Cei mai celebri părinți adoptivi

TOTUL DESPRE MAME
Josephine Baker și cei 12 copii adoptați
Josephine Baker și cei 12 copii adoptați
Josephine Baker și cei 12 copii adoptați
Josephine Baker și cei 12 copii adoptați

Cu sau fără probleme de fertilitate sau de corazón, din ce în ce mai multe vedete de pe mapamond s-au încumetat să devină parinţi adoptivi. Gest de mare altruism şi de iubire, exemplul starurilor care s-au hotărât să înfieze copii este cu adevărat o sursă de inspirație şi pentru oamenii obişnuiţi, puşi în faţa unei decizii similare.

 

Mai mulţi şi mai fericiţi

Poate cel mai notoriu caz de adopţie în rândul celebrităţilor a fost flamboaianta Josephine Baker, star în perioada anilor ’20 – ’70. Actrița, dansatoarea şi cântăreaţa franțuzoaică – de origine americană – a adoptat nu mai puţin de 12 copii. Aceştia au fost fetiţa de origine franceză Marianne şi o altă fetiţă, dar din Maroc, Stellina, şi zece băieţi: coreeanul Jeannot, japonezul Akio, columbianul Luis, finlandezul Jari, francezii Jean-Claude şi Noël, israelianul Moïse, algerianul Brahim, ivorianul Koffi şi venezueleanul Mara.

Un pic mai recent decât Baker, un alt star care s-a încumetat să adopte a fost actriţa britanică Julie Andrews, renumită pentru rolurile din peliculele de mare succes Mary Poppins şi Sunetul muzicii. În 1974, aceasta a primit cu braţele larg deschise în familia sa, formată din fiica ei din prima căsătorie, Emma Katherine, soțul său, regizorul Blake Edwards (și cei doi copii biologici ai acestuia) și două fetiţe din Vietnam, Amy şi Joanna. Neobişnuită pentru acea vreme a fost şi decizia starului anilor ’70 – ’80, Lionel Richie, care a adoptat-o pe Nicole în 1984, când aceasta avea trei ani, tatăl natural al acesteia fiind unul dintre membrii trupei cântăreţului. Fosta familie Kate Capshaw – Steven Spielberg se poate mândri şi ea cu cei şapte copii comuni, dintre care doi, Theo şi Mikaela George, sunt adoptaţi de către cele două vedete. Fostul cuplu de actori alcătuit din Nicole Kidman şi Tom Cruise împart în prezent custodia celor doi copii adoptaţi la începutul anilor ’90, Isabella Jane şi Connor. Aceştia au întregit armonia din căminul celor două megastaruri, care s-au luptat cu probleme de infertilitate şi nu au putut avea urmaşi. După încheierea căsniciei, totuşi, Nicole, căsătorită cu muzicianul Keith Urban, a devenit mama a două fetiţe, Sunday Rose, născută în urma unei sarcini naturale a blondei australiene, şi Faith Margaret, ce a venit pe lume cu ajutorul unei mame surogat. Nici Tom nu a fost mai prejos, ci, împreună cu fosta sa soţie, Katie Holmes, a conceput-o pe Suri, ea însăşi un personaj celebru.

 

Fetițele lui Katherine Heigl, adoptate din SUA și din Coreea de Sud

Explozie de adopţii la Hollywood

Anii 2000 au cunoscut o adevărată explozie de adopţii la Hollywood, cu protagonişti dintre cei mai surprinzători. Dacă producătoarea Deborra-Lee Furness nu a reușit să aibă un copil alături de starul din Mizerabilii, Hugh Jackman, şi, după două avorturi spontane, s-a decis să înfieze doi copii, Oscar Maximilian şi Ava Eliot, în familia actorului Ewan McGregor nu fertilitatea a fost motivul adopţiei, ci dragostea nemăsurată pentru copii. Starul britanic, căsătorit cu scenografa Eve Mavrakis, a decis să mai adauge două fetiţe drăgălaşe celor doi copii biologici pe care îi avea cu soţia sa şi le-a adus în familie pe Jamiyan, născută în Mongolia, şi Anouk. Cu cele două fete ale lor se mândresc şi actriţa Katherine Heigl din Anatomia lui Grey şi soţul său, cântăreţul Josh Kelley, care au adoptat-o pe Naleigh în 2009, din Coreea de Sud, şi pe Adalaide Marie Hope, în 2012, chiar din SUA.

Enigmatica Angelina Jolie este unul dintre cele mai mediatizate nume de la Hollywood în ceea ce priveşte adopţiile. În 2002, cu numai trei luni înainte de divorţul său de actorul Billy Bob Thornton, Angelina a înfiat primul său copil, un băieţel din Cambodgia pe nume Maddox, urmând ca în 2005 să o adopte pe Zahara, născută în Etiopia, şi în 2007 pe Pax, născut în Vietnam. Cei trei întregesc familia numeroasă a Angelinei şi a lui Brad Pitt, partenerul actriţei, care au împreună şi trei copii biologici, Shiloh Nouvel, născută în 2007, şi gemenii Knox Leon şi Vivienne Marcheline, născuţi în 2008.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa