Cine câştigă şi cine pierde în urma contractelor prenupţiale?

Raluca Dumitrică
Kate şi William
Kate şi William au pus iubirea mai presus de orice
Angelina Jolie şi Brad Pitt
Angelina Jolie şi Brad Pitt au semnat şi ei un contract prenupţial

Actele pot sta în calea fericirii celebrităţilor?

N-ai voie să-ţi tunzi părul atâta timp cât suntem căsătoriţi, trebuie să mergi într-o vacanţă cu soacra ta sau nu poţi să vezi la televizor decât un singur meci de fotbal pe săptămână.

Cam aşa sună cele mai ciudate clauze din contractele prenupţiale pe care doi îndrăgostiţi le semnează înainte de a face marele pas. Ce solicită vedetele, însă? Aflăm mai jos!

Cuplul Brangelina şi contractul de 100 de pagini

Cea mai proaspătă ştire cu privire la un contract nupţial semnat de celebrităţi vine de la cuplul Angelina Jolie şi Brad Pitt. Aceştia preconizează să se căsătorească la finalul anului în Hawaii, iar veştile cu privire la o serie de acte premergătoare nunţii, pe care aceştia le-au semnat, circulă de câteva zile bune în presă.

Se pare că în stufosul contract prenupţial este prevăzut că, în caz de divorţ, starul din Benjamin Button va rămâne cu averea sa de 150 de milioane de dolari, în timp ce frumoasa Angelina îşi va păstra bunurile în valoare de 120 milioane de dolari. Totodată, alambicatul contract de 101 pagini mai prevede custodia comună a celor cei şase copii ai lor.

TomKat şi calculele la sânge

Mult discutat a fost şi contractul nupţial dintre Tom Cruise şi Katie Holmes, părinţii lui Suri, care s-au căsătorit în noiembrie 2006 într-un castel romantic din Italia. În paginile sale a fost trecut faptul că, pentru fiecare an de căsnicie, starul din Dawson’s Creek urma să încaseze 3 milioane de dolari, până la suma maximă de 33 de milioane cumulată după 11 ani, precum şi casa uriaşă din California pe care o deţinea împreună cu Tom. Dacă mariajul ar fi durat mai mult de 11 ani, atunci Katie Holmes ar fi primit jumătate din averea lui Cruise, estimată la 250 de milioane de dolari.

Cum cei doi s-au despărţit după cinci ani de la nuntă, un calcul simplu ne arată că Holmes n-a ieşit chiar prost din toată afacerea asta.

Larry King Live, mai puţin suculent decât în viaţa reală

N-au semnat un contract prenuptial, dar asta nu a împiedicat-o pe Shawn Southwick, cea de-a şaptea soţie a prezentatorului TV Larry King, să creeze un imens scandal şi să-i ceară la divorţ soţului său jumătate din averea sa, estimată la 144 de milioane de dolari. Deoarece Shawn Southwick l-a acuzat pe King că ar fi înşelat-o chiar cu sora ei, procedurile de divorţ au fost un adevărat show, care a întrecut cu mult ratingul emisiunilor lui King de la CNN. Vestea bună, deocamdată, este că întreaga lupta dintre cei doi a fost pusă pe hold.

Rupert Murdoch, între generozitate şi naivitate

Wendi Deng şi Rupert Murdoch
Wendi Deng, pe vremea când forma un cuplu cu Rupert Murdoch

Deşi nu este greu să ne imaginăm armata de avocaţi şi de consilieri care roieşte în jurul mogulului media Rupert Murdoch, care deţine colosul media News Corporation, acesta fie nu vrea să asculte, fie e foarte îndrăgostit de soţiile sale, chiar şi în momentul în care acestea îl anunţă că vor să divorţeze.

Altfel nu ne putem explica de ce când a divorţat de cea de-a doua sa soţie, Anna, (nu se ştiu pea multe detalii financiare referitoare la divorţul de prima soţie, din anul 1967), i-a lăsat acesteia nici mai mult nici mai puţin decât 1,7 miliarde de dolari.

În prezent, Murdoch se află în divorţ cu cea de-a treia soţie, Wendi Murdoch, fostă Deng, cu care s-a căsătorit la doar 17 zile de la divorţul de Anna şi cu care are două fete. Speculaţiile cu privire la ce şi cât va primi aceasta după divorţ sunt la ordinea zilei şi, pentru că Wendi e o bătăioasă şi a demonstrat asta în public, nu ne îndoim că va şti să lupte pentru o parte importantă din averea fabuloasă a soţului sau, estimata la 13,4 miliarde de dolari.

Coadă lungă la notar

Lista cuplurilor care au trecut pe la notar înainte de ceremonia de căsătorie este lungă cât o zi de post, iar printre acestea se numără Jennifer Lopez şi foştii săi soţi, actriţa Nicole Kidman şi cântăreţul Keith Urban, care este obligat să aibă un stil de viaţă sănătos, ştiut fiind că, înainte de mariajul cu vedeta australiană, a fost internat la dezintoxicare, sau Jessica Biel şi Justin Timberlake, care au în contract o clauză de infidelitate.

Kate şi William
Kate şi William au pus iubirea mai presus de orice

Ultra precaută a fost şi Catherine Zeta-Jones, care va primi de la soţul său, Michael Douglas, 2,8 milioane de dolari dacă el o înşală, dar şi 640 de mii de dolari pentru fiecare an petrecut împreună. Iar, dacă tot vorbim de infidelitate, ruşinea de a fi fost înşelată de nenumărate ori a fost cât de cât estompată de suma de 750 de milioane de dolari, pe care Elin Nordegren a primit-o în urma divorţului de soţul său, celebrul jucător de golf Tiger Woods, cu care are doi copii.

Iubirea mai presus de orice

Cu toate astea, sunt şi cupluri celebre care nu au semnat un contract prenuptial, mizând pe sentimentele eterne şi pe relaţia de respect reciproc care îi leagă.

Printre aceştia se află cuplul regal format din Catherine, Ducesa de Cambridge şi Prinţul William, care nu au semnat absolut nimic înainte de nuntă.

Spre deosebire de ei, Prinţesa Victoria a Suediei, însă, le-a acordat credit avocaţilor săi, care au sfătuit-o să fie precaută în momentul în care se căsătoreşte cu Daniel Westling, fostul său antrenor de fitness, ceea ce Victoria a şi făcut.

 

Foto: zimbio.com

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa