaţiei este cea care a stricat-o pe Miley, care n-a prea dat pe la şcoală copil, fiind mereu pe platourile de filmare. Asta este cauza pentru care Miley a ajuns să fie surprinsă în ipostaze jenante prin cluburi, pe când era minoră, şi acum, în văzul lumii, chiar dacă într-un show regizat. Acestor ipostaze li se adaugă o vestimentaţie în contrast total cu cea abordata de Miley în urmă cu doar câţiva ani şi tot felul de mesaje agresive şi lipsite de bun simţ pe care tânăra le-a distribuit prin intermediul reţelelor de socializare. Sperăm să fie doar un moment trecător în cariera şi viaţa lui Miley acest episod şi să devină un adult cu capul pe umeri, aşa cum le dorim şi celorlalte vedete tulburate de la Hollywood, cândva un model pentru fanii lor.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa