Celebrități care au apelat la mama surogat

Ramona Dinescu
mama surogat

Mama surogat este o noțiune extrem de controversată, atât la noi cât și în alte părți ale lumii.

Atunci când din diferite motive nu poți purta o sarcină, poți apela la mama surogat. În legislația românească această noțiune nu este bine reglementată, însă în SUA, da. Cu toate acestea s-au întâlnit o mulțime de situații și procese în instanță pe acest subiect. Nu vom intra în detalii, însă vom arăta că și la case mai mari „se poartă” instituția mamei surogat. Iată câteva celebrități care au apelat la ea.

Tyra Banks

Tyra Baks

În septembrie 2015, supermodelul Tyra Banks a dezvăluit revistei People că a avut probleme de fertilitate și a apelat la un tratament FIV pentru a avea un copil cu iubitul său. Câteva luni mai târziu, în ianuarie 2016, cuplul a anunțat venirea pe lume a băiețelului lor, York, care s-a născut cu ajutorul unei mame surogat: „Are degetele mele și ochii mei mare, iar de la tatăl său a luat gura și bărbia. Așa cum îi mulțumim îngerului de femeie care a purtat sarcina pentru noi, la fel ne rugăm  pentru toți cei care se chinuie să obțină o astfel de minune”.

Elizabeth Banks

Elizabeth Banks

Actrița Elizabeth Banks și-a dorit mereu să fie însărcinată, așa că decizia de a apela la o mamă surogat a fost extrem de dificilă. Însă vorbind cu alte mame, s-a mai ușurat. „A ajutat faptul că alte mame au spus că odată ce și-au ținut copiii în brațe, au uitat că nu au fost niciodată însărcinate” a declarat ea în martie 2012 pentru revista Women’s Health. „Așa că odată ce focusul meu a devenit copilul, nu sarcina, decizia a venit foarte ușor”.

Mulțumită mamei surogat, ea și soțul său au acum 2 copii.

Jimmy Fallon

Jimmy Fallon

După ce mai bine de 5 ani, gazda „Late Night Show” și soția sa s-au chinuit să devină părinți, au apelat la o mamă surogat și astfel s-au născut două fetițe.

„Am mai încercat înainte, i-am anunțat pe cei dragi și apoi nu s-a mai întâmplat. Și este chiar o experiență deprimantă. Este foarte greu pentru toată lumea. Apoi am spus: nu vom mai spune nimănui. Va fi mai amuzant și mai intim, doar între mine și soția mea. Și apoi le vom introduce în fața tuturor”, a declarat el într-un interviu.

Lucy Liu

Lucy Liu

Deși actrița nu prea dezvăluie mai nimic din viața sa personală, Lucy Liu a anunțat pe Instagram în august 2015 că este un nou bărbat în viața ei: un fiu pe nume Rockwell Lloyd Liu. Apoi a confirmat că băiețelul s-a născut cu ajutorul unei mame surogat

Ellen Pompeo

Ellen Pompeo

Pentru actrița Ellen Pompeo, care a născut o fetiță în 2009, venirea pe lume a celui de-al doilea copil cu ajutorul unei mame surogat a fost ceva ce a dorit să păstreze  doar pentru ea și cei mai apropiați din jurul ei. Ea a anunțat nașterea fiicei sale pe Instagram, la două luni după ce acest lucru s-a întâmplat și a recunoscut și că a fost purtată în pântec de o mamă surogat: ”Este un lucru incredibil pe care îl poți face în viață, să ai darul de a purta copilul altcuiva. Îi sunt recunoscătoare pe viață și mă simt binecuvântată. Ea va rămâne mereu anonimă. Am fost cu ea când s-a făcut inseminarea și ne-am ținut de mână. M-am uitat la microscop și am văzut embrionul. A spus că ne va ajuta și acum noi avem această minune de fetiță”.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker și iubitul său, Matthew Broderick, au avut primul copil în 2002. Când cel mic a împlinit șase ani, Parker a confirmat că ea și Broderick așteaptă o pereche de gemeni cu ajutorul unei mame surogat. După ce a fost dezamăgită că nu mai poate rămâne însărcinată, a apelat la această soluție și Marion și Tabitha, fetițele gemene s-au născut astfel în 2009 pentru a completa tabloul unei frumoase familii.

Nicole Kidman

Nicole Kidman

Mamă a celor doi copii, Coonor și Isabela, pe care i-a adoptat împreună cu Tom Cruise, actrița Nicole Kidman și-a extins familia împreună cu cel de-al doilea soț al său, Keith Urban, născând o fetiță în anul 2008. Doi ani mai târziu, cei doi au surprins pe toată lumea când au anunțat nașterea, încă a unei fetițe cu ajutorul mamei surogat. „Nici un cuvânt nu poate descrie recunoștința pe care o purtăm tuturor celor care ne-au susținut în acest proces, în mod special femeii ce ne-a purtat copilul”, au declarat cei doi.

Elton John

Elton John

La nașterea celor doi copii, atât Elton John cât și soțul său, David Furnish, au fost prezenți în sala de naștere. „Am încercat să creăm o atmosferă primitoare și relaxantă, însă am fost la fel de entuziasmați și agitați la ambele nașteri”, a declarat Elton John pentru revista People. Cei doi au folosit aceeași mamă surogat la ambele sarcini, căreia i-au rămas recunoscători pe viață.

Ricky MartinRicky Martin

Cântărețul latin Ricky Martin a știut dintotdeauna că-și dorește să fie tată, așa că a decis să devină tată singur cu ajutorul unei mame surogat. Gemenii săi, Matteo și Valentino, s-au născut în august 2008, iar, într-un interviu, tatăl lor a povestit cum de a ales mama surogat: „Am văzut fotografia și am spus: Cine este această femeie angelică, atât de transparentă? Mi-aș da viața pentru femeia care m-a ajutat să-mi aduc fiii pe lume”.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, dă LIKE paginii noastre de Facebook, unde găsești și alte articole cel puțin la fel de interesante.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa