Catherine Zeta Jones ştie reţeta tenului proaspăt

Raluca Dumitrică

  Nu fiţi sceptici, vedeta chiar ştie care este reţeta tenului proaspăt!

  Săptămâna trecută mi-a picat mouse-ul din mână când am văzut pe internet, în nişte imagini recente, cât de bine arată actriţa galeză Catherine Zeta-Jones la cei 46 de ani ai săi. E la fel de frumoasă ca în urmă cu zece ani, dacă e să mă întrebaţi pe mine, iar acest lucru este cu atât mai important de menţionat, dacă ne gândim că a trebuit să treacă o lungă perioadă de timp prin nişte momente delicate proocate de boala soţului său, actorul Michael Douglas.

  Citeşte şi: Cum recunoști ce tip de piele ai?

  Ei bine, se pare că şi altora le-a cam căzut mouse-ul din mână la vederea frumoasei brunete, pentru că, după premieră filmului Dad’s Army la care a luat parte în urmă cu câteva zile şi de la care au şi fost făcute publice imaginile de care vă ziceam, Catherine a venit şi cu câteva explicaţii pentru apariţia sa ravisantă. De fapt, a venit cu trei cuvinte simple şi clare: uleiul de argan. Da, da, se pare că tenul său înfloritor şi ridurile ţinute în frâu se datorează uleiului de argan, un ulei extraordinar e bun pentru ten şi despre ale cărui virtuţi ştiu şi eu de ceva vreme, hehe…

  Un secret mic pentru rezultate mari

  catherine-zeta-jones

  Intervievată de o publicaţie britanică, vedeta din filmul Chicago a afirmat că secretul tenului său constă în folosirea uleiului de argan că să-şi hidrateze şi să-şi hrănească pielea, adăugând că pentru ea acesta oferă un ten mai proaspăt, aşadar o înfăţişare mai tânăra. Tot Catherine a mai completat că volumul mare de muncă şi programul haotic fac că tenul ei să aibă de suferit şi să fie uscat că chips-urile din cartofi. De aceea, seară aplică pe ten ulei de argan, iar dimineaţa ştie că începe ziua cu pielea hidratata. Actriţa nu s-a sfiit să afirme că uleiul se combină cu multă apă băută, dar şi cu fericirea interioară, sentiment considerat de vedete drept calea cea mai sigură pentru a avea un ten radios.

  Uleiul de argan, un ulei miraculos

  Revenind la uleiul de argan, trebuie spus că actriţa Catherine Zeta-Jones nu este singura care profită de calităţile de excepţie ale acestui ulei. Aşa cum vă spuneam, şi eu am descoperit cu încântare acest ulei miraculos în urmă cu câţiva ani, ulei pe care îl folosesc aproape în fiecare zi şi care îmi oferă o senzaţie de hidratare sporită, mai ales acum, când temperaturile de afară nu sunt deloc prietenoase cu tenul meu parţial uscat.

  Uleiul de argan este un ulei obţinut prin presarea seminţelor copacului de argan, specie care creşte în Maroc şi care a fost folosit de sute de ani de femeile berbere în tratarea acneei, a pielii uscate, ridurilor şi pentru elasticitatea pielii din toate zonele corpului. Îl veţi găsi comercializat în ţara noastră fix sub această denumire, de ulei de argan, dar şi sub cea de Morrocan Oil. Plin de antioxidanţi, vitamina E, acizi graşi nesaturaţi (Omega 3, Omega 6 şi Omega 9) şi acid linoleic, uleiul este o alegere cosmetică excelentă pentru femeile care vor să-şi prelungească aspectul tineresc al pielii.

  Reţeta tenului proaspăt poate să mai conţină şi alte ingrediente

  Dacă uleiul de argan, hidratarea şi fericirea interioară par a fi suficiente pentru a avea o înfăţişare tinerească, de ajutor în a obţine un ten proaspăt sunt şi alte uleiuri, pline şi ele de beneficii pentru piele. Uleiul de samburi de caise este un ulei cu puternic efect antirid, fiind plin de antioxidanţi naturali şi de vitaminele C, B1, B2, B6, B17, E, dar şi de acizi graşi Omega 3, Omega 6 şi Omega 9. Un alt ulei sănătos şi care lasă tenul frumos este uleiul de nuci de macadamia, care conţine cantităţi impresionante de acizi graşi mononesaturaţi ce ajută la menţinerea supleții pielii, uleiul de jojoba, extraordinar de hidratant, sau uleiul de sâmburi de struguri, plin de antioxidanţi ce fac minuni cu tenul nostru. Lor li se adaugă preţiosul ulei de seminţe de cactus, despre care se spune că este un antixoidant de zece ori mai puternic decât uleiul de argan şi care este supranumit „botox-ul naturii”.

  Cu atâtea opţiuni sănătoase şi naturale în jur, nu ne rămâne decât să punem şi noi în aplicare aceste trucuri utile pentru păstrarea prospeţimii tenului şi să ne auzim peste un an, doi, să vedem concret ce rezultate am obținut! 🙂

  Foto: zimbio.com.

  Citeşte şi:
  Cum poți folosi uleiul de argan?
  Cum descurci părul încurcat?
  Uleiuri naturale împotriva vergeturilor
  De ce trebuie să fim atenţi la consumul de sâmburi de caise

  Îți recomandăm și

  Te-ar mai putea interesa

  Te-ar mai putea interesa