Celebrități care au apelat la o mamă surogat, deși mai aveau copii

Deși erau deja părinți, multe cupuri celebre au ales să își extindă familia cu ajutorul unei mame surogat. Cum le-au găsit, cum s-au simțit și cum li s-a schimbat viața după acest eveniment, vei afla din articolul următor.

Georgiana Mihalcea, redactor
scris pe
mame surogat pentru vedete
Frumoși, faimoși și dormici să-și mărească familia. Cum? Cu ajutorul unor femei dispuse să le nască benelușii! Sursă foto: Shutterstock

Multe vedete de peste ocean au apelat la o mamă surogat pentru a aduce pe lume un copil. Legislația în vigoare din Statele Unite permite acest lucru. Actori, cântăreți, influenceri de succes au ales această metodă nu neapărat pentru primul copil, ci pentru al doilea, al treilea sau chiar al șaptelea moștenitor. Vă prezentăm poveștile a șapte cupluri de vedete care au devenit părinți fără să poarte copilul în pântece.

Mama surogat este acea femeie care acceptă să ducă o sarcină până la capăt și să nască un copil obținut prin implantarea embrionului unui cuplu. La noi în țară această procedură nu este reglementată prin lege, dar în multe din țările Statelor Unite este acceptată. Femeia poate primi bani sau face benevol acest gest, în general pentru cuplurile infertile care nu au găsit o altă soluție.

Multe vedete de peste ocean au apelat la această procedură pentru a deveni părinți, chiar dacă reușiseră anterior să aducă singuri pe lume copii. Iată câteva dintre ele.

Chrissy Teigen și John Legend

Teigen susține că mereu și-a dorit patru copii, iar acum este extrem de fericită pentru familia ei. Sursă foto: Shutterstock

Teigen și Legend au acum patru copii împreună: Luna Simone – fiica lor de 7 ani,  Miles- fiul de 4 ani, Esti- fiica de patru luni și fiul nou-născut Wren. Teigen i-a adus pe lume pe Luna, Miles și Esti. Vedeta a experimentat prima ei cezariană odată cu nașterea lui Esti în ianuarie 2023. A folosit o mamă surogat pentru Wren.

Teigen a povestit cu sinceritate despre pierderea unei sarcini care a devastat-o în anul 2020. Posibil ca acesta să fie unul din motivele care au făcut-o să apeleze la o mamă surogat pentru a deveni mamă a patra oară. Femeia care i-a adus copilul pe lume vedetei se numește Alexandra. Din respect pentru gestul său, copilul îi va purta numele toată viața.

 Vrem să îți mulțumim pentru acest cadou incredibil pe care ni l-ai oferit, Alexandra. Și suntem atât de fericiți să spunem lumii că este aici, cu un nume legat pentru totdeauna de tine, Wren Alexander Stephen.

Chrissy Teigenpe, Instagram

Hilaria și Alec Baldwin

Familia lor a trecut prin clipe dificile după ce Alec a fost implicat într-un accident mortal pe platourile de filmare. Sursă foto: Shutterstock

Cuplul a folosit o mamă surogat pentru a deveni părinții unei fetițe, al șaselea lor copil. Copiii vedetelor sunt: Carmen Gabriela (9 ani); Rafael Thomas (7 ani); Leonardo Ángel (6 ani); Romeo Alejandro (4 ani); Eduardo Pao (2 ani) și Ilaria Catalina (9 luni).

Hilaria a vorbit în detaliu despre alegerea sa în timpul unui podcast filmat în 2022.

Există moduri diferite prin care poți deveni părinte. Eu nu fac nicio diferență între fiica mea care s-a născut dintr-o mamă surogat și ceilalți copii ai mei cu care am fost însărcinată și i-am născut eu. Nu există absolut nicio diferență!

Hilaria Baldwin

Kim Kardashian și Kanye West

Cei doi s-au căsătorit în 2014 și au divorțat în februarie 2021. Sursă foto: Shutterstock

Kardashian și fostul său partener au patru copii: fiicele- North (10 ani) și Chicago (5 ani), și fiii- Saint (7 ani) și Psalm (4 ani). Atât Chicago, cât și Psalm au fost au venit pe lume cu ajutorul unor mame surogat.

În timpul unui episod din 2017 din „The Kardashians”, vedeta a vorbit despre provocările întâmpinate înainte de venirea pe lume a lui Chicago cu ajutorul unei alte femei.

„A găsi o mamă surogat pentru copilul tău, o persoană cu adevărat de încredere, este mai dificil decât ai putea să-ți imaginezi vreodată!”

Ea a subliniat în mai multe rânduri că dorește să păstreze anonimă identitatea femeii care a purtat-o în pântec pe Chicago. Le-a spus surorilor ei:

Sunt foarte recunoscătoare pentru asta și că cineva este atât de altruist și amabil să facă un astfel de gest și, cu siguranță, vreau să păstrez totul în privat. Nu vreau ca oamenii să găsească femeia care a acceptat să fie mamă surogat pentru copilul meu. Nu aș vrea să o hărțuiască cineva, ea nu știe cum să se descurce cu astfel de lucruri. Aceasta nu este lumea ei.

Kim Kardashian

Khloé Kardashian și Tristan Thompson

Cel de-al doilea copil al cuplului Khloe Kardashian – Tristan Thompson este un băiețel. Sursă foto: Facebook Khloé Kardashian

Deși Kardashian și Thompson nu mai formează un cuplu, cei doi plănuiseră să aibă un alt copil cu sprijinul unei mame surogat înainte ca infidelitatea lui Thompson să iasă la iveală.

În clipa de față cei doi împart custodia a doi copii, True- în vârstă de 5 ani, și fiul lor de 10 luni, Tatum, cel care a venit pe lume din această metodă.

Kardashian a făcut o mărturisire uimitoare în timpul premierei sezonului trei al filmului „The Kardashians” la începutul acestui an. Ea le-a mărturisit surorilor sale că, imediat după nașterea băiatului, nu s-a simțit la fel de atașată de el, precum a fost la nașterea lui True, cu care a fost ea însăși însărcinată: „Este total aiurea. Este într-adevăr cel mai ciudat lucru”- spunea vedeta atunci.

Casey Wilson și David Caspe

Cuplul, care s-a căsătorit în 2018, a ales să-și extindă familia prin maternitate surogat, după ce Casey” s-a luptat cu depresia postpartum în urma celorlalte sarcini. Sursă foto: Shutterstock

Vedeta din „Happy Endings” s-a căsătorit cu scriitorul David Caspe în 2014. Cuplul a adus pe lume doi copii (fiii Max, 7 ani și Henry, 5), înainte de a apela la o mamă surogat pentru a-și extinde familia.

Wilson a anunțat pe Instagram la sfârșitul lunii ianuarie 2023 că mama surogat a născut prima fiică a cuplului, Frances „Frankie” Rose.

Născută de un înger, de prietena noastră, Stacy, pe care o iubim și pentru care suntem profund recunoscători. Statutul de surogat este cea mai înaltă formă prin care cineva poate sprijini o altă femeie. Este o experiență profundă și inspirațională.

Casey Wilson

Sarah Jessica Parker și Matthew Broderick

Cei doi actori celebrii sunt împreună de 26 de ani. Sursa foto: Shutterstock

Starul din celebrul serial „Sex and the City” și Broderick aveau deja un copil (pe James) când au decis să apeleze la o mamă surogat. În 2009, în timpul unui interviu, Parker a vorbit despre eforturile sale de a avea încă un copil.

Ar fi ciudat să fi făcut această alegere dacă aș fi putut să rămând din nou însărcinată după nașterea fiului meu” a spus Parker pentru Billy Bush de la Access Hollywood, potrivit Today.

Cu toate acestea, actrița a spus că este „emotionată” și „foarte recunoscătoare” pentru șansa de a avea gemeni cu ajutorul unei mame care s-a oferit să o ajute.

Cuplul are acum trei copii: James, 20 de ani, și gemenele Marion Loretta și Tabitha Hodge, 13 ani.

Robert de Niro și Grace Hightower

Cei doi s-au căsătorit în 1997 – anul următor născându-se fiul lor, Elliot. Sursa foto: Shutterstock

De Niro are șapte copii cu partenere diferite — el și prima lui soție, Diahnne Abbott, o au împreună pe Drena, în vârstă de 51 de ani (pe care De Niro a adoptat-o când el și Abbott s-au căsătorit în 1976) și fiul Raphael, 46 de ani.

Actorul din „Nașul” este, de asemenea, tată de gemeni (Julian în vârstă de 27 de ani și Aaron) cu fosta iubită Toukie Smith. Are doi copii (Elliott în vârstă de 24 de ani și fiica Helen Grace în vârstă de 11 ani) cu fosta soție Grace Hightower. Recent a devenit tată pentru a șaptea oară împreună cu iubita sa iubita, Tiffany Chen.

De Niro și Hightower au folosit o mamă surogat pentru fiica lor. Gemenii Julian și Aaron s-au născut și ei prin același procedeu când De Niro era împreună cu Smith.

Legislația mamei surogat în lume

Statele membre ale Uniunii Europene au norme interne foarte diferite cu privire la maternitatea de substituție, conform documentelor oficiale. O privire de ansamblu asupra acestei tematici este oferită prin intermediul unei baze de date care cuprinde normele juridice privind medicina reproductivă adoptate de țările europene.

Multe state membre interzic maternitatea de substituție, în timp ce în Regatul Unit aceasta este acceptată în anumite condiții. Cu toate acestea, în UK nu există nicio normă clară privind concediul de maternitate al mamelor beneficiare.

Țări în care este interzis prin lege să fii mamă surogat

  • Conform Reuters Health Information în majoritatea țărilor europene, surogatul este interzis. În unele țări, încălcarea legii în acest domeniu implică sanctiuni severe (în Austria, Germania, Franța, Norvegia, Suedia, Estonia).
  • În Spania, toate formele de maternitate surogat – inclusiv așa-numitele „acte altruiste”- fără plată- sunt ilegale, arată sursa citată. Totuși, există diverse legi în materie de maternitate surogat, care variază în funcție de țară.
  • Surogatul necomercial nu este interzis în: Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Portugalia, Republica Cehă. Procedura este legală în Ucraina, Rusia, Belarus. În Grecia, Belgia, Spania și Finlanda, această metodă nu este reglementată de lege, dar nici nu este interzisă.
  • Bulgaria, Franța, Germania, Italia, Portugalia, Taiwan interzic toate formele de maternitate surogat.
  • Maternitatea surogat contra cost este interzisă în: Canada, Danemarca, Noua Zeelandă, Brazilia, Marea Britanie și Australia. Toate aceste state permit unele forme prin care mamele surogat pot face acest gest în scop altruist (fără a primi bani).

Țări care permit nașterile din mame surogat

  • Ucraina este una dintre țările în care legislația nu interzice nașterile din mame surogat. Familii din întreaga lume apelează la femeile de aici ca ultimă șansă pentru a deveni părinți. Printre ele sunt și din România. Reuters a raportat că atunci când a izbucnit războiul în Ucraina, unele cupluri din alte țări au călătorit în această țară pentru a-și lua copiii.
  • Această practică este permisă și în Rusia, deși a fost îndelung criticată de grupurile religioase din această țară. Vladimir Putin, președintele țării a aprobat o lege care le interzice străinilor să folosească mame surogat din țara sa.
  • Columbia permite folosirea unei mame surogat, chiar și în scop comercial, dar respectând anumite condiții.
  • Cambodgia nu are nicio lege în ce privește maternitatea surogat.

Țări cu legi ambigue

  • În Statele Unite ale Americii, nu există nicio legislație referitor la maternitatea surogat la nivel federal, însă unele state permit aranjamentele comerciale de maternitate surogat. Această practică a început în SUA în urmă cu mai mult de 3 decenii, la scurt timp după ce s-a născut primul copil prin fertilizare in vitro, în Anglia. La început, mamele surogat au fost, de asemenea, mame genetice, care au rămas însărcinate prin inseminare artificială cu sperma viitorului tată. Această metodă s-a schimbat în urma unui scandal din anul 1986, în care o mamă surogat a refuzat să dea copilul după naștere tatălui biologic și soției sale. Ulterior, mamele surogat au fost inseminate cu un embrion creat în laborator – uneori folosind ovule și spermă de la părinți, alteori de la donatori – astfel încât să nu mai aibă nici o legătură genetică cu bebelușul.
  • Și Georgia a fost o țară populară pentru „turismul de fertilitate”, deși maternitatea surogat în scop comercial este disponibilă din punct de vedere legal doar pentru cuplurile heterosexuale. Legea din Georgia nu recunoaște mamele surogat ca fiind părinte al copilului născut.
  • Până în anul 2015 maternitatea surogat contra cost a fost pe val în Thailanda. După ce mai multe cazuri au făcut vâlvă la nivel internațional autoritățile au interzis această practică străinilor.
  • În România, legislația este încă incompletă privind mama surogat. A existat un proiect de lege în acest sens, dar nu a fost aprobat. Cu toate acestea, în 2014, o femeie care nu a mai putut naște copii din cauza unor probleme de sănătate a fost recunoscută ca mamă naturală a doi gemeni concepuți de ea și soțul ei, dar aduși pe lume de o altă femeie. Mama surogat a fost, în acest caz, sora femeii.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa