Meghan Markle impune alt trend la Casa Regală. Bebelușul regal va fi crescut ca gen fluid

Cristina Călin, redactor
gen fluid
Meghan Merkle le-a mărturisit prietenilor viziunea ei despre parenting/ Instagram sussexroyal

Încă nu se știe ce sex va avea bebelușul pe care Meghan Markle îl poartă în pântece, însă zvonurile care circulă prin Regat dinspre cuplul ducilor de Sussex pariază pe venirea pe lume a unui băiețel.

În luna februarie 2019, bebelușul cuplului Meghan și Harry de Sussex a avut prima petrecere în Statele Unite ale Americii. Ducesa, împreună cu câteva prietene foarte apropiate, a organizat un eveniment special pentru primul ei născut. Potrivit Vanity Fair, viitoarea mămică ar fi mărturisit în acel cadru restrâns că urmează să nască un băiețel, pe care nu îl va crește cu constrângeri legate de gen.

Fără stereotipuri legate de gen

În sprijinul acestei afirmații vine și faptul că cei doi părinți au ales deja culorile care vor predomina în camera bebelușului: gri și alb. Meghan le-a povestit câtorva prietene despre modelul de parenting pe care ea și Harry îl vor urma și a folosit exact expresia: gen fluid”, a declarat o sursă apropiată cuplului pentru Vanity Fair. Aceeași persoană le-a spus jurnaliștilor că cei doi nu vor să îi impună copilului niciun fel de stereotip.

Prinții Harry și William au fost crescuți cu mașinuțe, arme de jucărie și soldăței, iar Meghan a povestit în repetate rânduri cum se juca cu păpuși Barbie când era mică. Abordarea pe care o are în vedere cuplul față de copil este foarte populară printre părinții din America și este considerată o modă printre mileniali. Actrițele Angelina Jolie și Paloma Faith au declarat că au ales să își crească copiii fără stereotipuri legate de genul acestora.

Un studiu publicat în Journal of Experimental Child Psychology arată că micuții dintr-o grădiniță din Suedia unde nu se punea accent pe genul fiecăruia au avut ulterior acces la mai multe oportunități, iar cercetătorii cred că vor fi niște adulți de succes.

Reprezentanții Palatului Kensington au refuzat să comenteze cu privire la decizia luată de Ducele și Ducesa de Sussex.

Îți recomandăm să te uiți și la acest video

Te-ar mai putea interesa

Te-ar mai putea interesa