Cadoul de expulzie sau push present, ultima găselniţă de după naştere

Raluca Dumitrică
expulzie-totul-despre-mame
Kim Kardashian este însărcinată cu cel de-al doilea bebeluș

Proaspetele mame se pot aştepta să primească oricând cadoul de expulzie

Pe vremea mea, când se năştea un copil, soţul venea la spital cu un buchet mare de flori, îşi îmbrăţişa şi pupa apăsat nevasta şi aştepta cu nerăbdare momentul externării, ca să îşi aducă mândru acasă familia extinsă. Astăzi, pe lângă toate aceste mici gesturi de emoţie şi iubire a mai apărut ceva: cadoul de expulzie sau, cum ar spune americanii, „push present”

Acest cadou de expluzie nu este altceva decât un cadou mai mult sau mai puţin extravagant pe care proaspătul tată îl face jumătăţii sale. Deşi originea sa este neclară, a devenit o practică extrem de comună în Statele Unite ale Americii ca mamele să primească acest cadou înainte sau după naştere, ba chiar şi în momentele în care se află în travaliu. El e un semn al preţuirii efortului lor din cele nouă luni de sarcină, dar şi al momentului culminant dat de aducerea propriu-zisă a bebeluşului pe lume. De notat că naşterea prin cezariană nu reprezintă pentru gravidă un motiv de îngrijorare pentru a fi tăiată de pe lista de daruri. Orice proaspătă mamă e îndreptăţită la acest cadou, potrivit cutumei de peste Ocean, indiferent de modalitatea prin care a adus bebeluşul pe lume.

Popularizat de vedete, acest push present nu e deloc modest, ba chiar implică o cheltuială considerabilă. Astfel, stilistul Rachel Zoe a primit de la soţul său, la naşterea primului lor copil, un inel cu diamant de 10 carate, partenerul de viaţă al unei protagoniste a reality-show-ului The Real Housewives of Orange County i-a dat acesteia o maşină marca Bentley, în timp ce cântăreaţa Mariah Carey a fost surprinsă de soţul ei, actorul Nick Cannon, cu un colier cu diamante şi safire, după ce i-a adus pe lume pe gemenii Moroccan şi Monroe.

Kim Kardashian, pe lista mamelor cadorisite

Cel mai recent exemplu de mamă care şi-a manifestat o anumită dorinţă în ceea ce priveşte acest cadou este nimeni alta decât celebra Kim Kardashian (foto). Însărcinată cu cel de-al doilea bebeluş, starul din Keep Up with the Kardashians a anunţat că îşi doreşte ca soţul său, rapperul Kanye West, să se autodepăşească legat de acest push present (la naşterea micuţei North, Kim a primit de la jumătatea sa nişte brăţări Cartier în valoare de 65.000 de dolari) şi să îi facă un cadou deosebit. Ce fel de cadou? Un colier Lorraine Schwartz cu diamante, în valoare de un milion de dolari. Dorinţa explicită a fost menţionată de Kim însăşi pe blogul său, ca să nu mai apară niciun fel de interpretări. „Îmi place această idee de cadou de expulzie. După nouă luni de sarcină e un fel dulce şi binemeritat de a mi se mulţumi. Noi, femeile, trecem prin experienţa sarcinii şi mi se pare firesc că la finalul ei să primim ceva fantastic care să arate cât de fantastice suntem! Pentru această sarcină mi-ar plăcea să primesc un colier Lorraine Schwartz cu diamante, la fel ca cele pe care le-am purtat la Gala Art + Film. E prea mult? LOL!”

Buget mai mic? Cadourile rămân!

Dacă vă gândiţi că numai oamenii cu portofel la zi îşi permit aceste cadouri, aflaţi că orice familie poate profita de moment şi poate marca clipa cu un dar deosebit. Pe lista acestor cadouri de expluzie mai accesibile se numără şi bijuteriile simple, precum cerceii sau brăţările deloc sofistcate, dar cu valoare sentimentală, o ieşire în trei la munte, un nou telefon care să aibă o cameră foto mai bună şi o memorie mai mare pentru stocarea tuturor imaginilor cu bebeluşul, sau un fotoliu pentru alăptat. Bineînţeles, imaginaţia fiecăruia nu are limite, aşa că puteţi, dragi bărbaţi, să faceţi orice cadou vreţi. Însă nu uitaţi, domnilor, că cel mai frumos cadou pe care îl puteţi face jumătăţii voastre este să o respectaţi, să o ajutaţi şi să o iubiţi necondiţionat nu doar în primele zile de după naştere, ci à la longue. Niciun diamant nu bate cadoul ăsta.

Foto: zimbio.com

Citește și:
Fara social media în casă la Kate Winslet!
„Sarcina? Cea mai oribilă experienţă a vieţii mele!”
Cele mai frumoase 8 poze cu copii celebri
Familia Jolie – Pitt se extinde!
Prinţesele îşi iau copiii de la grădiniţă cu bicicleta!

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa